Набридли звичні овочеві салати? Хочете приготувати обід або вечеря в грузинському (кавказькому) стилі? Готуємо пхали з шпинату, буде смачно і оригінально.
Пхали (або мхали) – своєрідний грузинський салат, звичайно готується з якого-небудь основного овоча, кількість якого складає 90% загальної маси всього страви і заправки, яка однакова для будь-яких видів пхали. За видом основного овоча і називають салат. Можливі варіанти пхали з капусти, буряків, солодкого перцю, зеленого і ріпчастої цибулі (ми зараз збираємося готувати з шпинату, але цей рецепт універсальний).
Розповімо, як приготувати смачне пхали з шпинату з горіхами.Заправку для пхали робимо з суміші натуральної винного оцту з соком незрілого винограду і/або соком граната з додаванням мелених волоських горіхів, часнику, червоного гострого перцю, а також свіжої зелені (кінзи, кропу, базиліка, естрагону). Соус трохи солять. Також можна додати в нього трохи хмелі-сунелі.
Кардинальна відмінність приготування пхали від звичних нам овочевих салатів полягає в тому, що основний овоч (а у нас це шпинат) обов'язково піддають тепловій обробці.
Рецепт пхали з шпинату по грузинськи
Інгредієнти: шпинат свіжий – 500 г; ядра волоських горіхів – 05-1 склянка; винний оцет – 1 ст. ложка; гранатовий сік-фреш – 30 мл; зелень свіжа рубана по – 2 ст. ложки; червоний гострий перець – за смаком; часник – 2-3 зубчики; спеції сухі мелені (сунелі); мелене насіння коріандру. Приготування Ми відваримо-припустимо шпинат в малій кількості води в кастрюлькев протягом 3-х хвилин або просто заллємо його крутим
окропом і зіллємо воду через 3-5 хвилин, після чого відкинемо на друшляк.
Тепер шпинат подрібнити бажаним чином і додамо заправку.
Заправка. Мелені горіхи змішуємо з продавлений часником, додаємо інші інгредієнти, трохи додаємо сіль до смаку, заправляємо салати перемішуємо.Можна шпинат подрібнити в блендері. Перед подачею нехай пхали постоїть, подмаринуется в холодильнику годинки 2-3. Подаємо пхали до м'ясних або рибних страв. Можна подати єдиною масою в тарілці, зробивши діагональні насічки і прикрасивши зернами граната. А можна сформувати кульки.