Вернуться назад Распечатать

Страви із замороженого шпинату

Страви із замороженого шпинату
Поза сезону свіже листя шпинату можуть стати справжнім делікатесом, але заморожена зелень доступна цілорічно за досить демократичною ціною. Зрозуміло, салат із замороженого шпинату не приготуєш, а ось соуси, супи і закуски – без проблем.

Суп-пюре із замороженого шпинату з м'ятою


Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з замороженого шпинату, то зверніть свою увагу на супи-пюре . Ті з них, що щедро присмачуються вершками, борошном і маслом ми залишаємо осторонь, а всю свою увагу зосереджуємо на поживних і корисних для фігури рецептах.
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 60 мл;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • шпинат - 600 г;

  • бульйон - 14 л;

  • рис басматі - 3/4 ст.;

  • листя м'яти - 1/2 ст.;

  • йогурт для подачі.


  • Приготування
    У великій кількості оливкової олії спасеруйте ріпчасту цибулю і з'єднайте його з пропущеними через прес часниковими зубками. До засмажки додайте розморожені і віджаті від надлишків вологи листя шпинату, а після, залийте все бульйоном. Додайте в суп рис і накрийте кришкою. В рамках даного рецепту саме крохмалисті рисові зерна дадуть страви необхідну текстуру після збивання блендером. Через 15-17 хвилин, киньте в суп листя м'яти і приступайте до взбиванню. Подавайте з йогуртом, гарячим або охолодженим.

    Соус із замороженого шпинату


    Список найпопулярніших страв із замороженого шпинату повинен очолювати легкий зелений соус, на зразок цього песто, який можна додавати в пасту або салат.
    Інгредієнти:

  • заморожений шпинат - 200 г;

  • жменя свіжого листя базиліка;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • кедрові горішки - 1/2 ст.;

  • оливкова олія - 30 мл


  • Приготування
    Киньте розморожені листя шпинату в блендер і збийте разом з базиліком, горішками і часниковими зубками в густу пасту. Не зупиняючи роботу пристрою, починайте вливати олію, а потім близько 40-50 мл води малими порціями. Соус готовий!

    Пхали із замороженого шпинату – рецепт


    Інгредієнти:

  • шпинат заморожений - 800 г;

  • ядра волоських горіхів - 1 1/2 ст.;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • пучок зелені петрушки;

  • горіхове масло - 70 мл;

  • винний оцет - 45 мл;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;
  • Страви із замороженого шпинату

  • пажитник - 1/2 ч. ложки;

  • зерна граната - для подачі.


  • Приготування
    Ядра волоських горіхів за 6-8 годин до початку приготування залийте водою. Набряклі горіхи збийте блендером з часником, розмороженими шпинатними листям, зеленню петрушки і горіховим маслом. У фіналі влийте винний оцет, додайте спеції і остудіть отриману пасту. Остиглу суміш для пхали можна скачати в кульки і присипати гранатом, а можна залишити так, у форматі дипа, і намазувати на крекери і хліб.