Вино з чорної смородини в домашніх умовах
Найчастіше вино, звичайно, роблять з винограду . Але виявляється, що і з ягід смородини цей напій виходить приголомшливим. Як зробити вино з чорної смородини, зараз дізнаєтесь.
Інгредієнти:
свіжа смородина чорна – 10 кг;
вода очищена – 15 літрів;
цукровий пісок – 5 кг.
Приготування
Ягоди смородини перебираємо, прибираючи зіпсовані, зеленуваті. Важливий момент – мити смородину не потрібно, так як на ягідки присутні дріжджі, і якщо їх змити, то сусло може не заграти. Подрібнюємо ягоди руками або дерев'яною товкачкою. Важливо, щоб кожна ягода була ретельно розчавлена. Половину цукру змішуємо з теплою водою. З'єднуємо смородиновую масу з цукровим сиропом у великій каструлі або в емальованому відрі. Тару потрібно заповнити приблизно на 2/3 загального обсягу, щоб сусло не виплеснулося, коли почне бродити. Обв'язуємо верх марлею і дні на 4 прибираємо в тепло. А щоб сусло не скисло, пару раз в добу потрібно перемішувати його. Коли зазначений час мине, і з'являться ознаки бродіння, сік зливаємо без осаду в скляну пляшку. М'якоть віджимаємо через марлю, потім в отриману рідину додаємо цукровий пісок, перемішуємо і додаємо смородиновий сироп в бутель з соком. Приблизно 1/4 об'єму повинна бути вільною, так як потрібно місце для вуглекислого газу і піни. На шийку бутля ставимо гідрозатвор або чисту медичну рукавичку. При цьому в пальці потрібно виконати невелику дірочку.
Поміщаємо ємність в тепле приміщення і залишаємо днів на 30-40. Коли після установки водяного затвора пройде 5 днів, зливаємо 500 мл сусла в окрему ємність, додаємо 1 кг цукру, розмішуємо. Отриманий сироп виливаємо знову в ємність для бродіння і закриваємо гідрозатворів. Через 5 днів повторюємо процедуру, додаючи ще 1 кг цукру. По закінченні активного бродіння, про що говорить той факт, що рукавичка здулася чи гідрозатвор не пускає бульбашки, а сусло посвітлішало, і на дні осад, молоде вино обережно зливаємо з осаду через тоненьку трубочку. Пробуємо його на смак, якщо треба, додаємо цукор або ж для фортеці вливаємо горілку. Ємність з вином наповнюємо до самого верху, щоб контакт з киснем був мінімальним, ставимо під спеціальний гідрозатвор і прибираємо в холод. Витримуємо 2 місяці.
Спочатку один раз на 20 днів, а потім можна і рідше, дивлячись через скільки з'явиться осад, товщина якої близько 2-5 см, фільтруємо саморобний домашнє вино з чорної смородини переливанням його через трубочку. Коли осад випадати перестане, готове вино розподіляємо по пляшках і щільно укупориваем.
Інгредієнти:
пісок цукровий – 1 кг;
стигла чорна смородина – 2 кг;
очищена вода – 3 літри.
Приготування
Ягоди чорної смородини перебираємо, але мити їх не можна, щоб не усунути природні дріжджі на поверхні. Засипаємо їх у ємність і подрібнюємо. Вливаємо воду, кладемо половину цукру. Бродильна ємність повинна бути наповнена приблизно на 2/3 об'єму. Обв'язуємо шийку марлею і ставимо в темне місце на тиждень. Пару раз в день шапочку з смородинової мезги, що збереться на поверхні, опускаємо, перемішуючи руками або дерев'яною лопаткою.
Забродившее сусло фільтруємо від мезги, збираючи її друшляком, а сік розливаємо по ємностей з вузеньким горлом для гідрозатвори. Сік пробуємо, якщо потрібно, сахарим. Ставимо на поверхню ємності гідрозатвор і ставимо в приміщення з температурою до 25 градусів бродити. Кожні 7 днів сусло пробуємо. Якщо воно здається кислуватим, сахарим його. Бурхливе бродіння, як правило, триває до 3 тижнів.
Коли всі ознаки бродінні підуть, вино зливаємо в ємності, ставимо гідрозатвори і прибираємо для тихого бродіння в холод. Поки домашнє вино з чорної смородини без дріжджів знаходиться на бродінні, його треба кожні 3 тижні зливати з осаду. Приблизно до листопада вино вже повністю буде готовий. Всім вдалого виноробства!
