Страви із замороженого шпинату
Поза сезону свіже листя шпинату можуть стати справжнім делікатесом, але заморожена зелень доступна цілорічно за досить демократичною ціною. Зрозуміло, салат із замороженого шпинату не приготуєш, а ось соуси, супи і закуски – без проблем.
Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з замороженого шпинату, то зверніть свою увагу на супи-пюре . Ті з них, що щедро присмачуються вершками, борошном і маслом ми залишаємо осторонь, а всю свою увагу зосереджуємо на поживних і корисних для фігури рецептах.
Інгредієнти:
оливкова олія - 60 мл;
ріпчаста цибуля - 130 г;
часникові зубки - 4 шт.;
шпинат - 600 г;
бульйон - 14 л;
рис басматі - 3/4 ст.;
листя м'яти - 1/2 ст.;
йогурт для подачі.
Приготування
У великій кількості оливкової олії спасеруйте ріпчасту цибулю і з'єднайте його з пропущеними через прес часниковими зубками. До засмажки додайте розморожені і віджаті від надлишків вологи листя шпинату, а після, залийте все бульйоном. Додайте в суп рис і накрийте кришкою. В рамках даного рецепту саме крохмалисті рисові зерна дадуть страви необхідну текстуру після збивання блендером. Через 15-17 хвилин, киньте в суп листя м'яти і приступайте до взбиванню. Подавайте з йогуртом, гарячим або охолодженим.
Список найпопулярніших страв із замороженого шпинату повинен очолювати легкий зелений соус, на зразок цього песто, який можна додавати в пасту або салат.
Інгредієнти:
заморожений шпинат - 200 г;
жменя свіжого листя базиліка;
часникові зубки - 2 шт.;
кедрові горішки - 1/2 ст.;
оливкова олія - 30 мл
Приготування
Киньте розморожені листя шпинату в блендер і збийте разом з базиліком, горішками і часниковими зубками в густу пасту. Не зупиняючи роботу пристрою, починайте вливати олію, а потім близько 40-50 мл води малими порціями. Соус готовий!
Інгредієнти:
шпинат заморожений - 800 г;
ядра волоських горіхів - 1 1/2 ст.;
часникові зубки - 3 шт.;
пучок зелені петрушки;
горіхове масло - 70 мл;
винний оцет - 45 мл;
мелений коріандр - 1 ч. ложка;
пажитник - 1/2 ч. ложки;
зерна граната - для подачі.
Приготування
Ядра волоських горіхів за 6-8 годин до початку приготування залийте водою. Набряклі горіхи збийте блендером з часником, розмороженими шпинатними листям, зеленню петрушки і горіховим маслом. У фіналі влийте винний оцет, додайте спеції і остудіть отриману пасту. Остиглу суміш для пхали можна скачати в кульки і присипати гранатом, а можна залишити так, у форматі дипа, і намазувати на крекери і хліб.
Суп-пюре із замороженого шпинату з м'ятою
Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з замороженого шпинату, то зверніть свою увагу на супи-пюре . Ті з них, що щедро присмачуються вершками, борошном і маслом ми залишаємо осторонь, а всю свою увагу зосереджуємо на поживних і корисних для фігури рецептах.
Інгредієнти:
Приготування
У великій кількості оливкової олії спасеруйте ріпчасту цибулю і з'єднайте його з пропущеними через прес часниковими зубками. До засмажки додайте розморожені і віджаті від надлишків вологи листя шпинату, а після, залийте все бульйоном. Додайте в суп рис і накрийте кришкою. В рамках даного рецепту саме крохмалисті рисові зерна дадуть страви необхідну текстуру після збивання блендером. Через 15-17 хвилин, киньте в суп листя м'яти і приступайте до взбиванню. Подавайте з йогуртом, гарячим або охолодженим.
Соус із замороженого шпинату
Список найпопулярніших страв із замороженого шпинату повинен очолювати легкий зелений соус, на зразок цього песто, який можна додавати в пасту або салат.
Інгредієнти:
Приготування
Киньте розморожені листя шпинату в блендер і збийте разом з базиліком, горішками і часниковими зубками в густу пасту. Не зупиняючи роботу пристрою, починайте вливати олію, а потім близько 40-50 мл води малими порціями. Соус готовий!
Пхали із замороженого шпинату – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ядра волоських горіхів за 6-8 годин до початку приготування залийте водою. Набряклі горіхи збийте блендером з часником, розмороженими шпинатними листям, зеленню петрушки і горіховим маслом. У фіналі влийте винний оцет, додайте спеції і остудіть отриману пасту. Остиглу суміш для пхали можна скачати в кульки і присипати гранатом, а можна залишити так, у форматі дипа, і намазувати на крекери і хліб.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з шпинату
Таке блюдо, як суп зі шпинату, напевно, не дуже частий гість на вашому столі. І це дуже дивно, адже шпинат є джерелом вітамінів і необхідних
Салат зі шпинатом
Коли хочеться харчуватися легкими стравами, які не створюють тяжкості в шлунку, то варто уважніше придивитися до салатів. Він і смачні, ситні, і
Страви зі шпинату
На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
Заморожений шпинат
Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
Пхали з буряка
Пхалі - це група страв грузинської кухні, які готують з овочів і зелені і заправляють горіхами. І сьогодні ми розповімо, як зробити пхали з буряка.
Пхали з капусти - рецепт
Пхалі - це грузинське блюдо, яке готується з овочів і гострої заправки. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з капусти. Читаємо наші нові