» » Яблучний мармелад в домашніх умовах

Яблучний мармелад в домашніх умовах

Яблучний мармелад в домашніх умовах
З яблук можна приготувати не тільки дуже смачний, а й надзвичайно корисний домашній мармелад. Як реалізувати таку ідею у себе вдома на кухні, ми розповімо сьогодні в наших рецептах.

Яблучний мармелад в домашніх умовах з яблучного пюре – рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • антонівські яблука – 15 кг;

  • сік лимонний – 25 мл;

  • кориця мелена – 2/3 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 750 р.


  • Приготування
    Для приготування мармеладу ідеально підійдуть ароматні, кисло-солодкі антонівські яблука. У них достатня кількість пектину і тому мармелад виходить і без додавання желатину щільним і чудово тримає форму. Плоди необхідно вимити, обсушити і позбавити від серцевини з насінням. Шкірку не очищати при цьому не рекомендується. Розрізаємо яблучну м'якоть на довільні шматочки, які вкладаємо в мультикастрюлю і налаштовуємо прилад на режим «Гасіння». Через 55 хвилин роботи пристрою викладаємо проварену яблучну масу в миску і пюрируем блендером до отримання максимально можливої однорідної текстури.
    Повертаємо пюре в каструлю, додаємо цукровий пісок, корицю мелену, розмішуємо і продовжуємо готувати мармелад в тому ж режимі півтори години. Час від часу розмішуємо яблучну масу, особливо в останні півгодини приготування. Перевіряємо готовність основи мармеладу, провівши по ній лопаткою. Якщо утворюється нерастекающаяся борозенка, то розкладаємо масу по силіконових формочках і даємо охолонути і застигнути, спочатку при кімнатних умовах, а потім на полиці холодильника.
    Готовий мармелад можна за бажанням запанірувати в цукровій пудрі або цукрі.

    Як приготувати яблучний мармелад в домашніх умовах на зиму – рецепт з горіхами


    Інгредієнти:

  • яблука антонівські – 2 кг;

  • перетертий імбирний корінь – 20 р;

  • ядра волоських горіхів – 320 г;

  • цукор коричневий або мед – за смаком.


  • Приготування
    Антонівські яблука миємо, очищаємо шкірки і вирізаємо серединки з насіннєвими коробочками. Всі відходи поміщаємо в сотейник, вливаємо зовсім трохи води і розташовуємо на вогні. Проварюємо вміст п'ятдесят хвилин, після чого перетираємо ретельно через сито, відокремлюючи пюре від твердих домішок. Отриманий пектиновый концентрат (пюре) повертаємо в сотейник, додаємо нарізану яблучну м'якоть і проварюємо на помірному вогні при безперервному помішуванні протягом двадцяти хвилин. Тепер пробиваємо масу блендером або знову перетираємо через сито, після чого поміщаємо на вогонь, додавши на цьому етапі імбир. Уварюємо мармелад не менше години. По готовності маса почне відставати при помішуванні від стінок посудини.
    Основу мармеладу приправляємо за смаком медом або тростинним коричневим цукром і розкладаємо на аркушах пергаменту на деко шаром приблизно півтора сантиметра і на деякій відстані викладаємо половинки ядер волоських горіхів. Відправляємо ласощі для підсушування в прогріту до 70 градусів духовку, налаштовану на режим конвекції і сушимо протягом кількох годин. Готовий мармелад повинен легко відділятися від пергаментного листа.
    Залишаємо заготовку при кімнатних умовах ще на добу, після чого розрізаємо на порційні шматочки гострим ножем або ножицями, щоб на кожній було по одному горішку, перекладаємо в паперовий пакет і зберігаємо на полиці холодильника.

    Яблучний мармелад з яблучного соку – рецепт з желатином


    Інгредієнти:

  • яблучний сік – 250 мл;

  • вода фільтрована – 90 мл;

  • желатин – 30 г;

  • цукор – 220 р.


  • Приготування
    Приготувати такий мармелад надзвичайно просто і швидко. Достатньо замочити на кілька хвилин желатин в теплому яблучному соку, а за цей час прогріти воду з цукром до розчинення всіх кристалів і кипіння. Тепер знімаємо ємність з вогню, тонкою цівкою вливаємо сік з желатиновими гранулами, перемішуємо до повного розчинення і розливаємо по силіконових формочках. Після охолодження ласощі при кімнатних умовах і подальшого застигання на полиці холодильника можемо пробувати його, при бажанні обсипав додатково цукром або цукровою пудрою.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:03
    Переглядів: 145