Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп із замороженого шпинату

Суп із замороженого шпинату

28-07-2015, 20:40
819
Суп із замороженого шпинату
Заготовивши трохи листя шпинату в сезон, ви можете забезпечити себе смачними і неймовірно корисними супами на всю майбутню осінь і зиму. Зелень після заморозки зберігає левову частку своєї користі, а в компанії інших овочів, які, до речі, також можна заморозити, перетворюється на повноцінний вітамінний комплекс.

Суп-пюре із замороженого шпинату


Інгредієнти:

  • брокколі - 350 г;

  • шпинат заморожений - 260 г;

  • картопля - 460 м;

  • зубки часнику - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • мелений кумін, коріандр, куркума - по 1 ч. ложці;

  • 2-3 см шматочок кореня імбиру;

  • овочевий бульйон - 16 л;

  • сік 2 лимонів;

  • зелень цибулі і кінзи - для подачі;

  • відварений нут - 400 р.


  • Приготування
    Прямо в тій посуді, в якій ви маєте намір варити суп, розігрійте краплю оливкової олії і використовуйте його для пасерування цибулі. До прозорих цибульним шматочках додайте розтертий в пасту, часник, імбир і спеції. Розморозьте шпинат і брокколі розділіть на суцвіття. Картопляні бульби розділіть на невеликі кубики. Покладіть підготовлені овочі в цибулевому зажарки і продовжуйте готування ще 5 хвилин. Залийте вміст каструлі овочевим бульйоном, покладіть нут і добре перемішайте. Через 20 хвилин збийте суп заглибним блендером, заправте лимонним соком і подавайте з зеленню цибулі.

    Крем-суп зі шпинату з вершками


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 35 мл;

  • шалот - 65 г;

  • вершкове масло - 15 г;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 850 мл;

  • шпинат заморожений - 280 м;

  • зубки часнику - 4 шт.;

  • зелений горошок - 170 г;

  • вершки - 240 мл;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розігрійте обидва види олії в сотейнику і спасеруйте шалот з часником. До засмажки додайте лаврові листочки, шпинат (можна заморожених) і горошок. Коли шпинат відтане, а зайва волога випарується, витягніть лаврові листочки, перекладіть овочі в каструлю і залийте бульйоном. Після закипання бульйону збийте вміст каструлі до кремоподібної консистенції. Вершки підігрійте з лимонною цедрою і заправте ними суп.

    Суп зі шпинатом і яйцем


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 120 г;

  • зубки часнику - 4 шт.;

  • зелена спаржа - 430 г;

  • картопля - 2 бульби;

  • бульйон (курячий, овочевий) - 12 л;

  • шпинат заморожений - 210 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • жменя зелені кропу;

  • грінки для подачі.


  • Приготування
    Шматочки цибулі припустіть на краплі олії разом з часником. Розморозьте шпинат і покладіть його до засмажки. Перекладіть все в каструлю, слідом покладіть кубики картоплі, шматочки спаржі і залийте все бульйоном. Після закипання рідини зменшіть жар і варіть суп із замороженого шпинату, поки всі овочі не розм'якшаться.
    Відваріть яйця пашот. Суп зніміть з вогню і щедро приправити зеленню кропу. Подавайте з яйцем і грінками.

    Суп зі шпинатом і куркою


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • солодкий перець - 70 г;

  • стебла селери - 90 г;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • зубки часнику - 2 шт.;

  • листя замороженого шпинату - 280 м;

  • куряча грудка - 650 г;

  • сушена петрушка, базилік, кріп - по щіпці.


  • Приготування
    Суп із замороженого шпинату

    Перед тим, як приготувати суп із шпинату, залийте куру 15 літрами води і додайте на вогні. Варіть бульйон близько півтори години, не забуваючи час від часу видаляти шум з поверхні. Готовий бульйон процідіть, а курятину відокремте від кісток.
    Розігрійте трохи олії в окремій каструлі і спасеруйте на ньому овочеву базу для супу: цибулю, селеру, солодкий перець і трохи часнику. Залийте овочі бульйоном, додайте шматочки курятини і сушену зелень. Варіть суп ще 15-20 хвилин для того, щоб бульйон наситився ароматом овочів, а після варіння залиште страву накритим кришкою на аналогічний період часу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт супу з заморожених білих грибів
    Рецепт супу з заморожених білих грибів
    Суп із заморожених білих грибів – чудово перше блюдо, яке може урізноманітнити ваш обідній раціон. Цей ароматний суп нагадає про тепле літо навіть
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
    Страви із замороженого шпинату
    Страви із замороженого шпинату
    Шпинат – це смачний і корисний продукт, який лікарі і дієтологи рекомендують частіше вживати всім, хто піклується про своє здоров'я. А їсти його
    Суп з шпинату
    Суп з шпинату
    Таке блюдо, як суп зі шпинату, напевно, не дуже частий гість на вашому столі. І це дуже дивно, адже шпинат є джерелом вітамінів і необхідних
    Шпинат з вершками - рецепти
    Шпинат з вершками - рецепти
    Шпинат - дуже корисна рослина, воно багате залізом і мінеральними солями. Його використовують у приготуванні супів, соусів і салатів. Сьогодні ми
    Заморожений шпинат
    Заморожений шпинат
    Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам