Сувлакі в перекладі з грецької язика означає «невеликі шашлики, приготовані на дерев'яних шпажках». Традиційно для їх приготування використовують свинину, рідше курку, баранину або рибу. М'ясо нарізають на дрібні шматочки, маринують в спеціальній суміші, потім нанизують на дерев'яні шпажки і готують на відкритому вогні або в духовці. Подають до столу їх або на шпажці, або загорнуті в піту, зразок шаурми. Давайте поговоримо про те, як приготувати сувлакі в домашніх умовах.
Сувлакі з курки - рецепт
Інгредієнти: Для піти:
борошно - 25 склянки; сухі дріжджі - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка; тепла вода - 250 мл Для сувлакі:
куряче м'ясо - 500 г; білий винний оцет - 1 ч. ложка; цибулина - 1 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Піту для сувлакі можна купити в магазині вже готову, а можна, якщо у вас є час, приготувати самим. Для цього наливаємо в миску 100 мл теплої води і розчиняємо у ній сухі дріжджі. Потім додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Як тільки утвориться пишна шапка, виливаємо дріжджі в каструльку, солимо за смаком, додаємо воду, що залишилася, і, поступово, всипаємо борошно. Вимішуємо однорідне тісто, змащуємо її оливковою олією, щоб воно стало гладким. Загортаємо масу в харчову плівку і прибираємо на 15 години в тепле місце, щоб тісто як слід, підійшло і збільшилося в об'ємі приблизно в два рази. Потім гарненько його обминаємо, вимішуємо, поділяємо на невеликі кульки і розгортаємо в тонкі пласти. Накриваємо коржі рушником і даємо їм добре піднятися. Цим часом розігріваємо духовку до 250 градусів. І тільки коли воно добре прогріється, випікаємо наші коржі на сухому листі в протягом 5 хвилин до ледь золотистого кольору.
Вони повинні роздутися як кульки.
Як готувати сувлакі? М'ясо нарізаємо тонкими смужками і як слід відбиваємо. Потім перекладаємо в посуд, в якій будемо його потім маринувати, додаємо приправу і поливаємо оливковою олією. Додаємо порізану півкільцями ріпчасту цибулю, оцет і сіль за смаком. Маринуємо куряче м'ясо приблизно 3 години. Потім обсмажуємо його на сухій сковороді, без додавання олії, так, щоб воно добре підрум'янилося. Тепер викладаємо на піту і загортаємо. Подаємо готові грецькі сувлакі з соусом Дзадзікі. Ви також можете просто замаринувати м'ясо, одягнути на шпажки і запекти в духовці.