Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з червоної смородини

Вино з червоної смородини

22-09-2016, 20:52
2 646
Вино з червоної смородини
Сировини для такого напою буде потрібно багато, але результат - вино, багате ягідним смаком, буде того коштувати. Незважаючи на виражені смакові якості, варто враховувати те, що смородинове вино практично не володіє ароматом, зате легко зберігає свою прозорість, яку інколи так важко досягти при приготуванні домашніх вин.

Рецепт вина з червоної смородини


Для приготування такого вина не потрібно запам'ятовувати ніяких точних заходів інгредієнтів, досить простий пропорції 1:2:3 тобто на одну частину цукру слід взяти дві частини ягід і три частини води.
Попередня підготовка ягід включає лише їх перебирання і очищення від листя, мити червону смородину не можна з огляду на те, що на поверхні ягід міститься висока кількість дріжджових бактерій, які забезпечують процес бродіння.
Підготовлені ягоди перекладають у достатню велику емальовану, пластикову або дерев'яну тару, яку слід попередньо обшпарити. Половину цукру розводять в гарячій воді, злегка охолоджують сироп. Ягоди в тарі перетирають, переконуючись в тому, що кожна з них лопнула. Після, смородину заливають сиропом і залишають до початку бродіння (3-4 дні в теплі), покривши марлею.
Коли основа майбутнього домашнього вина з червоної смородини почне шипіти, а її запах буде віддавати кислинкою, мезгу перекидають на марлю і добре віджимають. Отримане вино з'єднують з 500 грамами цукру і ставлять бутель під гідрозатвор на 30-50 днів (до повного завершення бродіння). Через 5 днів частина сусла зливають, змішують з кілограмом цукру і переливають назад в бродильну ємність. Через 5 днів процедуру повторюють знову.
Коли бродіння закінчиться, молоде вино обережно проціджують і розливають по бутлях. Кожну з пляшок закупорюють і лишають у прохолоді на 3 місяці (можна більше). Кожні 25-30 днів вино повторно зливають з осаду, щоб отримати максимально чистий продукт.

Вино з агрусу і червоної смородини


Інгредієнти:

  • червона смородина – 1 кг;

  • аґрус – 25 кг;

  • цукор – 18 кг;

  • вода – 28 л.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити вино з червоної смородини з аґрусом, ягоди перебирають і добре розминають. Отриману масу змішують з теплим сиропом, звареним з води і цукру, переливають всі в ошпарену ємність і залишають бродити в теплі на тиждень. Молоде вино зливають з осаду і залишають дозрівати в пляшках, в прохолодному місці, ще на 3 місяці.
    За аналогією можна готувати вино з малини і червоної смородини або поєднувати будь сподобалися ягоди між собою, створюючи унікальні букети.

    Сухе вино з червоної смородини


    Приготувати сухе вино досить просто. По суті, можна просто зменшити кількість цукру, але в даному випадку також слід дотримуватися помірності, оскільки вино, приготоване зовсім без додавання цукру може вийти дуже слабким і не перебродити як слід.
    Інгредієнти:

  • червона смородина – 47 кг;
  • Вино з червоної смородини

  • цукор – 17 кг;

  • вода – 48 л.


  • Приготування
    Розведіть кілограм цукру в теплій воді. Залийте сиропом розім'яті ягоди і залиште напій в теплі на 3-4 дні, перемішуючи все кожен день. Далі вино проціджують через марлю, віджимаючи мезгу, і залишають бродити ще на півтора місяця. Через 10 днів частина вина змішують з цукром і переливають назад. Готове вино зливають з осаду і залишають дозрівати ще на 3 місяці в прохолоді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вино з смородини
    Вино з смородини
    Для цінителів натуральних домашніх напоїв далі описані рецепти дивовижно смачного вина з різною смородини: чорної, червоної і навіть білої. Такий
    Вино з чорної смородини в домашніх умовах
    Вино з чорної смородини в домашніх умовах
    Шалено смачним вийде домашнє вино на основі чорної смородини. Його насичений колір, впізнаваний аромат неодмінно сподобається любителям домашніх
    Домашнє вино з смородини
    Домашнє вино з смородини
    Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Вино з агрусу ні чим за смаком не поступається традиційному виноградному. Краще всього для напою підійдуть сорти великого, солодкого жовтого або
    Вино з червоної горобини
    Вино з червоної горобини
    З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної