Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Пхали з квасолі

8-07-2015, 22:04
1 142
Пхали з квасолі
А чи знаєте ви, що жоден святковий стіл в Грузії не обходиться без пхали. Що це таке? Він являє собою своєрідний паштет з волоськими горіхами і часником, а готують його зазвичай з чого завгодно: з буряка, шпинату, червоної і зеленої стручкової квасолі. Рецепт приготування такої страви неодмінно сподобається всім любителям оригінальних, але швидких і доступних страв. До того ж всі натуральні складові нададуть вам краси і здоров'я. А ось як приготувати пхали з квасолі ми вам з радістю розповімо.

Рецепт пхали з зеленої квасолі


Інгредієнти:

  • зелена стручкова квасоля – 700 г;

  • свіжа зелень;

  • часник – 6 зубчиків;

  • волоські горіхи – 1 ст.;

  • житній хліб – 1 скибочка;

  • аджика – 2 ч. ложки;

  • зерна граната – для прикраси;

  • спеції;

  • хмелі-сунелі.


  • Приготування
    Квасоля промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Після цього зливаємо всю воду, трохи віджимаємо квасоля руками і залишаємо остигати. Не втрачаючи часу дарма, чистимо часник, кидаємо його в чашу блендера, додаємо зелень, шматочок хлібця і очищені ядра волоських горіхів. Ретельно все подрібнюємо і перекладаємо подрібнену масу до остиглої квасолі, кладемо аджику, спеції і знову збиваємо до однорідності. Далі, згідно класичним рецептом пхали з квасолі, вимішуємо суміш руками до однорідного гладкого стану. Після цього викладаємо пасту на блюдо і нарізаємо квадратами, або формуємо невеличкі кульки і злегка приплющиваем їх руками. При подачі на стіл посипаємо свіжими зернами граната.

    Рецепт пхали з квасолі


    Інгредієнти:

  • свіжа кінза – 60 г;

  • мелений коріандр – 10 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • волоські горіхи – 100 г;

  • мелений червоний перець – 5 р;

  • стручкова квасоля – 500 г;

  • спеції;

  • часник – 10 р.


  • Приготування
    Стручки квасоля промиваємо, видаляємо кінчики, а потім відварюємо 10 хвилин. Зелень обполіскуємо, струшуємо і подрібнюємо ножем разом з волоськими горіхами. Чистимо цибулину, шаткуємо, а остиглу квасоля віджимаємо руками, мнемо і при необхідності шмагаємо ножем. До овочевої маси додаємо свіжу зелень, горіхи, спеції і цибулю. Отриману суміш перемішуємо руками, формуємо кульки і викладаємо пхали із стручкової квасолі гіркою.

    Пхали з червоної квасолі


    Інгредієнти:

  • червона квасоля – 1 кг;

  • очищені волоські горіхи – 500 г;

  • цибулина червона – 1 шт.;

  • сушена кінза;

  • спеції.


  • Приготування
    Червону квасолю висипаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. Потім відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти і віджимаємо руками. Очищені волоські горіхи і червону цибулину перекручуємо через м'ясорубку. У кухонному комбайні змішати охолоджений квасоля, прокрученные горішки, цибулька, сіль і прянощі за смаком до отримання однорідної маси. Потім блюдо охолоджуємо і подаємо до столу.
    Пхали із зеленої квасолі
    Інгредієнти:

  • спаржева квасоля – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • волоські горіхи – 05 склянки;

  • приправа хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;

  • коріандр мелений – 05 ч. ложки;

  • винний оцет – 4 ст. ложки;

  • спеції.
  • Пхали з квасолі


    Приготування
    Квасоля проварюємо 5-7 хвилин у киплячій воді, але не переварюємо. Потім кладемо її в холодну воду, засипаємо льодом і залишаємо охолоджуватися. Волоські горіхи розтираємо в ступці або прокручуємо через м'ясорубку, а зелень подрібнюємо. Суміш приправляємо дрібно нарубаної м'ятою, видавлюємо часничок і всі разом перетираємо, посипати спеціями. Квасоля добре віджимаємо руками, перекручуємо через м'ясорубку і з'єднуємо всі компоненти в глибокій мисці. Вливаємо оцет, ретельно перемішуємо пхали і прибираємо блюдо в холодильник. Подаємо на стіл, зліпивши масу у вигляді невеличких «котлеток» і прикрасивши зернами граната або кизилу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пхали з шпинату по-грузинськи
    Пхали з шпинату по-грузинськи
    Якщо ви знайомі з грузинською кухнею, то напевно чули про таку страву як пхали. Зазвичай пхали називають салат, який готують з одного основного
    Маринована квасоля
    Маринована квасоля
    Не знаєте, як урізноманітнити свій раціон? Тоді пропонуємо зробити пікантну закуску – мариновану квасоля. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-яке
    Як приготувати квасолю на гарнір?
    Як приготувати квасолю на гарнір?
    Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
    Пхали з буряка
    Пхали з буряка
    Пхалі - це група страв грузинської кухні, які готують з овочів і зелені і заправляють горіхами. І сьогодні ми розповімо, як зробити пхали з буряка.
    Пхали з капусти - рецепт
    Пхали з капусти - рецепт
    Пхалі - це грузинське блюдо, яке готується з овочів і гострої заправки. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з капусти. Читаємо наші нові