Пхали з шпинату по-грузинськи
Набридли звичні овочеві салати? Хочете приготувати обід або вечеря в грузинському (кавказькому) стилі? Готуємо пхали з шпинату, буде смачно і оригінально.
Пхали (або мхали) – своєрідний грузинський салат, звичайно готується з якого-небудь основного овоча, кількість якого складає 90% загальної маси всього страви і заправки, яка однакова для будь-яких видів пхали. За видом основного овоча і називають салат. Можливі варіанти пхали з капусти, буряків, солодкого перцю, зеленого і ріпчастої цибулі (ми зараз збираємося готувати з шпинату, але цей рецепт універсальний).
Розповімо, як приготувати смачне пхали з шпинату з горіхами.Заправку для пхали робимо з суміші натуральної винного оцту з соком незрілого винограду і/або соком граната з додаванням мелених волоських горіхів, часнику, червоного гострого перцю, а також свіжої зелені (кінзи, кропу, базиліка, естрагону). Соус трохи солять. Також можна додати в нього трохи хмелі-сунелі.
Кардинальна відмінність приготування пхали від звичних нам овочевих салатів полягає в тому, що основний овоч (а у нас це шпинат) обов'язково піддають тепловій обробці.
Інгредієнти:
шпинат свіжий – 500 г;
ядра волоських горіхів – 05-1 склянка;
винний оцет – 1 ст. ложка;
гранатовий сік-фреш – 30 мл;
зелень свіжа рубана по – 2 ст. ложки;
червоний гострий перець – за смаком;
часник – 2-3 зубчики;
спеції сухі мелені (сунелі);
мелене насіння коріандру.
Приготування
Ми відваримо-припустимо шпинат в малій кількості води в кастрюлькев протягом 3-х хвилин або просто заллємо його крутим окропом і зіллємо воду через 3-5 хвилин, після чого відкинемо на друшляк.
Тепер шпинат подрібнити бажаним чином і додамо заправку.
Заправка. Мелені горіхи змішуємо з продавлений часником, додаємо інші інгредієнти, трохи додаємо сіль до смаку, заправляємо салати перемішуємо.Можна шпинат подрібнити в блендері. Перед подачею нехай пхали постоїть, подмаринуется в холодильнику годинки 2-3. Подаємо пхали до м'ясних або рибних страв. Можна подати єдиною масою в тарілці, зробивши діагональні насічки і прикрасивши зернами граната. А можна сформувати кульки.
Пхали (або мхали) – своєрідний грузинський салат, звичайно готується з якого-небудь основного овоча, кількість якого складає 90% загальної маси всього страви і заправки, яка однакова для будь-яких видів пхали. За видом основного овоча і називають салат. Можливі варіанти пхали з капусти, буряків, солодкого перцю, зеленого і ріпчастої цибулі (ми зараз збираємося готувати з шпинату, але цей рецепт універсальний).
Розповімо, як приготувати смачне пхали з шпинату з горіхами.Заправку для пхали робимо з суміші натуральної винного оцту з соком незрілого винограду і/або соком граната з додаванням мелених волоських горіхів, часнику, червоного гострого перцю, а також свіжої зелені (кінзи, кропу, базиліка, естрагону). Соус трохи солять. Також можна додати в нього трохи хмелі-сунелі.
Кардинальна відмінність приготування пхали від звичних нам овочевих салатів полягає в тому, що основний овоч (а у нас це шпинат) обов'язково піддають тепловій обробці.
Рецепт пхали з шпинату по грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Ми відваримо-припустимо шпинат в малій кількості води в кастрюлькев протягом 3-х хвилин або просто заллємо його крутим окропом і зіллємо воду через 3-5 хвилин, після чого відкинемо на друшляк.
Тепер шпинат подрібнити бажаним чином і додамо заправку.
Заправка. Мелені горіхи змішуємо з продавлений часником, додаємо інші інгредієнти, трохи додаємо сіль до смаку, заправляємо салати перемішуємо.Можна шпинат подрібнити в блендері. Перед подачею нехай пхали постоїть, подмаринуется в холодильнику годинки 2-3. Подаємо пхали до м'ясних або рибних страв. Можна подати єдиною масою в тарілці, зробивши діагональні насічки і прикрасивши зернами граната. А можна сформувати кульки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сацебелі на зиму
Традиційний грузинський соус сацебелі подається до м'ясних страв і готується з фруктів, волоських горіхів і спецій. Якщо вам подобається такий соус
Пхали з квасолі
Пхалі - традиційне кавказьке блюдо, яке є обов'язковим на кожному святковому столі. Пхали може бути приготоване з різних овочів або бобових, з
Страви із замороженого шпинату
Шпинат – це смачний і корисний продукт, який лікарі і дієтологи рекомендують частіше вживати всім, хто піклується про своє здоров'я. А їсти його
Страви зі шпинату
На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
Пхали з буряка
Пхалі - це група страв грузинської кухні, які готують з овочів і зелені і заправляють горіхами. І сьогодні ми розповімо, як зробити пхали з буряка.
Пхали з капусти - рецепт
Пхалі - це грузинське блюдо, яке готується з овочів і гострої заправки. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з капусти. Читаємо наші нові