Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сувлакі - рецепт

Сувлакі - рецепт

4-01-2015, 17:46
1 979
Сувлакі - рецепт
Сувлакі в перекладі з грецької язика означає «невеликі шашлики, приготовані на дерев'яних шпажках». Традиційно для їх приготування використовують свинину, рідше курку, баранину або рибу. М'ясо нарізають на дрібні шматочки, маринують в спеціальній суміші, потім нанизують на дерев'яні шпажки і готують на відкритому вогні або в духовці. Подають до столу їх або на шпажці, або загорнуті в піту, зразок шаурми. Давайте поговоримо про те, як приготувати сувлакі в домашніх умовах.

Сувлакі з курки - рецепт


Інгредієнти:
Для піти:

  • борошно - 25 склянки;

  • сухі дріжджі - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • тепла вода - 250 мл


  • Для сувлакі:

  • куряче м'ясо - 500 г;

  • білий винний оцет - 1 ч. ложка;

  • цибулина - 1 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Піту для сувлакі можна купити в магазині вже готову, а можна, якщо у вас є час, приготувати самим. Для цього наливаємо в миску 100 мл теплої води і розчиняємо у ній сухі дріжджі. Потім додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Як тільки утвориться пишна шапка, виливаємо дріжджі в каструльку, солимо за смаком, додаємо воду, що залишилася, і, поступово, всипаємо борошно. Вимішуємо однорідне тісто, змащуємо її оливковою олією, щоб воно стало гладким. Загортаємо масу в харчову плівку і прибираємо на 15 години в тепле місце, щоб тісто як слід, підійшло і збільшилося в об'ємі приблизно в два рази. Потім гарненько його обминаємо, вимішуємо, поділяємо на невеликі кульки і розгортаємо в тонкі пласти. Накриваємо коржі рушником і даємо їм добре піднятися. Цим часом розігріваємо духовку до 250 градусів. І тільки коли воно добре прогріється, випікаємо наші коржі на сухому листі в протягом 5 хвилин до ледь золотистого кольору.
    Сувлакі - рецепт
    Вони повинні роздутися як кульки.
    Як готувати сувлакі? М'ясо нарізаємо тонкими смужками і як слід відбиваємо. Потім перекладаємо в посуд, в якій будемо його потім маринувати, додаємо приправу і поливаємо оливковою олією. Додаємо порізану півкільцями ріпчасту цибулю, оцет і сіль за смаком. Маринуємо куряче м'ясо приблизно 3 години. Потім обсмажуємо його на сухій сковороді, без додавання олії, так, щоб воно добре підрум'янилося. Тепер викладаємо на піту і загортаємо. Подаємо готові грецькі сувлакі з соусом Дзадзікі. Ви також можете просто замаринувати м'ясо, одягнути на шпажки і запекти в духовці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Манні коржі
    Манні коржі
    З манної крупи найчастіше готують молочну кашу, але її можна використовувати і в створенні інших корисних страв. І сьогодні ми з вами поговоримо, як
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю
    Фокачча - рецепт
    Фокачча - рецепт
    Італійська фокачча - це тонка коржик з травами і оливковою олією, яку подають з гарячими стравами, або використовують для приготування бутербродів.
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
    Стифадо з кролика
    Стифадо з кролика
    Стифадо - в перекладі з грецького означає всього-навсього тушковане м'ясо, але на ділі не все так просто. Робиться це страва з м'яса кролика у вині,