Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фарширований перець в мультиварці

Фарширований перець в мультиварці

19-01-2015, 12:09
1 870
Фарширований перець в мультиварці
Фарширований перець - це традиційна і дуже красиве блюдо румунської і болгарської кухні. Фарширований перець в мультиварці сміливо можна назвати святковим блюдом, яке, до того ж, дуже легко готувати.

Перець фарширований в мультиварці - рецепт


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 400 г;

  • рис - 05 склянки;

  • солодкий болгарський перець - 10 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • помідор - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування фаршированого перцю в мультиварці, прокручуємо на м'ясорубці свинину і яловичину, приблизно в рівних пропорціях, очищений ріпчасту цибулю і кілька часточок часнику. Якщо м'ясо нежирне, то миєте прокрутити ще шматочок свіжого сала. Далі солимо, перчимо фарш за смаком, додаємо спеції і гарненько перемішуємо.
    Рис промиваємо, заливаємо кип'яченою холодною водою і варимо протягом приблизно 5 хвилин, а потім відкидаємо обережно в друшляк, щоб стекла вся вода. Остиглий рис змішуємо з м'ясним фаршем, перемішуємо і відставляємо поки начинку в бік.
    Тепер готуємо перці: промиваємо їх, обсушуємо, акуратно видаляємо серцевину, насіння і наповнюємо їх підготовленим фаршем.
    У чашу мультиварки наливаємо олію і перекладаємо перці. Заливаємо гарячою водою таким чином, щоб вода повністю покрила овочі. Зверху викладаємо натерті на тертці помідори без шкірки, підсолюємо за смаком, посипаємо перцем. Закриваємо каструлю і включаємо режим «Випічка» приблизно на 40 хвилин. Після закінчення часу переставляємо на програму «Гасіння» і готуємо фаршировані м'ясом перці в мультиварці протягом 1 години.

    Перець фарширований овочами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • болгарський перець - 10 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • морква - 2 шт.;

  • помідор - 5 шт;

  • сіль, цукор - за смаком;

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Для того щоб приготувати в мультиварці фарширований перець спочатку підготуємо всі інгредієнти. Перець миємо, акуратно зрізаємо верхівку і обережно витягуємо насінну коробку. Один перець відразу відкладаємо - він нам знадобиться для приготування соусу, а решта перчики злегка обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом з усіх боків. Замість обсмажування перці можна трохи приварити, просто опустивши їх в окріп хвилин на п'ять.
    Рис гарненько промиваємо, заливаємо холодною кип'яченою водою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні протягом приблизно 5 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати і остигати. Остиглий перець змішуємо з нарізаними кубиками помідорами, подрібненим часником і дрібно посіченою зеленню. Цибулю і моркву натираємо на тертці, трохи підсмажити на олії, охолоджуємо і додаємо обжарку в начинку, все солимо за смаком, перчимо та ретельно перемішуємо. Перчики заповнюємо приготовленої начинкою з рису і овочів.
    Щоб перці не вийшли сухими, їх треба гасити в соусі, який робиться дуже просто: обсмажуємо на рослинному маслі
    Фарширований перець в мультиварці
    подрібнений часник і цибулю, додаємо нарізану невеликими кубиками болгарський перець і продовжуємо смажити ще приблизно 4 хвилини. Після, додаємо натерті на крупній тертці помідори, або вливаємо томатний сік і проварюємо соус 10 хвилин. В самому кінці солимо, перчимо його, кладемо томатну пасту і готуємо ще 2-3 хвилини. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, ставимо вертикально наші перчики, заливаємо їх приготованим соусом, виставляємо програму «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо протягом 60 хвилин. При подачі на стіл поливають перці соусом і посипаємо їх свіжою, дрібно посіченою зеленню.
    Також випробуйте рецепти фаршированих печериць , що зручно готувати на грилі, в духовці, або мультивраке. Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширований перець у духовці
    Фарширований перець у духовці
    Перець, фарширований м'ясом, овочами, сиром - вишукане блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
    Перець, фарширований овочами
    Перець, фарширований овочами
    Перець, фарширований овочами - це справжня вітамінна бомба, а також низькокалорійне блюдо. Така страва неодмінно сподобається вегетаріанцям і тим,
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
    Перець, фарширований бринзою
    Перець, фарширований бринзою
    Перець, фарширований бринзою - відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш буденний і святковий стіл. І головне, приготувати його досить просто. Ми
    Перець на зиму
    Перець на зиму
    Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
    Гречка з фаршем в мультиварці
    Гречка з фаршем в мультиварці
    Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці