Для шанувальників м'ятного смаку пропонуємо приготувати в домашніх умовах освіжаючий м'ятний лікер. Такий напій стане відмінним доповненням до застілля або послужить основою оригінального коктейлю за індивідуальним рецептом.
Як приготувати м'ятний лікер в домашніх умовах - рецепт на горілці
Інгредієнти: горілка – 980 мл; м'ята свіжа – 1 пучок; вода очищена – 245 мл; цукровий пісок – 345 р. Приготування Гілочки м'яти промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Укладаємо ароматну масу на дно банки і заливаємо якісною горілкою. Для лікеру можна брати свіжу м'яту, так і сушену. Останній буде потрібно для цього приблизно сорок грамів. Залишаємо заготовку на два тижні в темному і прохолодному місці, прикривши ємність щільно кришкою.
По закінченні часу з цукрового піску і води очищеної варимо сироп. Для цього з'єднуємо компоненти в ковшике або каструльці, підігріваємо, помішуючи, до кипіння і розчинення всіх кристалів, після чого проварюємо ще кілька хвилин і даємо охолонути.
Поки сироп остигає, проціджуємо настій від домішки листя через кілька шарів марлі. Тепер з'єднуємо сироп і м'ятну горілку, інтенсивно перемішуємо, кладемо в скляний посуд, укупориваем і залишаємо ще на місяць у прохолодному затемненому місці. По закінченні часу переливаємо готовий лікер в пляшки для зберігання.
Швидкий рецепт м'ятного лікеру в домашніх умовах на спирту
Інгредієнти: спирт – 980 мл; м'ята свіжа – 1 великий пучок; вода очищена – 980 мл; анісове насіння (за бажанням) – 1 щіпка; цукровий пісок – 700 р. Приготування Гілочки м'яти для приготування лікеру слід промити і обсушити. Тепер обриваємо м'ятні листя і вкладаємо їх в скляну банку. Туди ж за бажанням кидаємо анісове насіння. Заливаємо вміст спиртом і ставимо на тиждень в затемнене і прохолодне місце. По закінченні часу отриману спиртову настоянку проціджують через кілька шарів марлі, перелити в чисту і суху ємність і прикриваємо кришкою.
Тепер готуємо солодку основу лікеру - сироп. Наливаємо в каструлю очищену воду, додаємо цукровий пісок і прогріваємо суміш, помішуючи, до кипіння. Зменшуємо вогонь і проварюємо вміст каструлі, продовжуючи періодично помішувати, протягом п'яти хвилин. Знімаємо ємність з сиропом з вогню і залишаємо до охолодження при кімнатних умовах.
З'єднуємо остиглий сироп з м'ятним настоєм, добре збовтуємо і перелити в пляшки. Такий лікер можна пробувати відразу ж. Але якщо напій постоїть протягом місяця в прохолодному затемненому місці, його смак буде більш насиченим, збалансованим і глибоким.
Лимонно-м'ятний лікер в домашніх умовах
Інгредієнти: горілка – 980 мл; м'ята свіжа – 100 грам; лимони – 650 г; цукровий пісок – 370 р. Приготування Лимони моєму, очищаємо від цедри і білої шкірки, а м'якоть нарізаємо невеликими шматочками і укладаємо в банку. Листя м'яти промиваємо, обсушуємо, змішуємо з цедрою і білою шкіркою лимонів, розтираємо товкачем або розминаємо руками і відправляємо до лимонної м'якоті. Заливаємо компоненти спиртом і поміщаємо в тепло днів на п'ять. По закінченні часу проціджуємо настій через кілька шарів марлі, ретельно віджимаємо, жорстку складову викидаємо, а до рідкої додаємо цукровий пісок і перемішуємо до розчинення всіх кристалів.
Солодкість напою можна трохи зменшити або збільшити при бажанні, варіюючи кількість цукру.
Даємо лікеру тиждень настоятися, після чого ще раз проціджують, отфильтровываем і розливаємо по пляшок.
З чим пити м'ятний лікер?
М'ятний лікер можна подавати самостійно або ж готувати з нього різні коктейлі. Такий напій чудово поєднується з шампанським, горілкою, мартіні , а також доповнюється іншими лікерами, безалкогольними напоями або соком. Пропорції можуть бути самими різними і часто підбираються за смаком. Переважно такі коктейлі подавати з кубиками льоду.