Мармелад з айви сподобається навіть тим, хто не особливо любить ці плоди у свіжому вигляді. Ласощі вдається ароматним, приємним на смак і надзвичайно корисним. Його готують без додавання будь-яких желирующих компонентів, так як в шкірці фруктів міститься значна кількість пектину , який і сприяє застигання десерту і придбання щільної його текстури.
Мармелад з японської айви – рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: японська айва – 24 кг; вода очищена – 260 мл; цукровий пісок – 310 р. Приготування Для приготування мармеладу айву ретельно вимиваємо за допомогою щіточки, розрізаємо плід навпіл і вирізаємо серединки з насінням. Із зазначеної кількості фруктів повинно вийти приблизно два кілограми чистого айвовой м'якоті. Поміщаємо айву в сотейник, заливаємо очищеною водою і ставимо на конфорки плити. Проварюємо вміст посудини до розварювання скибочок і википання практичної всієї рідини. Тепер пробиваємо розварену айву блендером до отримання кремоподібного пюре і змішуємо його з цукровим піском. Маємо ємність знову на плиті, даємо масі закипіти і витримуємо її на вогні, практично безперервно помішуючи, протягом півтора годин. По закінченні часу викладаємо основу мармеладу в простеленную пергаментным листом форму або на деко, формуючи шар товщиною не більше 3-х сантиметрів. Підсушуємо мармелад протягом доби з одного боку, а потім акуратно перевертаємо на інший шматок пергаменту і підсушуємо ласощі з іншого боку. Тепер розрізаємо мармеладний пласт на шматочки потрібного розміру і форми, складаємо їх у відповідну ємність і прибираємо додатково на три-чотири дні на полицю холодильника. По закінченні часу можна знімати пробу з мармеладу. Його смак виходить помірно солодким і зовсім не нудотним. А ось ласунам рекомендуємо приготувати мармелад за наступним рецептом. Як приготувати солодкий мармелад з айви в мультиварці – найсмачніший рецепт
Інгредієнти: японська айва – 24 кг; вода очищена – 28-3 л; стручки ванілі – 2 шт.; цукровий пісок – 2-22 кг. Приготування Для того щоб приготувати солодкий мармелад з айви в мультиварці, ретельно за допомогою щіточки моєму айвовые плоди і позбавляє від серцевин з насінням. Розрізаємо фруктову м'якоть на брусочки або кубики, поміщаємо в мультикастрюлю, заливаємо водою до повного покриття і варимо в режимі «Варка» або «Суп» протягом двадцяти хвилин. Після сигналу зливаємо айвовые шматочки на сито, позбавляючись від залишків відвару, після чого пробиваємо скибочки до стану ніжного однорідного пюре за допомогою блендера і повертаємо в мультиварку. Всипаємо до айвовому пюре цукровий пісок, кидаємо стручки ванілі і перемішуємо. Міняємо режим пристрою на «Молочна каша» або просто «Каша» і тушкуємо основу мармеладу в даному режимі при відкритій кришці протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Кришка приладу під час роботи останнього режиму повинна бути відкрита, а вміст потрібно постійно перемішувати. Оцінюємо густоту отриманої маси і якщо вона недостатня і скоріше нагадує фруктове пюре, ніж тягучу основу для солодкого мармеладу, то повторюємо режим «Каша» ще раз, домагаючись потрібної текстури ласощі. Тепер потрібно викласти айвову масу в выстеленную пергаментным листом форму або на деко, формуючи не товстий, близько двох сантиметрів, шар. Через сорок вісім годин сушіння ласощі при кімнатних умовах його можна буде розрізати на скибочки і оцінити прекрасні смакові якості отриманого десерту. При бажанні скибочки мармеладу можна запанірувати в цукрі або кокосовій стружці , а також доповнити їх горішками.