У багатьох, особливо старшого покоління, такі ласощі як мармелад асоціюється з дитинством. Адже тоді не було такого вибору цукерок та інших солодощів, не те що зараз.
Проте іноді хочеться чогось такого незвичайного і бажано натуральної. Ось в такі моменти згодиться рецепт мармеладу в домашніх умовах з желатином.
Як зробити мармелад з соку і желатину?
У даному рецепті використовується свіжовичавлений сік, але його можна замінити і готовим продуктом з магазину. В принципі по цьому рецепту вийде мармелад з будь-якого соку, тільки тоді цедру все ж краще виключити.
Інгредієнти: сік апельсиновий свіжовичавлений – 400 мл; желатин швидкорозчинний – 60 г; цукор – 150 г; цедра одного апельсина; цедра одного лимона; сік лимона - 30 мл Приготування У сотейник або маленьку каструльку виливаємо сік лимона, висипаємо цедру і додаємо 80 мл соку апельсина. Ставимо варитися, чекаємо, коли закипить і уварюємо 5 хвилин. За цей час цедра віддасть усі запахи і корисні речовини в сік. Проціджуємо через сито, допомагаємо віджимати ложкою, все що не протерли викидаємо. В отриману рідину висипаємо желатин і цукор, добре перемішуємо, а потім виливаємо сік. Ставимо на вогонь і перемішуємо, поки не розчиниться і цукор і желатин, важливо не дати сиропу закипіти, інакше желатин втратить свої властивості. Тепер даємо трохи охолонути і розливаємо по формах, в холодильнику мармелад застигне через 3 години, але краще все ж залишити на ніч.
Рецепт домашнього мармеладу з варення і желатину
Напевно у багатьох вдома є відкрита баночка варення, яке вже трохи набридло. Ми пропонуємо дати йому нове життя і переробити його на мармелад. Це може бути джем або сироп, наприклад, від вишневого варення .
Інгредієнти: желатин – 45 г; варення – 170 г; вода – 300 мл; лимонна кислота – щіпка; цукор – за смаком. Приготування Заливаємо желатин водою кімнатної температури, якщо він не швидкорозчинний, то даємо йому набрякнути хвилин 15 а потім відправляємо на водяну баню топитися. Обов'язково перемішуємо, щоб желатин плавився рівномірно,
але не доводимо до кипіння. Знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. Варення розбавляємо водою, якщо це джем або в сиропі є маленькі часточки фруктів, то проціджуємо через сито і додаємо цукор і лимонну кислоту. Пропорції води і цукру залежать від солодощі та густоти варення, тому регулюйте смак на свій розсуд, але щоб він залишався насиченим. Змішуємо сироп з желатином, перемішуємо щоб повністю розчинився цукор і розливаємо в формочки. Це можуть бути формочки для льоду або цукерок, або навпаки великий судок. Тоді після застигання мармелад потрібно буде порізати на шматочки. Обвалюємо готові вироби в цукрі і угощаемся!