Пропонуємо вам заготовити на зиму вітамінний компот з яблук і апельсинів . Напій виходить дивовижно смачним, неймовірно ароматним і, безумовно, корисним. В холодний осінній день він неодмінно зарядить вас позитивом і хорошим настроєм.
Рецепт компоту з яблук і апельсинів
Інгредієнти: яблука садові – 10 шт.; апельсин – 05 шт.; цукор – 320 г; вода – 3 л. Приготування Виливаємо В каструлю джерельну воду і ставимо на вогонь. Тим часом ретельно промиваємо з харчовою содою банку. Яблука обполіскуємо і розрізаємо на 2 частини, вирізаючи насіння. Апельсин моєму і шаткуємо кружечками. Підготовлені фрукти викладаємо в банку, заповнюючи її приблизно на третину. Тепер додаємо цукровий дрібний пісок і акуратно вливаємо гарячу воду. Накриваємо зверху кришкою для консервування і наполягаємо 5-7 хвилин, щоб банку прогрілася. Потім акуратно виливаємо відвар назад в каструлю і кип'ятимо. Заливаємо фрукти другий раз і закручуємо кришку спеціальної закаточной машинкою. Обережно перевертаємо баночку і ставимо на підлогу денцем вгору. Після повного охолодження, готовий компот із свіжих яблук і апельсинів зберігаємо вдома при кімнатній температурі, або виносимо в льох. Компот в мультиварці з яблук і апельсинів
Інгредієнти: яблука садові – 10 шт.; апельсин – 55 г; вода джерельна – 990 мл; цукор – 110 г; лимонна кислота – 5 р. Приготування Яблука і апельсин промиваємо, витираємо і нарізаємо часточками. Потім перекладаємо підготовлені фрукти в каструльку мультиварки, вливаємо необхідну кількість води, додаємо за смаком цукровий пісок і кидаємо дрібку лимонки. Закриваємо прилад кришкою, активуємо програму «Гасіння», встановлюємо таймер приблизно на 1 годину і чекаємо. Готовий узвар виливаємо в банку і закатуємо металевої стерильною кришкою. Компот з яблук, груш і апельсина
Інгредієнти: яблука садові – 300 г; груші – 300 г; апельсин – 5 шт.; цукор – 510 г; вода – 5 л Приготування Яблука, апельсини та груші ретельно промиваємо гарячою водою. Потім очищаємо всі фрукти від шкірки, цедри, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими скибочками. Тепер викладаємо яблука і груші в каструлю, засипаємо цукром і вливаємо воду. Відправляємо посуд на помірний вогонь, доводимо до закипання і кидаємо апельсини. Зменшуємо нагрівання, проварюємо компот кілька хвилин, і розливаємо по банках. Закатуємо кришками і настоюють до повного охолодження. Після цього прибираємо заготовку в льох і зберігаємо не більше 2 років.