Фарширований перець - це традиційна і дуже красиве блюдо румунської і болгарської кухні. Фарширований перець в мультиварці сміливо можна назвати святковим блюдом, яке, до того ж, дуже легко готувати.
Перець фарширований в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: м'ясний фарш - 400 г; рис - 05 склянки; солодкий болгарський перець - 10 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; помідор - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування фаршированого перцю в мультиварці, прокручуємо на м'ясорубці свинину і яловичину, приблизно в рівних пропорціях, очищений ріпчасту цибулю і кілька часточок часнику. Якщо м'ясо нежирне, то миєте прокрутити ще шматочок свіжого сала. Далі солимо, перчимо фарш за смаком, додаємо спеції і гарненько перемішуємо.
Рис промиваємо, заливаємо кип'яченою холодною водою і варимо протягом приблизно 5 хвилин, а потім відкидаємо обережно в друшляк, щоб стекла вся вода. Остиглий рис змішуємо з м'ясним фаршем, перемішуємо і відставляємо поки начинку в бік.
Тепер готуємо перці: промиваємо їх, обсушуємо, акуратно видаляємо серцевину, насіння і наповнюємо їх підготовленим фаршем.
У чашу мультиварки наливаємо олію і перекладаємо перці. Заливаємо гарячою водою таким чином, щоб вода повністю покрила овочі. Зверху викладаємо натерті на тертці помідори без шкірки, підсолюємо за смаком, посипаємо перцем. Закриваємо каструлю і включаємо режим «Випічка» приблизно на 40 хвилин. Після закінчення часу переставляємо на програму «Гасіння» і готуємо фаршировані м'ясом перці в мультиварці протягом 1 години.
Перець фарширований овочами в мультиварці
Інгредієнти: рис - 1 ст.; болгарський перець - 10 шт.; часник - 2 зубчики; рослинне масло - 2 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 2 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; морква - 2 шт.; помідор - 5 шт; сіль, цукор - за смаком; зелень - за бажанням. Приготування Для того щоб приготувати в мультиварці фарширований перець спочатку підготуємо всі інгредієнти. Перець миємо, акуратно зрізаємо верхівку і обережно витягуємо насінну коробку. Один перець відразу відкладаємо - він нам знадобиться для приготування соусу, а решта перчики злегка обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом з усіх боків. Замість обсмажування перці можна трохи приварити, просто опустивши їх в окріп хвилин на п'ять.
Рис гарненько промиваємо, заливаємо холодною кип'яченою водою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні протягом приблизно 5 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати і остигати. Остиглий перець змішуємо з нарізаними кубиками помідорами, подрібненим часником і дрібно посіченою зеленню. Цибулю і моркву натираємо на тертці, трохи підсмажити на олії, охолоджуємо і додаємо обжарку в начинку, все солимо за смаком, перчимо та ретельно перемішуємо. Перчики заповнюємо приготовленої начинкою з рису і овочів.
Щоб перці не вийшли сухими, їх треба гасити в соусі, який робиться дуже просто: обсмажуємо на рослинному маслі
подрібнений часник і цибулю, додаємо нарізану невеликими кубиками болгарський перець і продовжуємо смажити ще приблизно 4 хвилини. Після, додаємо натерті на крупній тертці помідори, або вливаємо томатний сік і проварюємо соус 10 хвилин. В самому кінці солимо, перчимо його, кладемо томатну пасту і готуємо ще 2-3 хвилини. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, ставимо вертикально наші перчики, заливаємо їх приготованим соусом, виставляємо програму «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо протягом 60 хвилин. При подачі на стіл поливають перці соусом і посипаємо їх свіжою, дрібно посіченою зеленню.
Також випробуйте рецепти фаршированих печериць , що зручно готувати на грилі, в духовці, або мультивраке. Приємного вам апетиту!