Незважаючи на широкий вибір готового мармеладу в магазинах, ви можете приготувати власний продукт, контролюючи його склад і технологію від початку до кінця. Таким чином ви отримуєте можливість не тільки адаптувати рецепт мармеладу на свій смак, але і зробити ласощі в рази корисніше покупного.
Рецепт мармеладу в домашніх умовах з желатином
В рамках першого рецепта ми приготуємо стандартні желейні цукерки зі смаком лимона в цукровій обсипання. При бажанні, ви можете модифікувати представлений рецепт на свій розсуд, зробивши ягідний або фруктовий мармелад.
Інгредієнти: желатин - 15 г; вода - 290 мл; цукор - 315 мл (для обсипання); лимонне желе (порошок) - 60 г; лимонний сік - 115 мл; цедра лимона - 1 ч. ложка. Приготування Желатин висипте в ємність з 80 мл води і відставте. Змішайте цукор з залишилася водою і зваріть сироп температура якого буде дорівнювати 130 градусів (стадія щільного кульки). Змішайте пакетоване лимонне желе і желатиновий розчин разом з сиропом, додайте лимонний сік і цедру. Коли всі інгредієнти повністю розчиняться, перелийте суміш у покриту фольгою і змащену маслом форму, а потім залиште до повного застигання. Виріжте цукерки і посипте їх цукром.
Апельсиновий мармелад – рецепт
Інгредієнти: пектин - 55 г; сода - 1/2 ч. ложки; вода - 175 мл; цукор - 165 мл; апельсинова цедра - 1 ч. ложка; ефірне масло апельсина - 2 краплі; кукурудзяний сироп - 235 мл; харчовий барвник - за бажанням. Приготування Змішайте воду з содою і пектином. В окремій ємності сироп з'єднайте з цукром. Поставте обидві суміші на вогонь і проварити близько 4 хвилин, після чого змішайте і тримайте на вогні ще хвилину. Додайте цедру, олію і барвник, вилийте в змащену форму і дайте застигнути. Після застигання шматочки готового мармеладу слід обваляти в цукрі.
Жувальний мармелад з агар-агару – рецепт
Тим, хто виключає тваринні продукти з раціону, рекомендуємо приготувати натуральний мармелад з агаром в основі.
Інгредієнти: полуниця - 70 г; вода - 155 мл; цукор - 45 г; сік часточки лимона; агар-агар - 1 1/2 ст. ложки. Приготування Пюрируйте полуницю разом з водою і цукром у блендері. Якщо хочете отримати однорідний мармелад, то пропустіть суміш через сито. Далі залиште основу мармеладу проваритися до закипання, додайте агар-агар, перемішайте і тримайте на вогні ще хвилини дві. Останній штрих – лимонний сік, після чого можна розливати мармелад по формочках і залишати до застигання.