Рецепт вина з чорної смородини в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди смородини перебираємо, прибираючи зіпсовані, зеленуваті. Важливий момент – мити смородину не потрібно, так як на ягідки присутні дріжджі, і якщо їх змити, то сусло може не заграти. Подрібнюємо ягоди руками або дерев'яною товкачкою. Важливо, щоб кожна ягода була ретельно розчавлена. Половину цукру змішуємо з теплою водою. З'єднуємо смородиновую масу з цукровим сиропом у великій каструлі або в емальованому відрі. Тару потрібно заповнити приблизно на 2/3 загального обсягу, щоб сусло не виплеснулося, коли почне бродити. Обв'язуємо верх марлею і дні на 4 прибираємо в тепло. А щоб сусло не скисло, пару раз в добу потрібно перемішувати його. Коли зазначений час мине, і з'являться ознаки бродіння, сік зливаємо без осаду в скляну пляшку. М'якоть віджимаємо через марлю, потім в отриману рідину додаємо цукровий пісок, перемішуємо і додаємо смородиновий сироп в бутель з соком. Приблизно 1/4 об'єму повинна бути вільною, так як потрібно місце для вуглекислого газу і піни. На шийку бутля ставимо гідрозатвор або чисту медичну рукавичку. При цьому в пальці потрібно виконати невелику дірочку.
Поміщаємо ємність в тепле приміщення і залишаємо днів на 30-40. Коли після установки водяного затвора пройде 5 днів, зливаємо 500 мл сусла в окрему ємність, додаємо 1 кг цукру, розмішуємо. Отриманий сироп виливаємо знову в ємність для бродіння і закриваємо гідрозатворів. Через 5 днів повторюємо процедуру, додаючи ще 1 кг цукру. По закінченні активного бродіння, про що говорить той факт, що рукавичка здулася чи гідрозатвор не пускає бульбашки, а сусло посвітлішало, і на дні осад, молоде вино обережно зливаємо з осаду через тоненьку трубочку. Пробуємо його на смак, якщо треба, додаємо цукор або ж для фортеці вливаємо горілку. Ємність з вином наповнюємо до самого верху, щоб контакт з киснем був мінімальним, ставимо під спеціальний гідрозатвор і прибираємо в холод. Витримуємо 2 місяці.
Спочатку один раз на 20 днів, а потім можна і рідше, дивлячись через скільки з'явиться осад, товщина якої близько 2-5 см, фільтруємо саморобний домашнє вино з чорної смородини переливанням його через трубочку. Коли осад випадати перестане, готове вино розподіляємо по пляшках і щільно укупориваем.
Домашнє вино з чорної смородини – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди чорної смородини перебираємо, але мити їх не можна, щоб не усунути природні дріжджі на поверхні. Засипаємо їх у ємність і подрібнюємо. Вливаємо воду, кладемо половину цукру. Бродильна ємність повинна бути наповнена приблизно на 2/3 об'єму. Обв'язуємо шийку марлею і ставимо в темне місце на тиждень. Пару раз в день шапочку з смородинової мезги, що збереться на поверхні, опускаємо, перемішуючи руками або дерев'яною лопаткою.
Забродившее сусло фільтруємо від мезги, збираючи її друшляком, а сік розливаємо по ємностей з вузеньким горлом для гідрозатвори. Сік пробуємо, якщо потрібно, сахарим. Ставимо на поверхню ємності гідрозатвор і ставимо в приміщення з температурою до 25 градусів бродити. Кожні 7 днів сусло пробуємо. Якщо воно здається кислуватим, сахарим його. Бурхливе бродіння, як правило, триває до 3 тижнів.
Коли всі ознаки бродінні підуть, вино зливаємо в ємності, ставимо гідрозатвори і прибираємо для тихого бродіння в холод. Поки домашнє вино з чорної смородини без дріжджів знаходиться на бродінні, його треба кожні 3 тижні зливати з осаду. Приблизно до листопада вино вже повністю буде готовий. Всім вдалого виноробства!
Рекомендуємо добрі рецепти
Вино з смородини
Для цінителів натуральних домашніх напоїв далі описані рецепти дивовижно смачного вина з різною смородини: чорної, червоної і навіть білої. Такий
Вино з червоної смородини
Вино з червоної смородини – цікавий варіант заготовки на той випадок, коли обсяги врожаю досягли свого максимуму і всі можливі ласощі з ягід вже
Сливове вино в домашніх умовах — рецепт приготування
Для цінителів домашнього алкоголю далі запропоновані рецепти дивовижного, неймовірно ароматного вина зі сливи. Розповімо, як правильно напій зробити
Домашнє вино з смородини
Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Смачний лікер зі смородини
Чорну смородину використовують у багатьох кулінарних рецептах. З неї готують варення, джеми, компоти, соки, додають у десерти і випічку. А сьогодні