» » Мармелад з айви

Мармелад з айви

Мармелад з айви
Мармелад з айви сподобається навіть тим, хто не особливо любить ці плоди у свіжому вигляді. Ласощі вдається ароматним, приємним на смак і надзвичайно корисним. Його готують без додавання будь-яких желирующих компонентів, так як в шкірці фруктів міститься значна кількість пектину , який і сприяє застигання десерту і придбання щільної його текстури.

Мармелад з японської айви – рецепт в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • японська айва – 24 кг;

  • вода очищена – 260 мл;

  • цукровий пісок – 310 р.


  • Приготування

  • Для приготування мармеладу айву ретельно вимиваємо за допомогою щіточки, розрізаємо плід навпіл і вирізаємо серединки з насінням. Із зазначеної кількості фруктів повинно вийти приблизно два кілограми чистого айвовой м'якоті.

  • Поміщаємо айву в сотейник, заливаємо очищеною водою і ставимо на конфорки плити.

  • Проварюємо вміст посудини до розварювання скибочок і википання практичної всієї рідини.

  • Тепер пробиваємо розварену айву блендером до отримання кремоподібного пюре і змішуємо його з цукровим піском.

  • Маємо ємність знову на плиті, даємо масі закипіти і витримуємо її на вогні, практично безперервно помішуючи, протягом півтора годин.

  • По закінченні часу викладаємо основу мармеладу в простеленную пергаментным листом форму або на деко, формуючи шар товщиною не більше 3-х сантиметрів.

  • Підсушуємо мармелад протягом доби з одного боку, а потім акуратно перевертаємо на інший шматок пергаменту і підсушуємо ласощі з іншого боку.

  • Тепер розрізаємо мармеладний пласт на шматочки потрібного розміру і форми, складаємо їх у відповідну ємність і прибираємо додатково на три-чотири дні на полицю холодильника.

  • По закінченні часу можна знімати пробу з мармеладу. Його смак виходить помірно солодким і зовсім не нудотним. А ось ласунам рекомендуємо приготувати мармелад за наступним рецептом.


  • Як приготувати солодкий мармелад з айви в мультиварці – найсмачніший рецепт


    Інгредієнти:

  • японська айва – 24 кг;

  • вода очищена – 28-3 л;

  • стручки ванілі – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 2-22 кг.


  • Приготування

  • Для того щоб приготувати солодкий мармелад з айви в мультиварці, ретельно за допомогою щіточки моєму айвовые плоди і позбавляє від серцевин з насінням.

  • Розрізаємо фруктову м'якоть на брусочки або кубики, поміщаємо в мультикастрюлю, заливаємо водою до повного покриття і варимо в режимі «Варка» або «Суп» протягом двадцяти хвилин.

  • Після сигналу зливаємо айвовые шматочки на сито, позбавляючись від залишків відвару, після чого пробиваємо скибочки до стану ніжного однорідного пюре за допомогою блендера і повертаємо в мультиварку.

  • Всипаємо до айвовому пюре цукровий пісок, кидаємо стручки ванілі і перемішуємо.

  • Міняємо режим пристрою на «Молочна каша» або просто «Каша» і тушкуємо основу мармеладу в даному режимі при відкритій кришці протягом двадцяти-тридцяти хвилин.

  • Кришка приладу під час роботи останнього режиму повинна бути відкрита, а вміст потрібно постійно перемішувати.

  • Оцінюємо густоту отриманої маси і якщо вона недостатня і скоріше нагадує фруктове пюре, ніж тягучу основу для солодкого мармеладу, то повторюємо режим «Каша» ще раз, домагаючись потрібної текстури ласощі.

  • Тепер потрібно викласти айвову масу в выстеленную пергаментным листом форму або на деко, формуючи не товстий, близько двох сантиметрів, шар.

  • Через сорок вісім годин сушіння ласощі при кімнатних умовах його можна буде розрізати на скибочки і оцінити прекрасні смакові якості отриманого десерту.

  • При бажанні скибочки мармеладу можна запанірувати в цукрі або кокосовій стружці , а також доповнити їх горішками.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:44
    Переглядів: 75