Варення з айви виходить неймовірно смачним. Як варити варення з айви в мультиварці, зараз дізнаєтесь.
Рецепт варення з айви в мультиварці
Інгредієнти: пісок цукровий – 800 г; плоди стиглої айви – 1 кг. Приготування Плоди айви ріжемо на четвертинки, серцевиною видаляємо, а потім отримані шматочки нарізаємо невеликими шматочками. Тепер беремо ємність, укладаємо туди приблизно третина айви і додаємо 1/3 цукру, потім знову частина айви, частина цукру, знову айва і цукор. Прикриваємо ємність кришкою і на 2 дні залишаємо. За цей час ємність потрібно кілька разів струшувати. Після цього повинно виділитися достатньо соку. Якщо айва попалася недостатньо соковитою, то вливаємо близько 100 мл води. Поміщаємо айву в мультиварку, акуратно перемішуємо і включаємо програму «Гасіння» і виставляємо час – 30 хвилин. Потім даємо варенню повністю охолонути і знову ставимо на «Гасіння» на 15 хвилин. Потім знову повністю остуджуємо і знову ставимо на 15 хвилин. Готове варення розкладаємо по банках і укупориваем. Варення з айви на зиму в мультиварці
Інгредієнти: кислота лимонна – 10 г; цукор – 800 г; айва стигла – 1 кг; питна вода – 500 мл Приготування Айву добре промиваємо. Ріжемо часточками і вирізаємо насінну частину. Нагріваємо воду, додаємо половину лимонної кислоти. Айвовые часточки опускаємо в окріп приблизно на хвилинку. Поміщаємо інгредієнти в мультварочную чашу, чергуючи шари айви і цукру. Прикриваємо рушником і 12 годин витримуємо. Відвар, в якому бланшировали айву, ставимо в холод. Айву з соком, що виділився прогріваємо в режимі «Гасіння» 30 хвилин. Якщо соку виділилося мало, варимо сироп: в 120 мл рідини всипаємо 120 г цукру і вливаємо до його розчинення і заливаємо їм фрукти. Потім даємо постояти 10 хвилин, знову на «Гасіння» проварюємо 20 хвилин, на 10 хвилин відставляємо і знову 20 хвилин готуємо в тому ж режимі. Розкладаємо варення з пропаренным баночках і укупориваем. Варення з айви і яблук в мультиварці
Інгредієнти: яблука кисло-солодкі – 500 г; цукор – 1 кг; стигла айва – 1 кг. Приготування Яблука і айву чистимо від шкірки, видаляємо пошкоджені ділянки і серцевину. Далі нарізаємо фрукти шматочками і викладаємо в каструлю. Засипаємо масу цукром і годин на 8 залишаємо. Поміщаємо масу в мультиварочную каструльку і готуємо в режимі «Гасіння» 40 хвилин. Потім години 2 даємо постояти, проварюємо в тому ж режимі ще 40 хвилин. Знову залишаємо на 15 хвилин і знову ж таки третій раз проварюємо. Готове варення, яке стало золотисто-червоного кольору, розподіляємо по пропаренным баночках і відразу ж закатуємо. Варення з айви з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти: гарбуз очищена – 1 кг; айва очищена – 800 г; цукор – 700 р. Приготування Гарбуз і айву подрібнюємо шматочками і засипаємо цукром. Перемішуємо масу і залишаємо, поки не виділиться достатню кількість соку. Після цього поміщаємо гарбуз з айвою в соку в ємність приладу і в режимі «Гасіння» готуємо 15 години. Готове варення тут же гарячим розподіляємо по підготовленим стерилізованим баночках і відразу ж укупориваем. Варення з японської айви в мультиварці
Інгредієнти: очищена японська айва – 960 г; вода – 390 мл; натуральний мед – 1 кг; кориця – щіпка. Приготування Айву миємо, чистимо від насіння і шкірки. Нарізаємо часточками. Поміщаємо в воду і 10 хвилин проварюємо. Після цього відвар проціджуємо в широку ємність, де будемо готувати варення. Додаємо мед і корицю. Потім додаємо айвовые часточки. У режимі «Гасіння» готуємо варення 1 годину до густоти. Варення з айви часточками в мультиварці поміщаємо в баночки і укупориваем. Вдалих всім заготовок!