Серед величезного асортименту солодощів мармелад займає одне з почесних місць. А якщо приготувати його самостійно у себе вдома, привабливість ласощі збільшується в рази. Основою домашнього мармеладу можуть бути фруктові соки, ягоди, а також всім відома Кока-Кола.
Як зробити вдома мармелад з кока коли і желатину?
Інгредієнти: Кока-Кола – 440 мл; листи желатину – 7 шт.; цукровий пісок – 55 г; кислота лимонна – 1 ч. ложка. Приготування Листи желатину замочуємо в холодній воді, а потім віджимаємо і розпускаємо, суворо дотримуючись рекомендацій на упаковці продукту. Тепер з'єднуємо желатинову теплу масу з Кока-Колою, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин до повного застигання.
Тепер розрізаємо застиглий мармелад на ромбики або кубики, обвалюємо в суміші цукру і лимонної кислоти і насолоджуємося.
Як зробити в домашніх умовах жувальний мармелад?
Інгредієнти: сік апельсиновий – 120 мл; сік лимонний – 90 мл; очищена вода – 120 мл; желатин – 35 г; цукровий пісок – 410 г; цедра апельсина і лимона – по 1 ст. ложці. Приготування Неймовірно смачний жувальний мармелад виходить з цитрусових. Для його приготування заливаємо желатин апельсиновим і лимонним соком (бажано свіжовіджатим). Одночасно ставимо кухлик з очищеною водою на плиту, додаємо цукровий пісок і додаємо цедру апельсина і лимона. Прогріваємо суміш, помішуючи, даємо їй закипіти і проварюємо, не припиняючи заважати, протягом чотирьох хвилин.
Тепер знімаємо посудину з вогню, додаємо в сироп желатинову масу, безперервно розмішуючи його при цьому. Проціджуємо отриману суміш через ситечко, відокремлюючи цедру, і виливаємо її в форму, застелену харчовою плівкою. Можна також скористатися для цієї мети силіконовими формочками або коробкою з-під цукерок. Залишаємо масу застигати в холодильнику на кілька годин, після чого ріжемо на кубики або витягуємо з формочок, обсипаємо при бажанні цукровим піском і насолоджуємося.
Як зробити домашній мармелад з желатину і полуниці?
Інгредієнти: стиглі ягоди полуниці – 280 м; очищена вода – 240 мл; желатин – 20 г; цукрова пудра – 240 г; кислота лимонна – 1/2 ч. ложки. Приготування Першим ділом заливаємо холодною очищеною водою желатин і залишаємо на тридцять хвилин для розбухання. В цей час промиваємо ягоди полуниці, позбавляє їх від хвостиків, кладемо в ємність блендера, додаємо цукрову пудру і лимонну кислоту і обробляємо до отримання пюре.
За півгодини розпускаємо желатинові гранули, помістивши ємність з желатиновою сумішшю на водяну баню і витримавши, помішуючи, протягом декількох хвилин. Тепер змішуємо отриману теплу масу з полуничним солодким пюре і розливаємо по формах або виливаємо в загальну форму. Залишаємо заготовку в холодильнику на кілька годин для повного застигання. Розрізаємо мармелад на скибочки або витягуємо з порційних формочок і обвалюємо за бажанням цукрових кристалах.
Як зробити домашній мармелад з яблук без желатину?
Інгредієнти: яблука кислих сортів – 2 кг; вода очищена – до 100 мл; кориця, імбир або гвоздика; цукровий пісок – 520 р. Приготування Промиті яблучні плоди звільняємо від серцевини, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібно. Шкірку і
серцевинки кладемо в сотейник, додаємо воду і уварюють протягом півгодини. Після цього перетираємо масу через сито, жорстку основу викидаємо, а пюре викладаємо до яблучної м'якоті, додаємо половину цукру і припускаємо до м'якості фрукта. Тепер пробиваємо суміш блендером, додаємо прянощі за смаком, додаємо залишився цукровий пісок і проварюємо протягом п'ятдесяти хвилин, помішуючи, на помірному вогні.
Викладаємо яблучну масу у форму, застеливши її пергаментным листом, і залишаємо при кімнатних умовах на дві доби. Тепер розрізаємо мармелад на скибочки, обсипаємо цукровим піском і викладаємо на блюдо.