Вернуться назад Распечатать

Сухофрукти з яблук у духовці

Сухофрукти з яблук у духовці
Не завжди в магазинах і на ринку можна купити якісні сухофрукти . Але їх легко можна зробити самостійно. Зараз ми розповімо, як приготувати сухофрукти з яблук і груш в духовці.

Як сушити яблука в духовці?


Інгредієнти:

  • яблука.


  • Приготування
    Для сушіння краще використовувати кисло-солодкі яблука. Солодкі яблука краще не сушити, так як потім вони стають абсолютно позбавленими смаку. Сортуємо їх за розміром, потім миємо, видаляємо пошкодження і серцевину. Нарізаємо яблука часточками або кружечками. Шкірку можна очищати, а можна залишити. Щоб яблука не потемніли, витримуємо їх у сольовому розчині ( на 10 літрів води 100 г солі), а потім обсушуємо на сонці. Після цього сухі яблука викладаємо на деко, ставимо в духовку і при 80°С залишаємо на 6 годин. Коли з них випарується 2/3 вологи, знижуємо температуру до 50°С і сушимо ще близько 1 години. Потім яблука на деках виймаємо з духовки і охолодити. Готову яблучну сушку зручно складати на зберігання у скляну банку, закриту фольгою або кришкою. Для того, щоб помістилося їх побільше, їх можна утрамбувати товкачиком.

    Як приготувати сухофрукти з яблук у духовці?


    Інгредієнти:

  • яблука сорту «Антонівка» - 10 кг.


  • Приготування
    З наведеного кількості яблук в результаті вийде приблизно 11 кг сушіння. Яблука перебираємо, миємо й нарізаємо кружальцями або скибочками. Серцевину можна видаляти, а можна і залишити. Щоб яблука не потемніли, їх краще пробланшировать: у гарячу воду ( до кипіння не доводити) опускаємо часточки яблук на 3-5 секунд. Далі яблука злегка обсушуємо і викладаємо на деко або решітку. Сушимо яблука в 3 етапу: 2 години
    Сухофрукти з яблук у духовці
    сушимо яблука при температурі 50°С. Така температура потрібна для того, щоб яблука не покрилися кіркою. Так як якщо з'явиться скориночка, то не зможе випарується вода з яблучних часточок. Щоб яблука не пригоріли, потрібно не закривати щільно дверцята духовки. Після цього етапу підвищуємо температуру до 70°С і висушуємо яблука ще 2 години при відкритих дверцятах духовки. І тільки по закінченню цього часу духовку щільно прикриваємо і сушимо яблука при температурі 80°С 1 годину.
    У духовці можна також зробити сухофрукти з яблук і груш. Для цього вибираємо злегка недостиглі груші, також нарізаємо їх пластинами і сушимо в духовці так само, як і яблука. В процесі сушіння яблука і груші потрібно кілька разів перемішувати.