Вернуться назад Распечатать

Компот з яблук і апельсинів на зиму

Компот з яблук і апельсинів на зиму
Пропонуємо вам заготовити на зиму вітамінний компот з яблук і апельсинів . Напій виходить дивовижно смачним, неймовірно ароматним і, безумовно, корисним. В холодний осінній день він неодмінно зарядить вас позитивом і хорошим настроєм.

Рецепт компоту з яблук і апельсинів


Інгредієнти:

  • яблука садові – 10 шт.;

  • апельсин – 05 шт.;

  • цукор – 320 г;

  • вода – 3 л.


  • Приготування

  • Виливаємо В каструлю джерельну воду і ставимо на вогонь.

  • Тим часом ретельно промиваємо з харчовою содою банку.

  • Яблука обполіскуємо і розрізаємо на 2 частини, вирізаючи насіння.

  • Апельсин моєму і шаткуємо кружечками.

  • Підготовлені фрукти викладаємо в банку, заповнюючи її приблизно на третину.

  • Тепер додаємо цукровий дрібний пісок і акуратно вливаємо гарячу воду.

  • Накриваємо зверху кришкою для консервування і наполягаємо 5-7 хвилин, щоб банку прогрілася.

  • Потім акуратно виливаємо відвар назад в каструлю і кип'ятимо.

  • Заливаємо фрукти другий раз і закручуємо кришку спеціальної закаточной машинкою. Обережно перевертаємо баночку і ставимо на підлогу денцем вгору.

  • Після повного охолодження, готовий компот із свіжих яблук і апельсинів зберігаємо вдома при кімнатній температурі, або виносимо в льох.


  • Компот в мультиварці з яблук і апельсинів


    Інгредієнти:

  • яблука садові – 10 шт.;

  • апельсин – 55 г;

  • вода джерельна – 990 мл;

  • цукор – 110 г;

  • лимонна кислота – 5 р.


  • Приготування

  • Яблука і апельсин промиваємо, витираємо і нарізаємо часточками.

  • Потім перекладаємо підготовлені фрукти в каструльку мультиварки, вливаємо необхідну кількість води, додаємо за смаком цукровий пісок і кидаємо дрібку лимонки.

  • Закриваємо прилад кришкою, активуємо програму «Гасіння», встановлюємо таймер приблизно на 1 годину і чекаємо.

  • Готовий узвар виливаємо в банку і закатуємо металевої стерильною кришкою.


  • Компот з яблук, груш і апельсина


    Інгредієнти:

  • яблука садові – 300 г;

  • груші – 300 г;

  • апельсин – 5 шт.;

  • цукор – 510 г;

  • вода – 5 л


  • Приготування

  • Яблука, апельсини та груші ретельно промиваємо гарячою водою.

  • Потім очищаємо всі фрукти від шкірки, цедри, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими скибочками.

  • Тепер викладаємо яблука і груші в каструлю, засипаємо цукром і вливаємо воду.

  • Відправляємо посуд на помірний вогонь, доводимо до закипання і кидаємо апельсини.

  • Зменшуємо нагрівання, проварюємо компот кілька хвилин, і розливаємо по банках. Закатуємо кришками і настоюють до повного охолодження. Після цього прибираємо заготовку в льох і зберігаємо не більше 2 років.