Заготовивши трохи листя шпинату в сезон, ви можете забезпечити себе смачними і неймовірно корисними супами на всю майбутню осінь і зиму. Зелень після заморозки зберігає левову частку своєї користі, а в компанії інших овочів, які, до речі, також можна заморозити, перетворюється на повноцінний вітамінний комплекс.
Суп-пюре із замороженого шпинату
Інгредієнти: брокколі - 350 г; шпинат заморожений - 260 г; картопля - 460 м; зубки часнику - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 80 г; мелений кумін, коріандр, куркума - по 1 ч. ложці; 2-3 см шматочок кореня імбиру; овочевий бульйон - 16 л; сік 2 лимонів; зелень цибулі і кінзи - для подачі; відварений нут - 400 р. Приготування Прямо в тій посуді, в якій ви маєте намір варити суп, розігрійте краплю оливкової олії і використовуйте його для пасерування цибулі. До прозорих цибульним шматочках додайте розтертий в пасту, часник, імбир і спеції. Розморозьте шпинат і брокколі розділіть на суцвіття. Картопляні бульби розділіть на невеликі кубики. Покладіть підготовлені овочі в цибулевому зажарки і продовжуйте готування ще 5 хвилин. Залийте вміст каструлі овочевим бульйоном, покладіть нут і добре перемішайте. Через 20 хвилин збийте суп заглибним блендером, заправте лимонним соком і подавайте з зеленню цибулі.
Крем-суп зі шпинату з вершками
Інгредієнти: оливкова олія - 35 мл; шалот - 65 г; вершкове масло - 15 г; листя лавра - 2 шт.; курячий бульйон - 850 мл; шпинат заморожений - 280 м; зубки часнику - 4 шт.; зелений горошок - 170 г; вершки - 240 мл; лимонна цедра - 1 ч. ложка. Приготування Розігрійте обидва види олії в сотейнику і спасеруйте шалот з часником. До засмажки додайте лаврові листочки, шпинат (можна заморожених) і горошок. Коли шпинат відтане, а зайва волога випарується, витягніть лаврові листочки, перекладіть овочі в каструлю і залийте бульйоном. Після закипання бульйону збийте вміст каструлі до кремоподібної консистенції. Вершки підігрійте з лимонною цедрою і заправте ними суп.
Суп зі шпинатом і яйцем
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 120 г; зубки часнику - 4 шт.; зелена спаржа - 430 г; картопля - 2 бульби; бульйон (курячий, овочевий) - 12 л; шпинат заморожений - 210 г; яйця - 4 шт.; жменя зелені кропу; грінки для подачі. Приготування Шматочки цибулі припустіть на краплі олії разом з часником. Розморозьте шпинат і покладіть його до засмажки. Перекладіть все в каструлю, слідом покладіть кубики картоплі, шматочки спаржі і залийте все бульйоном. Після закипання рідини зменшіть жар і варіть суп із замороженого шпинату, поки всі овочі не розм'якшаться.
Відваріть яйця пашот. Суп зніміть з вогню і щедро приправити зеленню кропу. Подавайте з яйцем і грінками.
Суп зі шпинатом і куркою
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 45 г; солодкий перець - 70 г; стебла селери - 90 г; оливкова олія - 25 мл; зубки часнику - 2 шт.; листя замороженого шпинату - 280 м; куряча грудка - 650 г; сушена петрушка, базилік, кріп - по щіпці. Приготування Перед тим, як приготувати суп із шпинату, залийте куру 15 літрами води і додайте на вогні. Варіть бульйон близько півтори години, не забуваючи час від часу видаляти шум з поверхні. Готовий бульйон процідіть, а курятину відокремте від кісток.
Розігрійте трохи олії в окремій каструлі і спасеруйте на ньому овочеву базу для супу: цибулю, селеру, солодкий перець і трохи часнику. Залийте овочі бульйоном, додайте шматочки курятини і сушену зелень. Варіть суп ще 15-20 хвилин для того, щоб бульйон наситився ароматом овочів, а після варіння залиште страву накритим кришкою на аналогічний період часу.