Вернуться назад Распечатать

Мармелад – рецепт

Мармелад – рецепт
Незважаючи на широкий вибір готового мармеладу в магазинах, ви можете приготувати власний продукт, контролюючи його склад і технологію від початку до кінця. Таким чином ви отримуєте можливість не тільки адаптувати рецепт мармеладу на свій смак, але і зробити ласощі в рази корисніше покупного.

Рецепт мармеладу в домашніх умовах з желатином


В рамках першого рецепта ми приготуємо стандартні желейні цукерки зі смаком лимона в цукровій обсипання. При бажанні, ви можете модифікувати представлений рецепт на свій розсуд, зробивши ягідний або фруктовий мармелад.
Інгредієнти:

  • желатин - 15 г;

  • вода - 290 мл;

  • цукор - 315 мл (для обсипання);

  • лимонне желе (порошок) - 60 г;

  • лимонний сік - 115 мл;

  • цедра лимона - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Желатин висипте в ємність з 80 мл води і відставте. Змішайте цукор з залишилася водою і зваріть сироп температура якого буде дорівнювати 130 градусів (стадія щільного кульки). Змішайте пакетоване лимонне желе і желатиновий розчин разом з сиропом, додайте лимонний сік і цедру. Коли всі інгредієнти повністю розчиняться, перелийте суміш у покриту фольгою і змащену маслом форму, а потім залиште до повного застигання. Виріжте цукерки і посипте їх цукром.

    Апельсиновий мармелад – рецепт


    Інгредієнти:

  • пектин - 55 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • вода - 175 мл;

  • цукор - 165 мл;

  • апельсинова цедра - 1 ч. ложка;

  • ефірне масло апельсина - 2 краплі;

  • кукурудзяний сироп - 235 мл;

  • харчовий барвник - за бажанням.


  • Приготування
    Змішайте воду з содою і пектином. В окремій ємності сироп з'єднайте з цукром. Поставте обидві суміші на вогонь і проварити близько 4 хвилин, після чого змішайте і тримайте на вогні ще хвилину. Додайте цедру, олію і барвник, вилийте в змащену форму і дайте застигнути. Після застигання шматочки готового мармеладу слід обваляти в цукрі.

    Жувальний мармелад з агар-агару – рецепт


    Тим, хто виключає тваринні продукти з раціону, рекомендуємо приготувати натуральний мармелад з агаром в основі.
    Інгредієнти:

  • полуниця - 70 г;

  • вода - 155 мл;

  • цукор - 45 г;
  • Мармелад – рецепт

  • сік часточки лимона;

  • агар-агар - 1 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Пюрируйте полуницю разом з водою і цукром у блендері. Якщо хочете отримати однорідний мармелад, то пропустіть суміш через сито. Далі залиште основу мармеладу проваритися до закипання, додайте агар-агар, перемішайте і тримайте на вогні ще хвилини дві. Останній штрих – лимонний сік, після чого можна розливати мармелад по формочках і залишати до застигання.