Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ятний лікер в домашніх умовах

М'ятний лікер в домашніх умовах

22-09-2016, 20:52
641
М'ятний лікер в домашніх умовах
Для шанувальників м'ятного смаку пропонуємо приготувати в домашніх умовах освіжаючий м'ятний лікер. Такий напій стане відмінним доповненням до застілля або послужить основою оригінального коктейлю за індивідуальним рецептом.

Як приготувати м'ятний лікер в домашніх умовах - рецепт на горілці


Інгредієнти:

  • горілка – 980 мл;

  • м'ята свіжа – 1 пучок;

  • вода очищена – 245 мл;

  • цукровий пісок – 345 р.


  • Приготування
    Гілочки м'яти промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Укладаємо ароматну масу на дно банки і заливаємо якісною горілкою. Для лікеру можна брати свіжу м'яту, так і сушену. Останній буде потрібно для цього приблизно сорок грамів. Залишаємо заготовку на два тижні в темному і прохолодному місці, прикривши ємність щільно кришкою.
    По закінченні часу з цукрового піску і води очищеної варимо сироп. Для цього з'єднуємо компоненти в ковшике або каструльці, підігріваємо, помішуючи, до кипіння і розчинення всіх кристалів, після чого проварюємо ще кілька хвилин і даємо охолонути.
    Поки сироп остигає, проціджуємо настій від домішки листя через кілька шарів марлі. Тепер з'єднуємо сироп і м'ятну горілку, інтенсивно перемішуємо, кладемо в скляний посуд, укупориваем і залишаємо ще на місяць у прохолодному затемненому місці. По закінченні часу переливаємо готовий лікер в пляшки для зберігання.

    Швидкий рецепт м'ятного лікеру в домашніх умовах на спирту


    Інгредієнти:

  • спирт – 980 мл;

  • м'ята свіжа – 1 великий пучок;

  • вода очищена – 980 мл;

  • анісове насіння (за бажанням) – 1 щіпка;

  • цукровий пісок – 700 р.


  • Приготування
    Гілочки м'яти для приготування лікеру слід промити і обсушити. Тепер обриваємо м'ятні листя і вкладаємо їх в скляну банку. Туди ж за бажанням кидаємо анісове насіння. Заливаємо вміст спиртом і ставимо на тиждень в затемнене і прохолодне місце. По закінченні часу отриману спиртову настоянку проціджують через кілька шарів марлі, перелити в чисту і суху ємність і прикриваємо кришкою.
    Тепер готуємо солодку основу лікеру - сироп. Наливаємо в каструлю очищену воду, додаємо цукровий пісок і прогріваємо суміш, помішуючи, до кипіння. Зменшуємо вогонь і проварюємо вміст каструлі, продовжуючи періодично помішувати, протягом п'яти хвилин. Знімаємо ємність з сиропом з вогню і залишаємо до охолодження при кімнатних умовах.
    З'єднуємо остиглий сироп з м'ятним настоєм, добре збовтуємо і перелити в пляшки. Такий лікер можна пробувати відразу ж. Але якщо напій постоїть протягом місяця в прохолодному затемненому місці, його смак буде більш насиченим, збалансованим і глибоким.

    Лимонно-м'ятний лікер в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • горілка – 980 мл;

  • м'ята свіжа – 100 грам;

  • лимони – 650 г;

  • цукровий пісок – 370 р.


  • Приготування
    Лимони моєму, очищаємо від цедри і білої шкірки, а м'якоть нарізаємо невеликими шматочками і укладаємо в банку. Листя м'яти промиваємо, обсушуємо, змішуємо з цедрою і білою шкіркою лимонів, розтираємо товкачем або розминаємо руками і відправляємо до лимонної м'якоті. Заливаємо компоненти спиртом і поміщаємо в тепло днів на п'ять. По закінченні часу проціджуємо настій через кілька шарів марлі, ретельно віджимаємо, жорстку складову викидаємо, а до рідкої додаємо цукровий пісок і перемішуємо до розчинення всіх кристалів.
    М'ятний лікер в домашніх умовах
    Солодкість напою можна трохи зменшити або збільшити при бажанні, варіюючи кількість цукру.
    Даємо лікеру тиждень настоятися, після чого ще раз проціджують, отфильтровываем і розливаємо по пляшок.

    З чим пити м'ятний лікер?


    М'ятний лікер можна подавати самостійно або ж готувати з нього різні коктейлі. Такий напій чудово поєднується з шампанським, горілкою, мартіні , а також доповнюється іншими лікерами, безалкогольними напоями або соком. Пропорції можуть бути самими різними і часто підбираються за смаком. Переважно такі коктейлі подавати з кубиками льоду.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лікер в домашніх умовах
    Лікер в домашніх умовах
    Удома можна створювати шалено смачні алкогольні напої. У цьому матеріалі зібрані найбільш помітні рецепти чудово смачних лікерів. Розповімо, як
    Кавовий лікер в домашніх умовах
    Кавовий лікер в домашніх умовах
    Незрівнянні алкогольні напої можна готувати і власноруч, потрібно лише запастися необхідними, доступними компонентами і терпінням. Пропонуємо зробити
    Абрикосовий лікер в домашніх умовах
    Абрикосовий лікер в домашніх умовах
    Домашні алкогольні напої відрізняються своїм непередаваним фруктовим ароматом, якого точно немає в магазинному продукті. Тому приготувавши напій
    Малиновий лікер в домашніх умовах
    Малиновий лікер в домашніх умовах
    Приготувати малиновий лікер в домашніх умовах зовсім не так складно, як здається спочатку. Використовуючи наші рецепти, у вас вийде солодкий напій з
    Малиновий лікер
    Малиновий лікер
    Лікер здавна вважається виключно жіночим напоєм. Його можна пити в чистому вигляді або використовувати для створення приголомшливих коктейлів. І
    М'ятний лікер
    М'ятний лікер
    М'ятний лікер - це міцний алкогольний напій, який неодмінно припаде до смаку, як жінкам, так і чоловікам. Давайте розберемося, як його приготувати в