Корейська кухня дуже специфічна. На перший погляд, для необізнаного читача, страви по-корейськи нічим не відрізняються від страв китайської або японської кухні. Насправді, це не так.
Найбільш відмінна риса корейської кухні - це її гострота. Наявність червоного перцю пояснюється тим, що основною стравою у корейців є варений рис. Блюдо це саме по собі, досить калорійне, але практично несмачне. Та й кліматичні уязика не сприяли довгого зберігання продуктів. Всі ці аргументи і сприяли тому, що місцеві жителі з допомогою величезної кількості спецій «консервували» приготовлені страви. Тому сьогодні їжа без перцю корейцям здається взагалі неїстівної: російська - «жирної», китайські - «нудною», а європейська - взагалі «прісної». Не останню роль в корейській кухні грає соєвий соус і соєва паста з перцем, коріандр і насіння кунжуту смажене, 70% оцтова кислота і корейська сіль. Їжу з такими гострими приправами корейці їдять з самого дитинства.
Коли ми чуємо словосполучення «корейська кухня», відразу уявляємо собі різноманітні салати. Ми часто бачимо у продажу всілякі овочеві салати з квашених баклажанів, морквини і буряків, з капусти у різних варіаціях. Але тільки якими б не були інгредієнти страви, соус завжди незмінний - це перець, оцет і соєвий соус. Пропонуємо вам приготувати салат з папороті по-корейськи. Це дуже екзотичне блюдо, за смаком воно нагадує гриби.
До вашого відома, тільки в Росії налічується близько 100 видів папоротей. А у світі їх понад 10000 видів. На території Росії, в їжу можна вживати тільки страусник і орляк. Використовують тендітні молоді пагони «рахиси», довжиною 15-30 див Це не розгорнулася лапа «вай», яка загнута у 90-270 градусів - гачком, тобто пальмова гілка. Дуже тендітна, легко ламається при згинанні . Містить велику кількість білків і вуглеводів. Не можна вживати в їжу сирими, вони отруйні. Якщо пагони зварені правильно, при згинанні утворюють півколо, добре гнуться. Папороть орляк необхідно варити трохи довше, ніж страусник. Отваривать10-12 хвилин з моменту закипання, на маленькому вогні. Якщо готувати папороть по-корейськи в мідному посуді, рослина збереже насичений і яскраво-зелений колір. При таких умовах, в азіатських країнах це блюдо вважається правильно приготовлене.
Папороть по-корейськи
Інгредієнти: папороть - 100 г; цибуля ріпчаста - 1 шт; масло рослинне - 4 ст. ложки; часник - 2 зубчики; червоний мелений перець гострий - 0 5 ч. ложки; чорний мелений перець - 1/4 ч. ложки; мелене насіння коріандру - 1 ч. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Залити сухий папороть гарячою підсоленою водою і залишити на ніч (можна на добу). Вже вранці папороть готовий до подальшої обробки. Можна додатково відварити в киплячій воді 5-10 хвилин. Нарізати папороть на відрізки одного розміру і приготувати заправку до салату. Розігріти масло на сковороді і покласти цибулю, тонко порізаний кільцями до золотистого кольору. В обсмажену цибулю додати чорний і червоний перець, мелений коріандр. Перемішати спеції і відразу додати в сковороду готовий папороть. Додати часник, соєвий соус і перемішати. Обсмажити папороть протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні ще хвилин 5 щоб папороть просочився спеціями. Додати за смаком сіль або перець. Папороть по-корейськи має дуже низьку калорійність і відноситься до дієтичних страв. Він дуже смачний як в холодному, так і в гарячому вигляді. Прекрасно поєднується з рисом. Салат з папороті по-корейськи готовий. Приємного апетиту.