А чи знаєте ви, що жоден святковий стіл в Грузії не обходиться без пхали. Що це таке? Він являє собою своєрідний паштет з волоськими горіхами і часником, а готують його зазвичай з чого завгодно: з буряка, шпинату, червоної і зеленої стручкової квасолі. Рецепт приготування такої страви неодмінно сподобається всім любителям оригінальних, але швидких і доступних страв. До того ж всі натуральні складові нададуть вам краси і здоров'я. А ось як приготувати пхали з квасолі ми вам з радістю розповімо.
Рецепт пхали з зеленої квасолі
Інгредієнти: зелена стручкова квасоля – 700 г; свіжа зелень; часник – 6 зубчиків; волоські горіхи – 1 ст.; житній хліб – 1 скибочка; аджика – 2 ч. ложки; зерна граната – для прикраси; спеції; хмелі-сунелі. Приготування Квасоля промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Після цього зливаємо всю воду, трохи віджимаємо квасоля руками і залишаємо остигати. Не втрачаючи часу дарма, чистимо часник, кидаємо його в чашу блендера, додаємо зелень, шматочок хлібця і очищені ядра волоських горіхів. Ретельно все подрібнюємо і перекладаємо подрібнену масу до остиглої квасолі, кладемо аджику, спеції і знову збиваємо до однорідності. Далі, згідно класичним рецептом пхали з квасолі, вимішуємо суміш руками до однорідного гладкого стану. Після цього викладаємо пасту на блюдо і нарізаємо квадратами, або формуємо невеличкі кульки і злегка приплющиваем їх руками. При подачі на стіл посипаємо свіжими зернами граната.
Рецепт пхали з квасолі
Інгредієнти: свіжа кінза – 60 г; мелений коріандр – 10 г; цибулина – 1 шт.; волоські горіхи – 100 г; мелений червоний перець – 5 р; стручкова квасоля – 500 г; спеції; часник – 10 р. Приготування Стручки квасоля промиваємо, видаляємо кінчики, а потім відварюємо 10 хвилин. Зелень обполіскуємо, струшуємо і подрібнюємо ножем разом з волоськими горіхами. Чистимо цибулину, шаткуємо, а остиглу квасоля віджимаємо руками, мнемо і при необхідності шмагаємо ножем. До овочевої маси додаємо свіжу зелень, горіхи, спеції і цибулю. Отриману суміш перемішуємо руками, формуємо кульки і викладаємо пхали із стручкової квасолі гіркою.
Пхали з червоної квасолі
Інгредієнти: червона квасоля – 1 кг; очищені волоські горіхи – 500 г; цибулина червона – 1 шт.; сушена кінза; спеції. Приготування Червону квасолю висипаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. Потім відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти і віджимаємо руками. Очищені волоські горіхи і червону цибулину перекручуємо через м'ясорубку. У кухонному комбайні змішати охолоджений квасоля, прокрученные горішки, цибулька, сіль і прянощі за смаком до отримання однорідної маси. Потім блюдо охолоджуємо і подаємо до столу.
Пхали із зеленої квасолі Інгредієнти: спаржева квасоля – 500 г; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; волоські горіхи – 05 склянки; приправа хмелі-сунелі - 1 ч. ложка; коріандр мелений – 05 ч. ложки; винний оцет – 4 ст. ложки; спеції. Приготування Квасоля проварюємо 5-7 хвилин у киплячій воді, але не переварюємо. Потім кладемо її в холодну воду, засипаємо льодом і залишаємо охолоджуватися. Волоські горіхи розтираємо в ступці або прокручуємо через м'ясорубку, а зелень подрібнюємо. Суміш приправляємо дрібно нарубаної м'ятою, видавлюємо часничок і всі разом перетираємо, посипати спеціями. Квасоля добре віджимаємо руками, перекручуємо через м'ясорубку і з'єднуємо всі компоненти в глибокій мисці. Вливаємо оцет, ретельно перемішуємо пхали і прибираємо блюдо в холодильник. Подаємо на стіл, зліпивши масу у вигляді невеличких «котлеток» і прикрасивши зернами граната або кизилу.