Мармелад з желатином в домашніх умовах
У багатьох, особливо старшого покоління, такі ласощі як мармелад асоціюється з дитинством. Адже тоді не було такого вибору цукерок та інших солодощів, не те що зараз.
Проте іноді хочеться чогось такого незвичайного і бажано натуральної. Ось в такі моменти згодиться рецепт мармеладу в домашніх умовах з желатином.
У даному рецепті використовується свіжовичавлений сік, але його можна замінити і готовим продуктом з магазину. В принципі по цьому рецепту вийде мармелад з будь-якого соку, тільки тоді цедру все ж краще виключити.
Інгредієнти:
сік апельсиновий свіжовичавлений – 400 мл;
желатин швидкорозчинний – 60 г;
цукор – 150 г;
цедра одного апельсина;
цедра одного лимона;
сік лимона - 30 мл
Приготування
У сотейник або маленьку каструльку виливаємо сік лимона, висипаємо цедру і додаємо 80 мл соку апельсина. Ставимо варитися, чекаємо, коли закипить і уварюємо 5 хвилин. За цей час цедра віддасть усі запахи і корисні речовини в сік. Проціджуємо через сито, допомагаємо віджимати ложкою, все що не протерли викидаємо. В отриману рідину висипаємо желатин і цукор, добре перемішуємо, а потім виливаємо сік. Ставимо на вогонь і перемішуємо, поки не розчиниться і цукор і желатин, важливо не дати сиропу закипіти, інакше желатин втратить свої властивості. Тепер даємо трохи охолонути і розливаємо по формах, в холодильнику мармелад застигне через 3 години, але краще все ж залишити на ніч.
Напевно у багатьох вдома є відкрита баночка варення, яке вже трохи набридло. Ми пропонуємо дати йому нове життя і переробити його на мармелад. Це може бути джем або сироп, наприклад, від вишневого варення .
Інгредієнти:
желатин – 45 г;
варення – 170 г;
вода – 300 мл;
лимонна кислота – щіпка;
цукор – за смаком.
Приготування
Заливаємо желатин водою кімнатної температури, якщо він не швидкорозчинний, то даємо йому набрякнути хвилин 15 а потім відправляємо на водяну баню топитися. Обов'язково перемішуємо, щоб желатин плавився рівномірно, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. Варення розбавляємо водою, якщо це джем або в сиропі є маленькі часточки фруктів, то проціджуємо через сито і додаємо цукор і лимонну кислоту. Пропорції води і цукру залежать від солодощі та густоти варення, тому регулюйте смак на свій розсуд, але щоб він залишався насиченим. Змішуємо сироп з желатином, перемішуємо щоб повністю розчинився цукор і розливаємо в формочки. Це можуть бути формочки для льоду або цукерок, або навпаки великий судок. Тоді після застигання мармелад потрібно буде порізати на шматочки. Обвалюємо готові вироби в цукрі і угощаемся!
Проте іноді хочеться чогось такого незвичайного і бажано натуральної. Ось в такі моменти згодиться рецепт мармеладу в домашніх умовах з желатином.
Як зробити мармелад з соку і желатину?
У даному рецепті використовується свіжовичавлений сік, але його можна замінити і готовим продуктом з магазину. В принципі по цьому рецепту вийде мармелад з будь-якого соку, тільки тоді цедру все ж краще виключити.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник або маленьку каструльку виливаємо сік лимона, висипаємо цедру і додаємо 80 мл соку апельсина. Ставимо варитися, чекаємо, коли закипить і уварюємо 5 хвилин. За цей час цедра віддасть усі запахи і корисні речовини в сік. Проціджуємо через сито, допомагаємо віджимати ложкою, все що не протерли викидаємо. В отриману рідину висипаємо желатин і цукор, добре перемішуємо, а потім виливаємо сік. Ставимо на вогонь і перемішуємо, поки не розчиниться і цукор і желатин, важливо не дати сиропу закипіти, інакше желатин втратить свої властивості. Тепер даємо трохи охолонути і розливаємо по формах, в холодильнику мармелад застигне через 3 години, але краще все ж залишити на ніч.
Рецепт домашнього мармеладу з варення і желатину
Напевно у багатьох вдома є відкрита баночка варення, яке вже трохи набридло. Ми пропонуємо дати йому нове життя і переробити його на мармелад. Це може бути джем або сироп, наприклад, від вишневого варення .
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо желатин водою кімнатної температури, якщо він не швидкорозчинний, то даємо йому набрякнути хвилин 15 а потім відправляємо на водяну баню топитися. Обов'язково перемішуємо, щоб желатин плавився рівномірно, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. Варення розбавляємо водою, якщо це джем або в сиропі є маленькі часточки фруктів, то проціджуємо через сито і додаємо цукор і лимонну кислоту. Пропорції води і цукру залежать від солодощі та густоти варення, тому регулюйте смак на свій розсуд, але щоб він залишався насиченим. Змішуємо сироп з желатином, перемішуємо щоб повністю розчинився цукор і розливаємо в формочки. Це можуть бути формочки для льоду або цукерок, або навпаки великий судок. Тоді після застигання мармелад потрібно буде порізати на шматочки. Обвалюємо готові вироби в цукрі і угощаемся!
Рекомендуємо добрі рецепти
Мармелад – рецепт
Незрівнянне й улюблені багатьма ласощі можна приготувати власноруч. Розповімо, як зробити натуральний, без шкідливих добавок і неодмінно смачний
Як зробити мармелад в домашніх умовах?
Зробіть самостійно домашній мармелад і ваші домашні будуть неодмінно задоволені і раді новому ласощів. Такі цукерки дещо відрізняються від покупних,
Як зробити мармелад?
Спорудити домашнє ласощі неймовірно просто, до того ж вийде набагато корисніше і смачніше покупного аналога. Далі опишемо, як самому зробити
Апельсиновий мармелад
Мармелад - це улюблені ласощі дітей, так і дорослі навряд чи відмовлять собі в задоволенні з'їсти шматочок. Приготувати його в домашніх умовах досить
Мармелад з груш
Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і