Поза сезону свіже листя шпинату можуть стати справжнім делікатесом, але заморожена зелень доступна цілорічно за досить демократичною ціною. Зрозуміло, салат із замороженого шпинату не приготуєш, а ось соуси, супи і закуски – без проблем.
Суп-пюре із замороженого шпинату з м'ятою
Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з замороженого шпинату, то зверніть свою увагу на супи-пюре . Ті з них, що щедро присмачуються вершками, борошном і маслом ми залишаємо осторонь, а всю свою увагу зосереджуємо на поживних і корисних для фігури рецептах.
Інгредієнти: оливкова олія - 60 мл; ріпчаста цибуля - 130 г; часникові зубки - 4 шт.; шпинат - 600 г; бульйон - 14 л; рис басматі - 3/4 ст.; листя м'яти - 1/2 ст.; йогурт для подачі. Приготування У великій кількості оливкової олії спасеруйте ріпчасту цибулю і з'єднайте його з пропущеними через прес часниковими зубками. До засмажки додайте розморожені і віджаті від надлишків вологи листя шпинату, а після, залийте все бульйоном. Додайте в суп рис і накрийте кришкою. В рамках даного рецепту саме крохмалисті рисові зерна дадуть страви необхідну текстуру після збивання блендером. Через 15-17 хвилин, киньте в суп листя м'яти і приступайте до взбиванню. Подавайте з йогуртом, гарячим або охолодженим.
Соус із замороженого шпинату
Список найпопулярніших страв із замороженого шпинату повинен очолювати легкий зелений соус, на зразок цього песто, який можна додавати в пасту або салат.
Інгредієнти: заморожений шпинат - 200 г; жменя свіжого листя базиліка; часникові зубки - 2 шт.; кедрові горішки - 1/2 ст.; оливкова олія - 30 мл Приготування Киньте розморожені листя шпинату в блендер і збийте разом з базиліком, горішками і часниковими зубками в густу пасту. Не зупиняючи роботу пристрою, починайте вливати олію, а потім близько 40-50 мл води малими порціями. Соус готовий!
Пхали із замороженого шпинату – рецепт
Інгредієнти: шпинат заморожений - 800 г; ядра волоських горіхів - 1 1/2 ст.; часникові зубки - 3 шт.; пучок зелені петрушки; горіхове масло - 70 мл; винний оцет - 45 мл; мелений коріандр - 1 ч. ложка; пажитник - 1/2 ч. ложки; зерна граната - для подачі. Приготування Ядра волоських горіхів за 6-8 годин до початку приготування залийте водою. Набряклі горіхи збийте блендером з часником, розмороженими шпинатними листям, зеленню петрушки і горіховим маслом. У фіналі влийте винний оцет, додайте спеції і остудіть отриману пасту. Остиглу суміш для пхали можна скачати в кульки і присипати гранатом, а можна залишити так, у форматі дипа, і намазувати на крекери і хліб.