Як варити компот з яблук?
Яблука – мабуть, самий доступний фрукт. А ще й дуже корисний. Звичайно, максимум вітамінів міститься в свіжому продукті. Але яблука також можна заготовити і запас із збереженням величезної кількості корисних речовин. Нижче вас чекають рецепти смачного компоту зі свіжих і сушених яблук.
Інгредієнти:
яблука сушені – 100 г;
цукор – 100 г;
вода – 2 л;
лимонний сік або лимонна кислота.
Приготування
Сушені яблука перебираємо, видаляючи зіпсовані. Промиваємо їх холодною водою. Потім відкидаємо на друшляк. Далі кип'ятити питну воду, і заливаємо нею промиті яблука. Варити компот переважно в емальованій каструлі. Додаємо цукор, його кількість можна зменшити або збільшити в залежності від особистих уподобань. Після того, як рідина знову закипить, зменшуємо вогонь і варимо компот із сушених яблук 25-30 хвилин. Після цього вогонь вимикаємо, додаємо лимонну кислоту або натуральний сік лимона. А якщо яблука перед варінням розм'якшити в гарячій воді, то час приготування складе 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
кисло-солодкі яблука – 600 г;
вода – 2 л;
цукровий пісок – 120 р.
Приготування
Яблука миємо, ріжемо на 6-8 частин. Серцевину при цьому видаляємо. Щоб підготовлені яблука не потемніли, їх можна опустити в миску з водою, яку попередньо подкислили лимонною кислотою або лимонним соком. Вливаємо В каструльку воду, даємо їй закипіти, закладаємо яблука, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Після цього вогонь вже можна вимикати. Каструлю при цьому обов'язково накриваємо кришкою, а компоту даємо настоятися. Ну а якщо яблука жорсткі, то краще, щоб вони прокипели хвилин 10. І тільки після цього компот наполягаємо.
Інгредієнти:
яблука – 3 шт.;
вода – 3 л;
цукор – 200 г;
апельсин – 2 шт.
Приготування
Яблука чистимо від шкірки, насіння і нарізаємо шматочками. Розміщуємо їх в каструлю, додаємо цукор, вливаємо воду і ставимо на вогонь. На середньому вогні доводимо до кипіння. Апельсини чистимо, ріжемо кружальцями і додаємо до яблук. Знову даємо рідини закипіти. Після цього кип'ятимо хвилини 2 вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і настоюють 30-40 хвилин. При подачі в кожну склянку можна додати трохи фруктів. Такий компотик буде смачним і в гарячому, і в холодному.
Інгредієнти:
яблука – 7 шт.;
вода – 3 л;
мед;
прянощі;
вода.
Приготування
Готуємо яблука: миємо їх, чистимо від шкірки, серцевину прибираємо. Нарізаємо часточками. У каструлю вливаємо гарячу воду, додаємо підготовлені яблука, мед або цукор за смаком. Також можна додати прянощі – корицю, гвоздику або імбир. Закриваємо кришку мультиварки, в режимі «Гасіння» готуємо 15 хвилин. Після цього в режимі «Підігрів» компот витримуємо ще 20 хвилин.
Інгредієнти:
яблука – 1 шт.;
вода – 200 мл
Приготування
Яблуко ретельно миємо, шкірку очищаємо, насіння також видаляємо. Яблуко ріжемо невеликими кубиками, поміщаємо їх у невелику каструльку, вливаємо питну воду. Якщо ми варимо компот для дитини до року, то цукор додавати не рекомендується. Якщо ж малюк старше, то можна всипати трохи цукру. Отже, доводимо компот до закипання, і вимикаємо вогонь. Накриваємо каструлю кришкою і настоюють ще хвилин 15. Також можна зробити цей смачний напій для діток з м'якоттю – для цього яблука з компоту можна перетерти через сито або збити за допомогою блендера і додати їх назад в компот. В такому випадку він вийде більш густим і ще більш корисним, адже в ньому буде міститися ще й клітковина.
