Мармелад з айви
Мармелад з айви сподобається навіть тим, хто не особливо любить ці плоди у свіжому вигляді. Ласощі вдається ароматним, приємним на смак і надзвичайно корисним. Його готують без додавання будь-яких желирующих компонентів, так як в шкірці фруктів міститься значна кількість пектину , який і сприяє застигання десерту і придбання щільної його текстури.
Інгредієнти:
японська айва – 24 кг;
вода очищена – 260 мл;
цукровий пісок – 310 р.
Приготування
Для приготування мармеладу айву ретельно вимиваємо за допомогою щіточки, розрізаємо плід навпіл і вирізаємо серединки з насінням. Із зазначеної кількості фруктів повинно вийти приблизно два кілограми чистого айвовой м'якоті.
Поміщаємо айву в сотейник, заливаємо очищеною водою і ставимо на конфорки плити.
Проварюємо вміст посудини до розварювання скибочок і википання практичної всієї рідини.
Тепер пробиваємо розварену айву блендером до отримання кремоподібного пюре і змішуємо його з цукровим піском.
Маємо ємність знову на плиті, даємо масі закипіти і витримуємо її на вогні, практично безперервно помішуючи, протягом півтора годин.
По закінченні часу викладаємо основу мармеладу в простеленную пергаментным листом форму або на деко, формуючи шар товщиною не більше 3-х сантиметрів.
Підсушуємо мармелад протягом доби з одного боку, а потім акуратно перевертаємо на інший шматок пергаменту і підсушуємо ласощі з іншого боку.
Тепер розрізаємо мармеладний пласт на шматочки потрібного розміру і форми, складаємо їх у відповідну ємність і прибираємо додатково на три-чотири дні на полицю холодильника.
По закінченні часу можна знімати пробу з мармеладу. Його смак виходить помірно солодким і зовсім не нудотним. А ось ласунам рекомендуємо приготувати мармелад за наступним рецептом.
Інгредієнти:
японська айва – 24 кг;
вода очищена – 28-3 л;
стручки ванілі – 2 шт.;
цукровий пісок – 2-22 кг.
Приготування
Для того щоб приготувати солодкий мармелад з айви в мультиварці, ретельно за допомогою щіточки моєму айвовые плоди і позбавляє від серцевин з насінням.
Розрізаємо фруктову м'якоть на брусочки або кубики, поміщаємо в мультикастрюлю, заливаємо водою до повного покриття і варимо в режимі «Варка» або «Суп» протягом двадцяти хвилин.
Після сигналу зливаємо айвовые шматочки на сито, позбавляючись від залишків відвару, після чого пробиваємо скибочки до стану ніжного однорідного пюре за допомогою блендера і повертаємо в мультиварку.
Всипаємо до айвовому пюре цукровий пісок, кидаємо стручки ванілі і перемішуємо.
Міняємо режим пристрою на «Молочна каша» або просто «Каша» і тушкуємо основу мармеладу в даному режимі при відкритій кришці протягом двадцяти-тридцяти хвилин.
Кришка приладу під час роботи останнього режиму повинна бути відкрита, а вміст потрібно постійно перемішувати.
Оцінюємо густоту отриманої маси і якщо вона недостатня і скоріше нагадує фруктове пюре, ніж тягучу основу для солодкого мармеладу, то повторюємо режим «Каша» ще раз, домагаючись потрібної текстури ласощі.
Тепер потрібно викласти айвову масу в выстеленную пергаментным листом форму або на деко, формуючи не товстий, близько двох сантиметрів, шар.
Через сорок вісім годин сушіння ласощі при кімнатних умовах його можна буде розрізати на скибочки і оцінити прекрасні смакові якості отриманого десерту.
При бажанні скибочки мармеладу можна запанірувати в цукрі або кокосовій стружці , а також доповнити їх горішками.
Мармелад з японської айви – рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати солодкий мармелад з айви в мультиварці – найсмачніший рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити мармелад?
Спорудити домашнє ласощі неймовірно просто, до того ж вийде набагато корисніше і смачніше покупного аналога. Далі опишемо, як самому зробити
Яблучний мармелад в домашніх умовах
З усіх домашніх солодощів найбільш простим в приготуванні є мармелад саме з яблук. Далі розповімо кілька цікавих рецептів цього нехитрого частування,
Мармелад з винограду - рецепт
Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.
Мармелад з груш
Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
Мармелад з злив
Мармелад - дуже корисне природне ласощі, яке готується шляхом уварювання фруктів до загустіння, щоб його вільно можна було різати ножем. І сьогодні