Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Папороть по-корейськи

Папороть по-корейськи

4-01-2015, 21:20
914
Папороть по-корейськи
Корейська кухня дуже специфічна. На перший погляд, для необізнаного читача, страви по-корейськи нічим не відрізняються від страв китайської або японської кухні. Насправді, це не так.
Найбільш відмінна риса корейської кухні - це її гострота. Наявність червоного перцю пояснюється тим, що основною стравою у корейців є варений рис. Блюдо це саме по собі, досить калорійне, але практично несмачне. Та й кліматичні уязика не сприяли довгого зберігання продуктів. Всі ці аргументи і сприяли тому, що місцеві жителі з допомогою величезної кількості спецій «консервували» приготовлені страви. Тому сьогодні їжа без перцю корейцям здається взагалі неїстівної: російська - «жирної», китайські - «нудною», а європейська - взагалі «прісної». Не останню роль в корейській кухні грає соєвий соус і соєва паста з перцем, коріандр і насіння кунжуту смажене, 70% оцтова кислота і корейська сіль. Їжу з такими гострими приправами корейці їдять з самого дитинства.
Коли ми чуємо словосполучення «корейська кухня», відразу уявляємо собі різноманітні салати. Ми часто бачимо у продажу всілякі овочеві салати з квашених баклажанів, морквини і буряків, з капусти у різних варіаціях. Але тільки якими б не були інгредієнти страви, соус завжди незмінний - це перець, оцет і соєвий соус. Пропонуємо вам приготувати салат з папороті по-корейськи. Це дуже екзотичне блюдо, за смаком воно нагадує гриби.
До вашого відома, тільки в Росії налічується близько 100 видів папоротей. А у світі їх понад 10000 видів. На території Росії, в їжу можна вживати тільки страусник і орляк. Використовують тендітні молоді пагони «рахиси», довжиною 15-30 див Це не розгорнулася лапа «вай», яка загнута у 90-270 градусів - гачком, тобто пальмова гілка. Дуже тендітна, легко ламається при згинанні . Містить велику кількість білків і вуглеводів. Не можна вживати в їжу сирими, вони отруйні. Якщо пагони зварені правильно, при згинанні утворюють півколо, добре гнуться. Папороть орляк необхідно варити трохи довше, ніж страусник. Отваривать10-12 хвилин з моменту закипання, на маленькому вогні. Якщо готувати папороть по-корейськи в мідному посуді, рослина збереже насичений і яскраво-зелений колір. При таких умовах, в азіатських країнах це блюдо вважається правильно приготовлене.

Папороть по-корейськи


Інгредієнти:

  • папороть - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • червоний мелений перець гострий - 0 5 ч. ложки;

  • чорний мелений перець - 1/4 ч. ложки;

  • мелене насіння коріандру - 1 ч. ложки;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування

  • Залити сухий папороть гарячою підсоленою водою і залишити на ніч (можна на добу). Вже вранці папороть готовий до подальшої обробки. Можна додатково відварити в киплячій воді 5-10 хвилин.

  • Нарізати папороть на відрізки одного розміру і приготувати заправку до салату.
  • Папороть по-корейськи

  • Розігріти масло на сковороді і покласти цибулю, тонко порізаний кільцями до золотистого кольору. В обсмажену цибулю додати чорний і червоний перець, мелений коріандр.

  • Перемішати спеції і відразу додати в сковороду готовий папороть. Додати часник, соєвий соус і перемішати.

  • Обсмажити папороть протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні ще хвилин 5 щоб папороть просочився спеціями. Додати за смаком сіль або перець.


  • Папороть по-корейськи має дуже низьку калорійність і відноситься до дієтичних страв. Він дуже смачний як в холодному, так і в гарячому вигляді. Прекрасно поєднується з рисом. Салат з папороті по-корейськи готовий. Приємного апетиту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Огірки по-корейськи
    Огірки по-корейськи
    Овочі по-корейськи завоювали популярність у всьому світі. Ми з задоволенням їмо їх в якості закуски або добавки до основної страви. І приготувати їх
    Кальмари по-корейськи
    Кальмари по-корейськи
    Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.
    Гребінці по-корейськи - рецепт
    Гребінці по-корейськи - рецепт
    Гребінці - смачний і делікатесний морепродукт, який не завжди можна дістати. Але якщо вам пощастило його дістати пропонуємо вам приготувати його
    Печериці по-корейськи
    Печериці по-корейськи
    Корейська кухня, пряна і гостра, відрізняється характерним оригінальним підходом до приготування різних національних страв з широким використанням
    Селера по-корейськи
    Селера по-корейськи
    Селера - корисна рослина, що володіє негативною калорійністю. Вживаючи цей продукт, ми витрачаємо більше калорій на його перетравлення, ніж одержуємо
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.