Мармелад – рецепт
Незважаючи на широкий вибір готового мармеладу в магазинах, ви можете приготувати власний продукт, контролюючи його склад і технологію від початку до кінця. Таким чином ви отримуєте можливість не тільки адаптувати рецепт мармеладу на свій смак, але і зробити ласощі в рази корисніше покупного.
В рамках першого рецепта ми приготуємо стандартні желейні цукерки зі смаком лимона в цукровій обсипання. При бажанні, ви можете модифікувати представлений рецепт на свій розсуд, зробивши ягідний або фруктовий мармелад.
Інгредієнти:
желатин - 15 г;
вода - 290 мл;
цукор - 315 мл (для обсипання);
лимонне желе (порошок) - 60 г;
лимонний сік - 115 мл;
цедра лимона - 1 ч. ложка.
Приготування
Желатин висипте в ємність з 80 мл води і відставте. Змішайте цукор з залишилася водою і зваріть сироп температура якого буде дорівнювати 130 градусів (стадія щільного кульки). Змішайте пакетоване лимонне желе і желатиновий розчин разом з сиропом, додайте лимонний сік і цедру. Коли всі інгредієнти повністю розчиняться, перелийте суміш у покриту фольгою і змащену маслом форму, а потім залиште до повного застигання. Виріжте цукерки і посипте їх цукром.
Інгредієнти:
пектин - 55 г;
сода - 1/2 ч. ложки;
вода - 175 мл;
цукор - 165 мл;
апельсинова цедра - 1 ч. ложка;
ефірне масло апельсина - 2 краплі;
кукурудзяний сироп - 235 мл;
харчовий барвник - за бажанням.
Приготування
Змішайте воду з содою і пектином. В окремій ємності сироп з'єднайте з цукром. Поставте обидві суміші на вогонь і проварити близько 4 хвилин, після чого змішайте і тримайте на вогні ще хвилину. Додайте цедру, олію і барвник, вилийте в змащену форму і дайте застигнути. Після застигання шматочки готового мармеладу слід обваляти в цукрі.
Тим, хто виключає тваринні продукти з раціону, рекомендуємо приготувати натуральний мармелад з агаром в основі.
Інгредієнти:
полуниця - 70 г;
вода - 155 мл;
цукор - 45 г;
сік часточки лимона;
агар-агар - 1 1/2 ст. ложки.
Приготування
Пюрируйте полуницю разом з водою і цукром у блендері. Якщо хочете отримати однорідний мармелад, то пропустіть суміш через сито. Далі залиште основу мармеладу проваритися до закипання, додайте агар-агар, перемішайте і тримайте на вогні ще хвилини дві. Останній штрих – лимонний сік, після чого можна розливати мармелад по формочках і залишати до застигання.
Рецепт мармеладу в домашніх умовах з желатином
В рамках першого рецепта ми приготуємо стандартні желейні цукерки зі смаком лимона в цукровій обсипання. При бажанні, ви можете модифікувати представлений рецепт на свій розсуд, зробивши ягідний або фруктовий мармелад.
Інгредієнти:
Приготування
Желатин висипте в ємність з 80 мл води і відставте. Змішайте цукор з залишилася водою і зваріть сироп температура якого буде дорівнювати 130 градусів (стадія щільного кульки). Змішайте пакетоване лимонне желе і желатиновий розчин разом з сиропом, додайте лимонний сік і цедру. Коли всі інгредієнти повністю розчиняться, перелийте суміш у покриту фольгою і змащену маслом форму, а потім залиште до повного застигання. Виріжте цукерки і посипте їх цукром.
Апельсиновий мармелад – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте воду з содою і пектином. В окремій ємності сироп з'єднайте з цукром. Поставте обидві суміші на вогонь і проварити близько 4 хвилин, після чого змішайте і тримайте на вогні ще хвилину. Додайте цедру, олію і барвник, вилийте в змащену форму і дайте застигнути. Після застигання шматочки готового мармеладу слід обваляти в цукрі.
Жувальний мармелад з агар-агару – рецепт
Тим, хто виключає тваринні продукти з раціону, рекомендуємо приготувати натуральний мармелад з агаром в основі.
Інгредієнти:
Приготування
Пюрируйте полуницю разом з водою і цукром у блендері. Якщо хочете отримати однорідний мармелад, то пропустіть суміш через сито. Далі залиште основу мармеладу проваритися до закипання, додайте агар-агар, перемішайте і тримайте на вогні ще хвилини дві. Останній штрих – лимонний сік, після чого можна розливати мармелад по формочках і залишати до застигання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити мармелад в домашніх умовах?
Зробіть самостійно домашній мармелад і ваші домашні будуть неодмінно задоволені і раді новому ласощів. Такі цукерки дещо відрізняються від покупних,
Мармелад з желатином в домашніх умовах
Ідеальним ласощами можна назвати будь-яку солодкість, яка приготована власноруч, з любов'ю. Наприклад, мармелад роблять з абсолютно звичайних
Чим можна замінити агар-агар?
Агар-агар відомий, як інгредієнт, що сприяють загустінню, завдяки желюючою властивостями. Ця стаття розповість про те, чим можна замінити агар-агар в
Мармелад в домашніх умовах
Мармелад - улюблені ласощі мільйонів. Не дивно - адже він дуже смачний. А якщо приготувати мармелад будинку, то він буде ще й корисним. Хочете
Апельсиновий мармелад
Мармелад - це улюблені ласощі дітей, так і дорослі навряд чи відмовлять собі в задоволенні з'їсти шматочок. Приготувати його в домашніх умовах досить
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і