» » Варення з айви в мультиварці

Варення з айви в мультиварці

Варення з айви в мультиварці
Варення з айви виходить неймовірно смачним. Як варити варення з айви в мультиварці, зараз дізнаєтесь.
Рецепт варення з айви в мультиварці
Інгредієнти:

  • пісок цукровий – 800 г;

  • плоди стиглої айви – 1 кг.


  • Приготування

  • Плоди айви ріжемо на четвертинки, серцевиною видаляємо, а потім отримані шматочки нарізаємо невеликими шматочками.

  • Тепер беремо ємність, укладаємо туди приблизно третина айви і додаємо 1/3 цукру, потім знову частина айви, частина цукру, знову айва і цукор. Прикриваємо ємність кришкою і на 2 дні залишаємо. За цей час ємність потрібно кілька разів струшувати.

  • Після цього повинно виділитися достатньо соку. Якщо айва попалася недостатньо соковитою, то вливаємо близько 100 мл води.

  • Поміщаємо айву в мультиварку, акуратно перемішуємо і включаємо програму «Гасіння» і виставляємо час – 30 хвилин. Потім даємо варенню повністю охолонути і знову ставимо на «Гасіння» на 15 хвилин. Потім знову повністю остуджуємо і знову ставимо на 15 хвилин.

  • Готове варення розкладаємо по банках і укупориваем.


  • Варення з айви на зиму в мультиварці
    Інгредієнти:

  • кислота лимонна – 10 г;

  • цукор – 800 г;

  • айва стигла – 1 кг;

  • питна вода – 500 мл


  • Приготування

  • Айву добре промиваємо. Ріжемо часточками і вирізаємо насінну частину.

  • Нагріваємо воду, додаємо половину лимонної кислоти. Айвовые часточки опускаємо в окріп приблизно на хвилинку.

  • Поміщаємо інгредієнти в мультварочную чашу, чергуючи шари айви і цукру. Прикриваємо рушником і 12 годин витримуємо. Відвар, в якому бланшировали айву, ставимо в холод.

  • Айву з соком, що виділився прогріваємо в режимі «Гасіння» 30 хвилин. Якщо соку виділилося мало, варимо сироп: в 120 мл рідини всипаємо 120 г цукру і вливаємо до його розчинення і заливаємо їм фрукти. Потім даємо постояти 10 хвилин, знову на «Гасіння» проварюємо 20 хвилин, на 10 хвилин відставляємо і знову 20 хвилин готуємо в тому ж режимі.

  • Розкладаємо варення з пропаренным баночках і укупориваем.


  • Варення з айви і яблук в мультиварці
    Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі – 500 г;

  • цукор – 1 кг;

  • стигла айва – 1 кг.


  • Приготування

  • Яблука і айву чистимо від шкірки, видаляємо пошкоджені ділянки і серцевину. Далі нарізаємо фрукти шматочками і викладаємо в каструлю.

  • Засипаємо масу цукром і годин на 8 залишаємо.

  • Поміщаємо масу в мультиварочную каструльку і готуємо в режимі «Гасіння» 40 хвилин. Потім години 2 даємо постояти, проварюємо в тому ж режимі ще 40 хвилин. Знову залишаємо на 15 хвилин і знову ж таки третій раз проварюємо.

  • Готове варення, яке стало золотисто-червоного кольору, розподіляємо по пропаренным баночках і відразу ж закатуємо.


  • Варення з айви з гарбузом в мультиварці
    Інгредієнти:

  • гарбуз очищена – 1 кг;

  • айва очищена – 800 г;

  • цукор – 700 р.


  • Приготування

  • Гарбуз і айву подрібнюємо шматочками і засипаємо цукром.

  • Перемішуємо масу і залишаємо, поки не виділиться достатню кількість соку.

  • Після цього поміщаємо гарбуз з айвою в соку в ємність приладу і в режимі «Гасіння» готуємо 15 години.

  • Готове варення тут же гарячим розподіляємо по підготовленим стерилізованим баночках і відразу ж укупориваем.


  • Варення з японської айви в мультиварці
    Інгредієнти:

  • очищена японська айва – 960 г;

  • вода – 390 мл;

  • натуральний мед – 1 кг;

  • кориця – щіпка.


  • Приготування

  • Айву миємо, чистимо від насіння і шкірки. Нарізаємо часточками. Поміщаємо в воду і 10 хвилин проварюємо.

  • Після цього відвар проціджуємо в широку ємність, де будемо готувати варення.

  • Додаємо мед і корицю. Потім додаємо айвовые часточки.

  • У режимі «Гасіння» готуємо варення 1 годину до густоти.

  • Варення з айви часточками в мультиварці поміщаємо в баночки і укупориваем.


  • Вдалих всім заготовок!
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:27
    Переглядів: 198