Компот із сушених яблук
Інгредієнти:
Приготування
Сушені яблука перебираємо, видаляючи зіпсовані. Промиваємо їх холодною водою. Потім відкидаємо на друшляк. Далі кип'ятити питну воду, і заливаємо нею промиті яблука. Варити компот переважно в емальованій каструлі. Додаємо цукор, його кількість можна зменшити або збільшити в залежності від особистих уподобань. Після того, як рідина знову закипить, зменшуємо вогонь і варимо компот із сушених яблук 25-30 хвилин. Після цього вогонь вимикаємо, додаємо лимонну кислоту або натуральний сік лимона. А якщо яблука перед варінням розм'якшити в гарячій воді, то час приготування складе 20-25 хвилин.
Як зварити компот із свіжих яблук?
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, ріжемо на 6-8 частин. Серцевину при цьому видаляємо. Щоб підготовлені яблука не потемніли, їх можна опустити в миску з водою, яку попередньо подкислили лимонною кислотою або лимонним соком. Вливаємо В каструльку воду, даємо їй закипіти, закладаємо яблука, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Після цього вогонь вже можна вимикати. Каструлю при цьому обов'язково накриваємо кришкою, а компоту даємо настоятися. Ну а якщо яблука жорсткі, то краще, щоб вони прокипели хвилин 10. І тільки після цього компот наполягаємо.
Компот з апельсинів та яблук
Інгредієнти:
Приготування
Яблука чистимо від шкірки, насіння і нарізаємо шматочками. Розміщуємо їх в каструлю, додаємо цукор, вливаємо воду і ставимо на вогонь. На середньому вогні доводимо до кипіння. Апельсини чистимо, ріжемо кружальцями і додаємо до яблук. Знову даємо рідини закипіти. Після цього кип'ятимо хвилини 2 вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і настоюють 30-40 хвилин. При подачі в кожну склянку можна додати трохи фруктів. Такий компотик буде смачним і в гарячому, і в холодному.
Компот з яблук в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо яблука: миємо їх, чистимо від шкірки, серцевину прибираємо. Нарізаємо часточками. У каструлю вливаємо гарячу воду, додаємо підготовлені яблука, мед або цукор за смаком. Також можна додати прянощі – корицю, гвоздику або імбир. Закриваємо кришку мультиварки, в режимі «Гасіння» готуємо 15 хвилин. Після цього в режимі «Підігрів» компот витримуємо ще 20 хвилин.
Компот з яблук для дитини
Інгредієнти:
Приготування
Яблуко ретельно миємо, шкірку очищаємо, насіння також видаляємо. Яблуко ріжемо невеликими кубиками, поміщаємо їх у невелику каструльку, вливаємо питну воду. Якщо ми варимо компот для дитини до року, то цукор додавати не рекомендується. Якщо ж малюк старше, то можна всипати трохи цукру. Отже, доводимо компот до закипання, і вимикаємо вогонь. Накриваємо каструлю кришкою і настоюють ще хвилин 15. Також можна зробити цей смачний напій для діток з м'якоттю – для цього яблука з компоту можна перетерти через сито або збити за допомогою блендера і додати їх назад в компот. В такому випадку він вийде більш густим і ще більш корисним, адже в ньому буде міститися ще й клітковина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з фейхоа
Компоти готують з самих різних ягід і фруктів: яблук, персиків, вишні, малини, груш і т. д. А сьогодні ми розповімо вам, як зварити дивовижний компот
Узвар із яблук
Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
Компот з кураги
А ви знаєте, що смачні і корисні компоти виходять не тільки зі свіжих або заморожених ягід, але і з сухофруктів? І сьогодні ми розповімо, як зварити
Компот з фруктів
Домашні компоти самі смачні і корисні. І сьогодні ми поговоримо про чудові напої з фруктів. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і водночас
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо