» » Мармелад з желатином в домашніх умовах

Мармелад з желатином в домашніх умовах

Мармелад з желатином в домашніх умовах
У багатьох, особливо старшого покоління, такі ласощі як мармелад асоціюється з дитинством. Адже тоді не було такого вибору цукерок та інших солодощів, не те що зараз.
Проте іноді хочеться чогось такого незвичайного і бажано натуральної. Ось в такі моменти згодиться рецепт мармеладу в домашніх умовах з желатином.

Як зробити мармелад з соку і желатину?


У даному рецепті використовується свіжовичавлений сік, але його можна замінити і готовим продуктом з магазину. В принципі по цьому рецепту вийде мармелад з будь-якого соку, тільки тоді цедру все ж краще виключити.
Інгредієнти:

  • сік апельсиновий свіжовичавлений – 400 мл;

  • желатин швидкорозчинний – 60 г;

  • цукор – 150 г;

  • цедра одного апельсина;

  • цедра одного лимона;

  • сік лимона - 30 мл


  • Приготування
    У сотейник або маленьку каструльку виливаємо сік лимона, висипаємо цедру і додаємо 80 мл соку апельсина. Ставимо варитися, чекаємо, коли закипить і уварюємо 5 хвилин. За цей час цедра віддасть усі запахи і корисні речовини в сік. Проціджуємо через сито, допомагаємо віджимати ложкою, все що не протерли викидаємо. В отриману рідину висипаємо желатин і цукор, добре перемішуємо, а потім виливаємо сік. Ставимо на вогонь і перемішуємо, поки не розчиниться і цукор і желатин, важливо не дати сиропу закипіти, інакше желатин втратить свої властивості. Тепер даємо трохи охолонути і розливаємо по формах, в холодильнику мармелад застигне через 3 години, але краще все ж залишити на ніч.

    Рецепт домашнього мармеладу з варення і желатину


    Напевно у багатьох вдома є відкрита баночка варення, яке вже трохи набридло. Ми пропонуємо дати йому нове життя і переробити його на мармелад. Це може бути джем або сироп, наприклад, від вишневого варення .
    Інгредієнти:

  • желатин – 45 г;

  • варення – 170 г;

  • вода – 300 мл;

  • лимонна кислота – щіпка;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Заливаємо желатин водою кімнатної температури, якщо він не швидкорозчинний, то даємо йому набрякнути хвилин 15 а потім відправляємо на водяну баню топитися. Обов'язково перемішуємо, щоб желатин плавився рівномірно,
    Мармелад з желатином в домашніх умовах
    але не доводимо до кипіння. Знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. Варення розбавляємо водою, якщо це джем або в сиропі є маленькі часточки фруктів, то проціджуємо через сито і додаємо цукор і лимонну кислоту. Пропорції води і цукру залежать від солодощі та густоти варення, тому регулюйте смак на свій розсуд, але щоб він залишався насиченим. Змішуємо сироп з желатином, перемішуємо щоб повністю розчинився цукор і розливаємо в формочки. Це можуть бути формочки для льоду або цукерок, або навпаки великий судок. Тоді після застигання мармелад потрібно буде порізати на шматочки. Обвалюємо готові вироби в цукрі і угощаемся!
    Додав: admin | 22-09-2016, 19:54
    Переглядів: 216