В магазинах величезний вибір готових спиртних напоїв, включаючи і вино. Але також можна приготувати і самостійно. Причому не тільки з винограду. Рецепти сливового вина чекають вас нижче.
Сливове вино — рецепт
Інгредієнти: стиглі сливи — 10 кг; цукор; вода. Приготування Стиглі сливи залишаємо дня на 3 так, щоб на них в денний час потрапляло сонечко. Мити їх не потрібно. Коли плоди полежать на сонце, на їх поверхні з'являться дикі дріжджі, сприяють бродінню. Кісточки з злив витягаємо, м'якоть перетворюємо на пюре. Потім отриману масу в пропорції 1:1 розбавляємо водою і на 2 дні залишаємо в темному теплому місці. Раз на 6-8 годин сусло потрібно розмішувати дерев'яною паличкою або просто чистою рукою. Після цього шкірка з м'якоттю почнуть активно відділятися від соку, а зверху з'являться бульбашки. Це означає, що пішов процес бродіння. Проціджуємо сусло через марлю, а отриманий сік виливаємо в ємність для бродіння.
Тепер прийшла черга цукру. Його кількість буде залежати від того, наскільки солодкі спочатку були сливи і наскільки солодке вино хотілося б отримати. Для сухого або напівсухого вина потрібно 150-200 г цукру на літр соку, а для напівсолодкого і солодкого напою відповідно потрібно 250-350 г цукрового піску.
Щоб бродіння йшло добре, бажано додавати цукор не весь відразу, а частинами. Першу партію — приблизно половину від загального обсягу додаємо відразу після переливання соку в ємність і добре розмішуємо. Наповнюємо посудину соком не більше, ніж на 3/4 об'єму. При активному бродінні буде утворюватися вуглекислий газ і піна, яким також потрібно місце. Після цього на ємність встановлюємо водяний затвор, підійде навіть звичайна гумова рукавичка, проколотая в одному місці голкою. Коли бродіння закінчиться, а домашнє сливове вино готове, рукавичка впаде.
Вино з сливового варення
Інгредієнти: забродившее сливове варення — 15 л; тепла очищена вода — 15 л; цукор — 200 г; родзинки — 100 р. Приготування Варення змішуємо з теплою водою в пропорції 1:1 додаємо ізюм. Повинно вийти досить солодке, але не нудотно-солодкий сусло. Якщо раптом солодощі замало, всипаємо цукор за смаком. На шийку ємності встановлюємо водяний затвор. Переносимо ємність в тепле темне місце. Дня через 4 знімаємо водяний затвор, через тонку трубочку зливаємо близько 100 мл сусла, що бродить, і розводимо в ньому цукор, що залишився. Отриманий таким чином сироп виливаємо в ємність з напоєм і знову встановлюємо гідрозатвор. Вино може бродити від 30 до 60 днів. Після того, як воно перебродить, напій обережно зливаємо з осаду. За бажанням ще можна додати цукру або закріпити напій горілкою. Даємо провину настоятися пару місяців в холоді і після цього воно буде повністю готове до подачі.
Домашнє сливове вино — рецепт приготування в домашніх умовах
Інгредієнти: сливовий компот — 3 літри; цукор — 300 г; родзинки — 20 р. Приготування В бродильну ємність виливаємо компот, додаємо цукор. Його кількість можна відрегулювати самостійно, виходячи з початкової солодощі напою. Також додаємо родзинки. Надягаємо на ємність гідрозатвор чи просту гумову рукавичку і залишаємо в теплому темному приміщенні на кілька тижнів. Якщо немає можливості ставити в темне місце, ємність просто чимось обертаємо. Коли бродіння закінчиться, фільтруємо напій, акуратно зливаючи його з осаду. Розливаємо його по підготовленим чистим пляшках, місяця 2-3 витримуємо в прохолодному місці, щоб воно настоялося і визріло, і після цього вино з сливового компоту буде готове до подачі.