Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з смородини

Вино з смородини

22-09-2016, 20:52
1 087
Вино з смородини
Алкогольні магазинні напої далеко не завжди виготовляються у повній відповідності з рецептурою і при цьому дорого обходяться. Набагато простіше і дешевше зробити самостійно домашнє вино з чорної смородини.

Домашнє вино з чорної смородини


Ця ягода росте практично на кожній дільниці, тому такий напій, що сприяє зміцненню імунітету, легко приготує будь-цінитель спиртних напоїв з незвичайним смаком. Адже отримання вина з смородини в домашніх умовах не вимагає спеціальних кулінарних знань.
Інгредієнти:

  • чорна смородина свіжа (немитий) – 3 кг;

  • цукор-пісок білий – 475 г;

  • вода очищена – 2 л.


  • Приготування
    Ретельно переберіть смородину, щоб очистити її від гілочок і листя. Пам'ятайте, що ягоди мити не можна: на їх поверхні знаходяться дріжджі, прискорюють процес бродіння, а значить, і отримання вина з смородини. Тепер приготуйте мезгу: покладіть ягоди в каструлю і добре пам'ятаєте товкачиком. Влийте літр води, все добре перемішайте і залиште настоюватися на четверо діб. Не забувайте періодично помішувати мезгу.
    Після цього процідіть суміш через марлю або сито, додайте ще літр води і перемішайте. Розлийте заготовку з чистим і сухим пляшках і засипте цукор. На шийку кожної пляшки надіньте гумову рукавичку з проколоті пальцем і помістіть ємності в прохолоду з обмеженим доступом світла на 15 місяці. Готовий напій відокремте від осаду, розлийте по невеликих пляшках, добре закупорьте і зберігайте в холодильнику або льосі.

    Домашнє вино з червоної смородини


    Червона смородину використовують в таких напоях рідше, але зате смак вина буде дуже незвичайним. Якщо ви припасете його для урочистих випадків, здивувати гостей вдасться без проблем. Щоб дізнатися, як зробити вино з червоної смородини, необхідно слідувати наступним рекомендаціям.
    Інгредієнти:

  • червона смородина – 5 кг;

  • цукор-пісок – 2 кг;

  • вода очищена – 5 л.


  • Приготування
    Переберіть смородину, видаливши все сміття і зіпсовані ягоди, але не мийте їх. Розімніть смородину руками або за допомогою міксера або качалки. Злегка підігріту воду (температурою 25-29 градусів) змішайте з кілограмом цукру для отримання сиропу. Засипте ягідну масу у велику ємність з широким горлом, залийте сиропом і добре вимішайте. Обв'яжіть шийку марлею і поставте на 3-4 дні в місце з обмеженим доступом світла при кімнатній температурі. Пару раз в добу помішуйте вміст ємності, втоплюючи всплывшую м'якоть.
    Після цього профільтруйте сік в марлю і вилийте його в бродильну ємність (вона повинна бути заповнена на 3/4 об'єму). На її шийку надіньте гумову рукавичку з проколоті пальцем і залиште вино бродити при кімнатній температурі на 20-45 доби. Через 5 діб злийте півлітра сусла в окремий посуд, додайте 500 г цукру, ретельно розмішайте, вилийте отриманий сироп назад в бродильну ємність і закрийте її рукавичкою. Ту ж процедуру повторіть ще через п'ять днів.
    Потім злийте вино з осаду за допомогою трубочки, за бажанням додайте ще цукор або горілку (спирт), знову закрийте ємність рукавичкою і відправте її в холодильник або льох на пару місяців для дозрівання. Після цього напій розливають по невеликих пляшках.

    Вино з білої смородини в домашніх умовах


    Якщо з якихось причин покупної алкоголь вам заборонено, цей напій для сімейних застіль виявиться більш ніж до речі. Цей рецепт вина з смородини в домашніх умовах неймовірно простий.
    Інгредієнти:

  • вода – 45 л;

  • сік білої смородини – 4 л;

  • цукор-пісок білий, дрібний – 24 кг.


  • Приготування
    Вино з смородини

    Із стиглих ягід видавлюємо сік товкачем або пресом. Додаємо в нього 16 кг цукру і закваску. Останню робимо так: промиваємо білу смородину, розминаємо в дерев'яній посуді і всипаємо цукор в пропорції 1:3. Суміш перемішуємо і відправляємо в тепле затемнене місце на пару діб. Закваску додають в сусло, виходячи із співвідношення 30 грам на один літр.
    Після додавання закваски залишаємо сусло бродити на 7-10 діб при кімнатній температурі. Тепер вливаємо в нього горілку, враховуючи, що один літр цього напою розрахований на 10 літрів вина. Все перемішуємо і витримуємо ще 5 діб. Потім фільтруємо вино і засипаємо цукор, що залишився, після чого розливаємо в пляшки і витримуємо ще 2-3 місяці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вино з червоної смородини
    Вино з червоної смородини
    Вино з червоної смородини – цікавий варіант заготовки на той випадок, коли обсяги врожаю досягли свого максимуму і всі можливі ласощі з ягід вже
    Вино з чорної смородини в домашніх умовах
    Вино з чорної смородини в домашніх умовах
    Шалено смачним вийде домашнє вино на основі чорної смородини. Його насичений колір, впізнаваний аромат неодмінно сподобається любителям домашніх
    Домашнє вино з смородини
    Домашнє вино з смородини
    Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Вино з агрусу ні чим за смаком не поступається традиційному виноградному. Краще всього для напою підійдуть сорти великого, солодкого жовтого або
    Наливка з чорної смородини
    Наливка з чорної смородини
    Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,