Суп із замороженого шпинату
Заготовивши трохи листя шпинату в сезон, ви можете забезпечити себе смачними і неймовірно корисними супами на всю майбутню осінь і зиму. Зелень після заморозки зберігає левову частку своєї користі, а в компанії інших овочів, які, до речі, також можна заморозити, перетворюється на повноцінний вітамінний комплекс.
Інгредієнти:
брокколі - 350 г;
шпинат заморожений - 260 г;
картопля - 460 м;
зубки часнику - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 80 г;
мелений кумін, коріандр, куркума - по 1 ч. ложці;
2-3 см шматочок кореня імбиру;
овочевий бульйон - 16 л;
сік 2 лимонів;
зелень цибулі і кінзи - для подачі;
відварений нут - 400 р.
Приготування
Прямо в тій посуді, в якій ви маєте намір варити суп, розігрійте краплю оливкової олії і використовуйте його для пасерування цибулі. До прозорих цибульним шматочках додайте розтертий в пасту, часник, імбир і спеції. Розморозьте шпинат і брокколі розділіть на суцвіття. Картопляні бульби розділіть на невеликі кубики. Покладіть підготовлені овочі в цибулевому зажарки і продовжуйте готування ще 5 хвилин. Залийте вміст каструлі овочевим бульйоном, покладіть нут і добре перемішайте. Через 20 хвилин збийте суп заглибним блендером, заправте лимонним соком і подавайте з зеленню цибулі.
Інгредієнти:
оливкова олія - 35 мл;
шалот - 65 г;
вершкове масло - 15 г;
листя лавра - 2 шт.;
курячий бульйон - 850 мл;
шпинат заморожений - 280 м;
зубки часнику - 4 шт.;
зелений горошок - 170 г;
вершки - 240 мл;
лимонна цедра - 1 ч. ложка.
Приготування
Розігрійте обидва види олії в сотейнику і спасеруйте шалот з часником. До засмажки додайте лаврові листочки, шпинат (можна заморожених) і горошок. Коли шпинат відтане, а зайва волога випарується, витягніть лаврові листочки, перекладіть овочі в каструлю і залийте бульйоном. Після закипання бульйону збийте вміст каструлі до кремоподібної консистенції. Вершки підігрійте з лимонною цедрою і заправте ними суп.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 120 г;
зубки часнику - 4 шт.;
зелена спаржа - 430 г;
картопля - 2 бульби;
бульйон (курячий, овочевий) - 12 л;
шпинат заморожений - 210 г;
яйця - 4 шт.;
жменя зелені кропу;
грінки для подачі.
Приготування
Шматочки цибулі припустіть на краплі олії разом з часником. Розморозьте шпинат і покладіть його до засмажки. Перекладіть все в каструлю, слідом покладіть кубики картоплі, шматочки спаржі і залийте все бульйоном. Після закипання рідини зменшіть жар і варіть суп із замороженого шпинату, поки всі овочі не розм'якшаться.
Відваріть яйця пашот. Суп зніміть з вогню і щедро приправити зеленню кропу. Подавайте з яйцем і грінками.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 45 г;
солодкий перець - 70 г;
стебла селери - 90 г;
оливкова олія - 25 мл;
зубки часнику - 2 шт.;
листя замороженого шпинату - 280 м;
куряча грудка - 650 г;
сушена петрушка, базилік, кріп - по щіпці.
Приготування
Перед тим, як приготувати суп із шпинату, залийте куру 15 літрами води і додайте на вогні. Варіть бульйон близько півтори години, не забуваючи час від часу видаляти шум з поверхні. Готовий бульйон процідіть, а курятину відокремте від кісток.
Розігрійте трохи олії в окремій каструлі і спасеруйте на ньому овочеву базу для супу: цибулю, селеру, солодкий перець і трохи часнику. Залийте овочі бульйоном, додайте шматочки курятини і сушену зелень. Варіть суп ще 15-20 хвилин для того, щоб бульйон наситився ароматом овочів, а після варіння залиште страву накритим кришкою на аналогічний період часу.
Суп-пюре із замороженого шпинату
Інгредієнти:
Приготування
Прямо в тій посуді, в якій ви маєте намір варити суп, розігрійте краплю оливкової олії і використовуйте його для пасерування цибулі. До прозорих цибульним шматочках додайте розтертий в пасту, часник, імбир і спеції. Розморозьте шпинат і брокколі розділіть на суцвіття. Картопляні бульби розділіть на невеликі кубики. Покладіть підготовлені овочі в цибулевому зажарки і продовжуйте готування ще 5 хвилин. Залийте вміст каструлі овочевим бульйоном, покладіть нут і добре перемішайте. Через 20 хвилин збийте суп заглибним блендером, заправте лимонним соком і подавайте з зеленню цибулі.
Крем-суп зі шпинату з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте обидва види олії в сотейнику і спасеруйте шалот з часником. До засмажки додайте лаврові листочки, шпинат (можна заморожених) і горошок. Коли шпинат відтане, а зайва волога випарується, витягніть лаврові листочки, перекладіть овочі в каструлю і залийте бульйоном. Після закипання бульйону збийте вміст каструлі до кремоподібної консистенції. Вершки підігрійте з лимонною цедрою і заправте ними суп.
Суп зі шпинатом і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки цибулі припустіть на краплі олії разом з часником. Розморозьте шпинат і покладіть його до засмажки. Перекладіть все в каструлю, слідом покладіть кубики картоплі, шматочки спаржі і залийте все бульйоном. Після закипання рідини зменшіть жар і варіть суп із замороженого шпинату, поки всі овочі не розм'якшаться.
Відваріть яйця пашот. Суп зніміть з вогню і щедро приправити зеленню кропу. Подавайте з яйцем і грінками.
Суп зі шпинатом і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати суп із шпинату, залийте куру 15 літрами води і додайте на вогні. Варіть бульйон близько півтори години, не забуваючи час від часу видаляти шум з поверхні. Готовий бульйон процідіть, а курятину відокремте від кісток.
Розігрійте трохи олії в окремій каструлі і спасеруйте на ньому овочеву базу для супу: цибулю, селеру, солодкий перець і трохи часнику. Залийте овочі бульйоном, додайте шматочки курятини і сушену зелень. Варіть суп ще 15-20 хвилин для того, щоб бульйон наситився ароматом овочів, а після варіння залиште страву накритим кришкою на аналогічний період часу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт супу з заморожених білих грибів
Суп із заморожених білих грибів – чудово перше блюдо, яке може урізноманітнити ваш обідній раціон. Цей ароматний суп нагадає про тепле літо навіть
Овочеве рагу з фаршем
Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
Страви із замороженого шпинату
Шпинат – це смачний і корисний продукт, який лікарі і дієтологи рекомендують частіше вживати всім, хто піклується про своє здоров'я. А їсти його
Суп з шпинату
Таке блюдо, як суп зі шпинату, напевно, не дуже частий гість на вашому столі. І це дуже дивно, адже шпинат є джерелом вітамінів і необхідних
Шпинат з вершками - рецепти
Шпинат - дуже корисна рослина, воно багате залізом і мінеральними солями. Його використовують у приготуванні супів, соусів і салатів. Сьогодні ми
Заморожений шпинат
Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам