» » Як зробити мармелад?

Як зробити мармелад?

Як зробити мармелад?
Серед величезного асортименту солодощів мармелад займає одне з почесних місць. А якщо приготувати його самостійно у себе вдома, привабливість ласощі збільшується в рази. Основою домашнього мармеладу можуть бути фруктові соки, ягоди, а також всім відома Кока-Кола.

Як зробити вдома мармелад з кока коли і желатину?


Інгредієнти:

  • Кока-Кола – 440 мл;

  • листи желатину – 7 шт.;

  • цукровий пісок – 55 г;

  • кислота лимонна – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Листи желатину замочуємо в холодній воді, а потім віджимаємо і розпускаємо, суворо дотримуючись рекомендацій на упаковці продукту. Тепер з'єднуємо желатинову теплу масу з Кока-Колою, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин до повного застигання.
    Тепер розрізаємо застиглий мармелад на ромбики або кубики, обвалюємо в суміші цукру і лимонної кислоти і насолоджуємося.

    Як зробити в домашніх умовах жувальний мармелад?


    Інгредієнти:

  • сік апельсиновий – 120 мл;

  • сік лимонний – 90 мл;

  • очищена вода – 120 мл;

  • желатин – 35 г;

  • цукровий пісок – 410 г;

  • цедра апельсина і лимона – по 1 ст. ложці.


  • Приготування
    Неймовірно смачний жувальний мармелад виходить з цитрусових. Для його приготування заливаємо желатин апельсиновим і лимонним соком (бажано свіжовіджатим). Одночасно ставимо кухлик з очищеною водою на плиту, додаємо цукровий пісок і додаємо цедру апельсина і лимона. Прогріваємо суміш, помішуючи, даємо їй закипіти і проварюємо, не припиняючи заважати, протягом чотирьох хвилин.
    Тепер знімаємо посудину з вогню, додаємо в сироп желатинову масу, безперервно розмішуючи його при цьому. Проціджуємо отриману суміш через ситечко, відокремлюючи цедру, і виливаємо її в форму, застелену харчовою плівкою. Можна також скористатися для цієї мети силіконовими формочками або коробкою з-під цукерок. Залишаємо масу застигати в холодильнику на кілька годин, після чого ріжемо на кубики або витягуємо з формочок, обсипаємо при бажанні цукровим піском і насолоджуємося.

    Як зробити домашній мармелад з желатину і полуниці?


    Інгредієнти:

  • стиглі ягоди полуниці – 280 м;

  • очищена вода – 240 мл;

  • желатин – 20 г;

  • цукрова пудра – 240 г;

  • кислота лимонна – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Першим ділом заливаємо холодною очищеною водою желатин і залишаємо на тридцять хвилин для розбухання. В цей час промиваємо ягоди полуниці, позбавляє їх від хвостиків, кладемо в ємність блендера, додаємо цукрову пудру і лимонну кислоту і обробляємо до отримання пюре.
    За півгодини розпускаємо желатинові гранули, помістивши ємність з желатиновою сумішшю на водяну баню і витримавши, помішуючи, протягом декількох хвилин. Тепер змішуємо отриману теплу масу з полуничним солодким пюре і розливаємо по формах або виливаємо в загальну форму. Залишаємо заготовку в холодильнику на кілька годин для повного застигання. Розрізаємо мармелад на скибочки або витягуємо з порційних формочок і обвалюємо за бажанням цукрових кристалах.

    Як зробити домашній мармелад з яблук без желатину?


    Інгредієнти:

  • яблука кислих сортів – 2 кг;

  • вода очищена – до 100 мл;

  • кориця, імбир або гвоздика;

  • цукровий пісок – 520 р.


  • Приготування
    Промиті яблучні плоди звільняємо від серцевини, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібно. Шкірку і
    Як зробити мармелад?
    серцевинки кладемо в сотейник, додаємо воду і уварюють протягом півгодини. Після цього перетираємо масу через сито, жорстку основу викидаємо, а пюре викладаємо до яблучної м'якоті, додаємо половину цукру і припускаємо до м'якості фрукта. Тепер пробиваємо суміш блендером, додаємо прянощі за смаком, додаємо залишився цукровий пісок і проварюємо протягом п'ятдесяти хвилин, помішуючи, на помірному вогні.
    Викладаємо яблучну масу у форму, застеливши її пергаментным листом, і залишаємо при кімнатних умовах на дві доби. Тепер розрізаємо мармелад на скибочки, обсипаємо цукровим піском і викладаємо на блюдо.
    Додав: admin | 22-09-2016, 19:58
    Переглядів: 100