Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з яблук і апельсинів на зиму

Компот з яблук і апельсинів на зиму

18-11-2016, 20:11
339
Компот з яблук і апельсинів на зиму
Пропонуємо вам заготовити на зиму вітамінний компот з яблук і апельсинів . Напій виходить дивовижно смачним, неймовірно ароматним і, безумовно, корисним. В холодний осінній день він неодмінно зарядить вас позитивом і хорошим настроєм.

Рецепт компоту з яблук і апельсинів


Інгредієнти:

  • яблука садові – 10 шт.;

  • апельсин – 05 шт.;

  • цукор – 320 г;

  • вода – 3 л.


  • Приготування

  • Виливаємо В каструлю джерельну воду і ставимо на вогонь.

  • Тим часом ретельно промиваємо з харчовою содою банку.

  • Яблука обполіскуємо і розрізаємо на 2 частини, вирізаючи насіння.

  • Апельсин моєму і шаткуємо кружечками.

  • Підготовлені фрукти викладаємо в банку, заповнюючи її приблизно на третину.

  • Тепер додаємо цукровий дрібний пісок і акуратно вливаємо гарячу воду.

  • Накриваємо зверху кришкою для консервування і наполягаємо 5-7 хвилин, щоб банку прогрілася.

  • Потім акуратно виливаємо відвар назад в каструлю і кип'ятимо.

  • Заливаємо фрукти другий раз і закручуємо кришку спеціальної закаточной машинкою. Обережно перевертаємо баночку і ставимо на підлогу денцем вгору.

  • Після повного охолодження, готовий компот із свіжих яблук і апельсинів зберігаємо вдома при кімнатній температурі, або виносимо в льох.


  • Компот в мультиварці з яблук і апельсинів


    Інгредієнти:

  • яблука садові – 10 шт.;

  • апельсин – 55 г;

  • вода джерельна – 990 мл;

  • цукор – 110 г;

  • лимонна кислота – 5 р.


  • Приготування

  • Яблука і апельсин промиваємо, витираємо і нарізаємо часточками.

  • Потім перекладаємо підготовлені фрукти в каструльку мультиварки, вливаємо необхідну кількість води, додаємо за смаком цукровий пісок і кидаємо дрібку лимонки.

  • Закриваємо прилад кришкою, активуємо програму «Гасіння», встановлюємо таймер приблизно на 1 годину і чекаємо.

  • Готовий узвар виливаємо в банку і закатуємо металевої стерильною кришкою.


  • Компот з яблук, груш і апельсина


    Інгредієнти:

  • яблука садові – 300 г;

  • груші – 300 г;

  • апельсин – 5 шт.;

  • цукор – 510 г;

  • вода – 5 л


  • Приготування

  • Яблука, апельсини та груші ретельно промиваємо гарячою водою.

  • Потім очищаємо всі фрукти від шкірки, цедри, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими скибочками.

  • Тепер викладаємо яблука і груші в каструлю, засипаємо цукром і вливаємо воду.

  • Відправляємо посуд на помірний вогонь, доводимо до закипання і кидаємо апельсини.

  • Зменшуємо нагрівання, проварюємо компот кілька хвилин, і розливаємо по банках. Закатуємо кришками і настоюють до повного охолодження. Після цього прибираємо заготовку в льох і зберігаємо не більше 2 років.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Грушевий компот на зиму
    Грушевий компот на зиму
    З усього розмаїття фруктових заготівок консервація компотів особливо популярна. Пропонуємо зробити такий напій з груші. Розповімо кілька нескладних
    Компот з апельсинів та яблук
    Компот з апельсинів та яблук
    Рецептів яблучних компотів зараз настільки багато, що часом неможливо чимось здивувати. Але ми постараємося, запропонувавши вам кілька варіантів
    Компот із свіжих яблук
    Компот із свіжих яблук
    Яблучний компот - це відмінний варіант втамувати спрагу в літню спеку. А щоб наш напій не здавався настільки нудним сумісний корисний фрукт з іншими
    Як варити компот з яблук?
    Як варити компот з яблук?
    Чи знаєте ви, як із звичайних яблук зварити чудовий компот? Дуже просто! Використовувати будемо свіжі фрукти сушені, а також додамо зовсім
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Компот із слив і яблук
    Компот із слив і яблук
    Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо