Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сливове вино в домашніх умовах — рецепт приготування

Сливове вино в домашніх умовах — рецепт приготування

22-09-2016, 20:37
666
Сливове вино в домашніх умовах — рецепт приготування
В магазинах величезний вибір готових спиртних напоїв, включаючи і вино. Але також можна приготувати і самостійно. Причому не тільки з винограду. Рецепти сливового вина чекають вас нижче.

Сливове вино — рецепт


Інгредієнти:

  • стиглі сливи — 10 кг;

  • цукор;

  • вода.


  • Приготування
    Стиглі сливи залишаємо дня на 3 так, щоб на них в денний час потрапляло сонечко. Мити їх не потрібно. Коли плоди полежать на сонце, на їх поверхні з'являться дикі дріжджі, сприяють бродінню. Кісточки з злив витягаємо, м'якоть перетворюємо на пюре. Потім отриману масу в пропорції 1:1 розбавляємо водою і на 2 дні залишаємо в темному теплому місці. Раз на 6-8 годин сусло потрібно розмішувати дерев'яною паличкою або просто чистою рукою. Після цього шкірка з м'якоттю почнуть активно відділятися від соку, а зверху з'являться бульбашки. Це означає, що пішов процес бродіння. Проціджуємо сусло через марлю, а отриманий сік виливаємо в ємність для бродіння.
    Тепер прийшла черга цукру. Його кількість буде залежати від того, наскільки солодкі спочатку були сливи і наскільки солодке вино хотілося б отримати. Для сухого або напівсухого вина потрібно 150-200 г цукру на літр соку, а для напівсолодкого і солодкого напою відповідно потрібно 250-350 г цукрового піску.
    Щоб бродіння йшло добре, бажано додавати цукор не весь відразу, а частинами. Першу партію — приблизно половину від загального обсягу додаємо відразу після переливання соку в ємність і добре розмішуємо. Наповнюємо посудину соком не більше, ніж на 3/4 об'єму. При активному бродінні буде утворюватися вуглекислий газ і піна, яким також потрібно місце. Після цього на ємність встановлюємо водяний затвор, підійде навіть звичайна гумова рукавичка, проколотая в одному місці голкою. Коли бродіння закінчиться, а домашнє сливове вино готове, рукавичка впаде.

    Вино з сливового варення


    Інгредієнти:

  • забродившее сливове варення — 15 л;

  • тепла очищена вода — 15 л;

  • цукор — 200 г;

  • родзинки — 100 р.


  • Приготування
    Варення змішуємо з теплою водою в пропорції 1:1 додаємо ізюм. Повинно вийти досить солодке, але не нудотно-солодкий сусло. Якщо раптом солодощі замало, всипаємо цукор за смаком. На шийку ємності встановлюємо водяний затвор. Переносимо ємність в тепле темне місце. Дня через 4 знімаємо водяний затвор, через тонку трубочку зливаємо близько 100 мл сусла, що бродить, і розводимо в ньому цукор, що залишився. Отриманий таким чином сироп виливаємо в ємність з напоєм і знову встановлюємо гідрозатвор. Вино може бродити від 30 до 60 днів. Після того, як воно перебродить, напій обережно зливаємо з осаду. За бажанням ще можна додати цукру або закріпити напій горілкою. Даємо провину настоятися пару місяців в холоді і після цього воно буде повністю готове до подачі.

    Домашнє сливове вино — рецепт приготування в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • сливовий компот — 3 літри;

  • цукор — 300 г;

  • родзинки — 20 р.


  • Приготування
    В бродильну ємність виливаємо компот, додаємо цукор. Його кількість можна відрегулювати самостійно, виходячи з початкової солодощі напою. Також додаємо родзинки. Надягаємо на ємність гідрозатвор чи просту гумову рукавичку і залишаємо в теплому темному приміщенні на кілька тижнів. Якщо немає можливості ставити в темне місце, ємність просто чимось обертаємо. Коли бродіння закінчиться, фільтруємо напій, акуратно зливаючи його з осаду. Розливаємо його по підготовленим чистим пляшках, місяця 2-3 витримуємо в прохолодному місці, щоб воно настоялося і визріло, і після цього вино з сливового компоту буде готове до подачі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вино з чорної смородини в домашніх умовах
    Вино з чорної смородини в домашніх умовах
    Шалено смачним вийде домашнє вино на основі чорної смородини. Його насичений колір, впізнаваний аромат неодмінно сподобається любителям домашніх
    Кавунове вино
    Кавунове вино
    Неодмінно спробуйте зробити кавунове вино! Такий алкогольний напій всім обов'язково сподобається, а ви зможете вразити кожного своїми безмежними
    Вино з аличі в домашніх умовах
    Вино з аличі в домашніх умовах
    Вино домашнього приготування – це завжди краще, ніж магазинний напій, тому що ви точно знаєте, якими були інгредієнти і технологія виготовлення. А ще
    Сливове вино
    Сливове вино
    З соковитих слив можна готувати не тільки відмінне варення, або компот, але і використовувати їх в якості основи для смачного домашнього вина.
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення відмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Для його приготування може підійти будь-яке варення - абрикосове, вишневе,
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.