Пхали з квасолі
А чи знаєте ви, що жоден святковий стіл в Грузії не обходиться без пхали. Що це таке? Він являє собою своєрідний паштет з волоськими горіхами і часником, а готують його зазвичай з чого завгодно: з буряка, шпинату, червоної і зеленої стручкової квасолі. Рецепт приготування такої страви неодмінно сподобається всім любителям оригінальних, але швидких і доступних страв. До того ж всі натуральні складові нададуть вам краси і здоров'я. А ось як приготувати пхали з квасолі ми вам з радістю розповімо.
Інгредієнти:
зелена стручкова квасоля – 700 г;
свіжа зелень;
часник – 6 зубчиків;
волоські горіхи – 1 ст.;
житній хліб – 1 скибочка;
аджика – 2 ч. ложки;
зерна граната – для прикраси;
спеції;
хмелі-сунелі.
Приготування
Квасоля промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Після цього зливаємо всю воду, трохи віджимаємо квасоля руками і залишаємо остигати. Не втрачаючи часу дарма, чистимо часник, кидаємо його в чашу блендера, додаємо зелень, шматочок хлібця і очищені ядра волоських горіхів. Ретельно все подрібнюємо і перекладаємо подрібнену масу до остиглої квасолі, кладемо аджику, спеції і знову збиваємо до однорідності. Далі, згідно класичним рецептом пхали з квасолі, вимішуємо суміш руками до однорідного гладкого стану. Після цього викладаємо пасту на блюдо і нарізаємо квадратами, або формуємо невеличкі кульки і злегка приплющиваем їх руками. При подачі на стіл посипаємо свіжими зернами граната.
Інгредієнти:
свіжа кінза – 60 г;
мелений коріандр – 10 г;
цибулина – 1 шт.;
волоські горіхи – 100 г;
мелений червоний перець – 5 р;
стручкова квасоля – 500 г;
спеції;
часник – 10 р.
Приготування
Стручки квасоля промиваємо, видаляємо кінчики, а потім відварюємо 10 хвилин. Зелень обполіскуємо, струшуємо і подрібнюємо ножем разом з волоськими горіхами. Чистимо цибулину, шаткуємо, а остиглу квасоля віджимаємо руками, мнемо і при необхідності шмагаємо ножем. До овочевої маси додаємо свіжу зелень, горіхи, спеції і цибулю. Отриману суміш перемішуємо руками, формуємо кульки і викладаємо пхали із стручкової квасолі гіркою.
Інгредієнти:
червона квасоля – 1 кг;
очищені волоські горіхи – 500 г;
цибулина червона – 1 шт.;
сушена кінза;
спеції.
Приготування
Червону квасолю висипаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. Потім відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти і віджимаємо руками. Очищені волоські горіхи і червону цибулину перекручуємо через м'ясорубку. У кухонному комбайні змішати охолоджений квасоля, прокрученные горішки, цибулька, сіль і прянощі за смаком до отримання однорідної маси. Потім блюдо охолоджуємо і подаємо до столу.
Пхали із зеленої квасолі
Інгредієнти:
спаржева квасоля – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
волоські горіхи – 05 склянки;
приправа хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
коріандр мелений – 05 ч. ложки;
винний оцет – 4 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Квасоля проварюємо 5-7 хвилин у киплячій воді, але не переварюємо. Потім кладемо її в холодну воду, засипаємо льодом і залишаємо охолоджуватися. Волоські горіхи розтираємо в ступці або прокручуємо через м'ясорубку, а зелень подрібнюємо. Суміш приправляємо дрібно нарубаної м'ятою, видавлюємо часничок і всі разом перетираємо, посипати спеціями. Квасоля добре віджимаємо руками, перекручуємо через м'ясорубку і з'єднуємо всі компоненти в глибокій мисці. Вливаємо оцет, ретельно перемішуємо пхали і прибираємо блюдо в холодильник. Подаємо на стіл, зліпивши масу у вигляді невеличких «котлеток» і прикрасивши зернами граната або кизилу.
Рецепт пхали з зеленої квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Після цього зливаємо всю воду, трохи віджимаємо квасоля руками і залишаємо остигати. Не втрачаючи часу дарма, чистимо часник, кидаємо його в чашу блендера, додаємо зелень, шматочок хлібця і очищені ядра волоських горіхів. Ретельно все подрібнюємо і перекладаємо подрібнену масу до остиглої квасолі, кладемо аджику, спеції і знову збиваємо до однорідності. Далі, згідно класичним рецептом пхали з квасолі, вимішуємо суміш руками до однорідного гладкого стану. Після цього викладаємо пасту на блюдо і нарізаємо квадратами, або формуємо невеличкі кульки і злегка приплющиваем їх руками. При подачі на стіл посипаємо свіжими зернами граната.
Рецепт пхали з квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Стручки квасоля промиваємо, видаляємо кінчики, а потім відварюємо 10 хвилин. Зелень обполіскуємо, струшуємо і подрібнюємо ножем разом з волоськими горіхами. Чистимо цибулину, шаткуємо, а остиглу квасоля віджимаємо руками, мнемо і при необхідності шмагаємо ножем. До овочевої маси додаємо свіжу зелень, горіхи, спеції і цибулю. Отриману суміш перемішуємо руками, формуємо кульки і викладаємо пхали із стручкової квасолі гіркою.
Пхали з червоної квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Червону квасолю висипаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. Потім відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти і віджимаємо руками. Очищені волоські горіхи і червону цибулину перекручуємо через м'ясорубку. У кухонному комбайні змішати охолоджений квасоля, прокрученные горішки, цибулька, сіль і прянощі за смаком до отримання однорідної маси. Потім блюдо охолоджуємо і подаємо до столу.
Пхали із зеленої квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля проварюємо 5-7 хвилин у киплячій воді, але не переварюємо. Потім кладемо її в холодну воду, засипаємо льодом і залишаємо охолоджуватися. Волоські горіхи розтираємо в ступці або прокручуємо через м'ясорубку, а зелень подрібнюємо. Суміш приправляємо дрібно нарубаної м'ятою, видавлюємо часничок і всі разом перетираємо, посипати спеціями. Квасоля добре віджимаємо руками, перекручуємо через м'ясорубку і з'єднуємо всі компоненти в глибокій мисці. Вливаємо оцет, ретельно перемішуємо пхали і прибираємо блюдо в холодильник. Подаємо на стіл, зліпивши масу у вигляді невеличких «котлеток» і прикрасивши зернами граната або кизилу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пхали з шпинату по-грузинськи
Якщо ви знайомі з грузинською кухнею, то напевно чули про таку страву як пхали. Зазвичай пхали називають салат, який готують з одного основного
Маринована квасоля
Не знаєте, як урізноманітнити свій раціон? Тоді пропонуємо зробити пікантну закуску – мариновану квасоля. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-яке
Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
Пхали з буряка
Пхалі - це група страв грузинської кухні, які готують з овочів і зелені і заправляють горіхами. І сьогодні ми розповімо, як зробити пхали з буряка.
Пхали з капусти - рецепт
Пхалі - це грузинське блюдо, яке готується з овочів і гострої заправки. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з капусти. Читаємо наші нові