Ріпа – рецепти

Ріпа – рецепти
Серед усіх зимових овочів ріпа незаслужено користується найменшою популярністю навіть незважаючи на свою низьку вартість, унікальний смак і користь. На доказ того, що цей овоч не канув у Лету, наводимо кілька оригінальних рецептів ріпи, які можна включити в сучасне меню.
Рецепт салату
Відповідаючи на питання, що приготувати з ріпи, одразу напрошуються рецепти всіляких закусок. Цей простий і яскравий салат на більшу частину складається з самої ріпи, яку доповнюють спеції, арахіс і яскраві гранатові зерна. Апетитна і легка закуска готується за кілька хвилин.
Інгредієнти:

  • ріпа – 1 шт.;

  • зерна граната – 1/4 ст.;

  • жменя кінзи;

  • сік лимона – 10 мл;

  • мелений кумін, зерна гірчиці – по щіпці;

  • оливкова олія – 5 мл.


  • Приготування
    Ріпу для салату досить очистити, добре промити і натерти. Натертий овоч викладають у салатник, відразу ж заправляють лимонним соком, щоб уникнути потемніння, а потім вливають оливкова олія. В самому кінці закуску доповнюють зернами граната, кінзою і спеціями.

    Смачний і простий рецепт пюре з ріпи


    Завдяки тому, що ми будемо варити шматочки ріпи не у воді, а на молоці, пюре вийде максимально ніжним вершковим.
    Інгредієнти:

  • ріпа – 730 г;

  • часник – 2 зубки;

  • молоко – 490 мл;

  • жменя зелені петрушки;

  • вершкове масло – 15 р.


  • Приготування
    Очищену ріпу розділіть на кубики однакового розміру, і киньте їх в каструлю з теплим молоком. Слідом відправте та пару очищених зубчиків часнику, вони додадуть страві аромату. Не забудьте і про сіль. Коли ріпа розм'якшиться, через близько 15 хвилин, злийте залишки молока в чашу і пюрируйте овоч з часником. При необхідності підливайте молоко, що залишилося.
    В самому кінці доповніть пюре шматочком масла, зеленню, посоліть, якщо в цьому є необхідність.

    Як готувати суп з ріпи – рецепт


    Увімкніть ріпу в своє зимове меню, приготувавши з неї цей оригінальний крем-суп, неймовірно смачний і насичений.
    Інгредієнти:

  • ріпа – 1 шт.;

  • картопля – 330 г;

  • груші – 2 шт.;
  • Ріпа – рецепти

  • курячий бульйон – 11 л;

  • шалот – 85 м;

  • щіпка порошку каррі;

  • молоко – 55 мл


  • Приготування
    Спасеруйте шматочки шалот і покладіть до нього скибочки картоплі, ріпи і груші. Залийте все бульйоном, додайте на вогні і варіть до м'якості овочів. Доповніть суп каррі, влийте молоко і збийте все до пюреподібної консистенції. Готовий суп можна додатково посолити, якщо в цьому є необхідність. Подають страву з сухарями, зеленню, додатковою порцією вершків або просто так.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:34
    Переглядів: 82