» » Вино з айви

Вино з айви

Вино з айви
Багато хто не ризикують використовувати айву для приготування вина з-за притаманною терпкості плодів. Але, дотримуючись певних рекомендацій, цей недолік можна перетворити на істотне гідність, отримавши смачний і оригінальний напій зі своєрідною родзинкою. Надмірну терпкість соку айви можна нівелювати додаванням води, а помірна кількість дубильних речовин підуть тільки на користь для смаку напою.

Як зробити вино з айви в домашніх умовах – простий рецепт


Інгредієнти:

  • айва – 5 кг;

  • очищена вода – 250 мл;

  • цукровий пісок – 250 г на літр віджатого соку і 250 г у воду для сиропу;

  • кислота лимонна – 5 г на літр віджатого соку.


  • Приготування

  • В домашніх умовах можна готувати вино, як з японської айви, так і з звичайною. Плоди потрібно розрізати навпіл, вийняти коробки з насінням і видалити плодоніжки. Мити айву перед приготуванням вина не рекомендується, а якщо є забруднення, то краще просто стерти їх чистою ганчіркою.

  • Перетираємо половинки плодів через саму дрібну тертку і викладаємо отриману масу в емальовану ємність.

  • З'єднуємо некип'ячену холодну воду з цукром (250 г) і перемішуємо масу до повного розчинення всіх кристалів.

  • Виливаємо солодкий сироп до перетертої айвовой м'якоті і перемішуємо.

  • Маємо прикриту марлею посудину з суслом при кімнатних умовах у затемненому місці і залишаємо на три доби, кожні десять-дванадцять годин перемішуючи масу.

  • По закінченні часу сусло проціджують через складений утроє або вчетверо марлевий відріз і ретельно віджимаємо.

  • Вичавки викидаємо, вони нам більше не знадобляться, а рідкий сік перелити в бутель для бродіння, попередньо замеряв його обсяг і додавши лимонну кислоту і по 150 грам цукру на один літр сировини. Не заповнюємо посуд більш ніж на 75%, щоб залишалося місце для піни, що виділяється при бродінні.

  • Надягаємо на бутель гідрозатвор будь-якої конструкції і поміщаємо заготовку в тихому і спокійному місці при кімнатних умовах.

  • Тепер в два заходи, на п'ятий і десятий день бродіння додаємо ще по п'ятдесят грам цукрового піску на один літр рідини. Для цього зливаємо з бутля приблизно триста мілілітрів сусла, розчиняємо в ньому цукор і виливаємо суміш назад в посудину для бродіння.

  • Після того як бродильний процес припиниться, зливаємо молоде вино з осаду і знімаємо першу пробу. Якщо результат задовільний, то розливаємо напій по пляшках під зав'язку, герметично укупориваем і маємо для настоювання і витримки мінімум на чотири місяці.

  • Якщо ж вино для вас надмірно кисле, додаємо ще трохи цукрового піску, даємо кристалам розчинитися, знову поміщаємо бутель під гідрозатвор і тільки після цього розливаємо для витримки з підготовленим судинах.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:32
    Переглядів: 170