М'ясо по-корейськи - рецепт
М'ясо, приготоване в корейському стилі, поєднує в собі три смаку, характерні для всієї східної кухні: солодкий, кислий, гострий. При чому, чим більш збалансованими стануть ці смаки, тим точніше будуть виконані традиційні рецепти.
Інгредієнти:
яловичина (стейк) - 500 г;
цукор - 3 ст. ложки;
соєвий соус - 3 ст. ложки;
мірін - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
гострий перець чилі - за смаком;
кунжутне масло - 1 ст. ложка;
цибуля зелена - 8 пір'я;
насіння кунжуту - 1 ст. ложка;
рослинне масло.
Приготування
Яловичий стейк нарізаємо максимально тонкими скибочками. Змішуємо цукор, з соєвим соусом, кунжутною олією, мирином, пропущеним через прес часником і невеликою кількістю чилі. Маринуємо шматочки м'яса в отриманій суміші протягом 10-15 хвилин.
У сковороді вок розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому мариновану яловичину протягом 40 секунд. Обсмажене м'ясо змішати з нарізаною зеленою цибулею, насінням кунжуту і відразу ж подаємо до столу.
Якщо ви не вживаєте тваринну їжу, використовуючи за основу цей рецепт можна приготувати соєве м'ясо по-корейськи.
Інгредієнти:
цукор - 1/3 ст.;
соєвий соус - 5 ст. ложок;
гострий перець - за смаком;
сік лайма - 1 ст. ложка;
кунжутне масло - 1 ст. ложка;
часник - 4 зубчики;
яловичий стейк - 360 г;
гливи - 200 г;
сіль, перець - за смаком;
зелена цибуля - 1 пучок;
капуста кімчі.
Приготування
Змішуємо цукор з соєвим соусом, гострим перцем, соком лайма і маслом. додаємо в суміш розтертий в пасту часник. В отриманий маринад кладемо яловичий стейк і залишаємо його там на 1 годину, не забувши перевернути на іншу сторону після закінчення половини часу.
Розігріваємо гриль і виймаємо м'ясо з маринаду. Нарізаємо яловичину тонкими скибочками і нанизуємо їх на шампур. Швидко обсмажуємо м'ясо на грилі по 2-3 хвилини з кожного боку.
Гриби нарізаємо і припускаємо на рослинному маслі до повного випаровування вологи. Змішуємо гриби з зеленим цибулею, обсмаженою яловичиною і подаємо до столу з капустою кімчі. При бажанні страву можна обернути коржем і є на манер тако, так вийде навіть ситніше.
Можливо, ви навіть не підозрювали, що в корейській кухні, як і в європейській, існують рецепти тушкованого м'яса. Один з таких рецептів – м'ясне рагу по-корейськи – описано далі.
Інгредієнти:
часник - 3 зубчики;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
яловичина - 1 кг;
вода - 6 ст.;
рисове вино - 3/4 ст.;
соєвий соус - 1/2 ст.;
коричневий цукор - 1/2 ст.;
мед - 1/3 ст.;
морква - 1 шт.;
китайські гриби сушені - 5 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
кунжутне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Подрібнюємо часник з цибулею і обсмажуємо їх в 2 столових ложках вершкового масла. Яловичину нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею до золотистого кольору. Заливаємо все вином, соєвим соусом, додаємо цукор, мед і теплу воду, рівно стільки, щоб повністю покрити м'ясо. Накриваємо м'ясо кришкою і тушкуємо протягом 50 хвилин. Після закінчення часу додаємо в рагу попередньо вимочені і нарізані гриби, солодкий перець і моркву. Все солимо, перчимо, поливаємо кунжутним маслом і продовжуємо готування ще близько години. Рівно до тих пір, поки м'ясо не стане розпадатися на волокна, а овочі не розм'якшаться.
М'ясо по-корейськи з морквою слід подавати як звичайне рагу: у глибокій тарілці, посипавши невеликою кількістю зелені. Прекрасним гарніром до цієї страви стане відварений рис. Приємного апетиту!
Мариноване м'ясо по-корейськи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яловичий стейк нарізаємо максимально тонкими скибочками. Змішуємо цукор, з соєвим соусом, кунжутною олією, мирином, пропущеним через прес часником і невеликою кількістю чилі. Маринуємо шматочки м'яса в отриманій суміші протягом 10-15 хвилин.
У сковороді вок розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому мариновану яловичину протягом 40 секунд. Обсмажене м'ясо змішати з нарізаною зеленою цибулею, насінням кунжуту і відразу ж подаємо до столу.
Якщо ви не вживаєте тваринну їжу, використовуючи за основу цей рецепт можна приготувати соєве м'ясо по-корейськи.
М'ясо по-корейськи з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо цукор з соєвим соусом, гострим перцем, соком лайма і маслом. додаємо в суміш розтертий в пасту часник. В отриманий маринад кладемо яловичий стейк і залишаємо його там на 1 годину, не забувши перевернути на іншу сторону після закінчення половини часу.
Розігріваємо гриль і виймаємо м'ясо з маринаду. Нарізаємо яловичину тонкими скибочками і нанизуємо їх на шампур. Швидко обсмажуємо м'ясо на грилі по 2-3 хвилини з кожного боку.
Гриби нарізаємо і припускаємо на рослинному маслі до повного випаровування вологи. Змішуємо гриби з зеленим цибулею, обсмаженою яловичиною і подаємо до столу з капустою кімчі. При бажанні страву можна обернути коржем і є на манер тако, так вийде навіть ситніше.
Як приготувати м'ясо по-корейськи з овочами?
Можливо, ви навіть не підозрювали, що в корейській кухні, як і в європейській, існують рецепти тушкованого м'яса. Один з таких рецептів – м'ясне рагу по-корейськи – описано далі.
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо часник з цибулею і обсмажуємо їх в 2 столових ложках вершкового масла. Яловичину нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з цибулею до золотистого кольору. Заливаємо все вином, соєвим соусом, додаємо цукор, мед і теплу воду, рівно стільки, щоб повністю покрити м'ясо. Накриваємо м'ясо кришкою і тушкуємо протягом 50 хвилин. Після закінчення часу додаємо в рагу попередньо вимочені і нарізані гриби, солодкий перець і моркву. Все солимо, перчимо, поливаємо кунжутним маслом і продовжуємо готування ще близько години. Рівно до тих пір, поки м'ясо не стане розпадатися на волокна, а овочі не розм'якшаться.
М'ясо по-корейськи з морквою слід подавати як звичайне рагу: у глибокій тарілці, посипавши невеликою кількістю зелені. Прекрасним гарніром до цієї страви стане відварений рис. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Заправка для фунчози
З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
Яловичина, смажена на сковороді
Яловиче м'ясо виходить смачнішим після запікання в духовці або гасіння в казані. Але якщо немає часу чекати кілька годин, а хочеться чогось
Гриби по-корейськи
Багато хто з нас пробували моркву, капусту та інші овочі, мариновані на східний манер. А чи знайомі ви з грибами по-корейськи? Ні, тоді давайте
Гребінці по-корейськи - рецепт
Гребінці - смачний і делікатесний морепродукт, який не завжди можна дістати. Але якщо вам пощастило його дістати пропонуємо вам приготувати його
Кабачки по-корейськи - рецепти
Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся