Серед усіх зимових овочів ріпа незаслужено користується найменшою популярністю навіть незважаючи на свою низьку вартість, унікальний смак і користь. На доказ того, що цей овоч не канув у Лету, наводимо кілька оригінальних рецептів ріпи, які можна включити в сучасне меню.
Рецепт салату Відповідаючи на питання, що приготувати з ріпи, одразу напрошуються рецепти всіляких закусок. Цей простий і яскравий салат на більшу частину складається з самої ріпи, яку доповнюють спеції, арахіс і яскраві гранатові зерна. Апетитна і легка закуска готується за кілька хвилин.
Інгредієнти: ріпа – 1 шт.; зерна граната – 1/4 ст.; жменя кінзи; сік лимона – 10 мл; мелений кумін, зерна гірчиці – по щіпці; оливкова олія – 5 мл. Приготування Ріпу для салату досить очистити, добре промити і натерти. Натертий овоч викладають у салатник, відразу ж заправляють лимонним соком, щоб уникнути потемніння, а потім вливають оливкова олія. В самому кінці закуску доповнюють зернами граната, кінзою і спеціями.
Смачний і простий рецепт пюре з ріпи
Завдяки тому, що ми будемо варити шматочки ріпи не у воді, а на молоці, пюре вийде максимально ніжним вершковим.
Інгредієнти: ріпа – 730 г; часник – 2 зубки; молоко – 490 мл; жменя зелені петрушки; вершкове масло – 15 р. Приготування Очищену ріпу розділіть на кубики однакового розміру, і киньте їх в каструлю з теплим молоком. Слідом відправте та пару очищених зубчиків часнику, вони додадуть страві аромату. Не забудьте і про сіль. Коли ріпа розм'якшиться, через близько 15 хвилин, злийте залишки молока в чашу і пюрируйте овоч з часником. При необхідності підливайте молоко, що залишилося.
В самому кінці доповніть пюре шматочком масла, зеленню, посоліть, якщо в цьому є необхідність.
Як готувати суп з ріпи – рецепт
Увімкніть ріпу в своє зимове меню, приготувавши з неї цей оригінальний крем-суп, неймовірно смачний і насичений.
Інгредієнти: ріпа – 1 шт.; картопля – 330 г; груші – 2 шт.; курячий бульйон – 11 л; шалот – 85 м; щіпка порошку каррі; молоко – 55 мл Приготування Спасеруйте шматочки шалот і покладіть до нього скибочки картоплі, ріпи і груші. Залийте все бульйоном, додайте на вогні і варіть до м'якості овочів. Доповніть суп каррі, влийте молоко і збийте все до пюреподібної консистенції. Готовий суп можна додатково посолити, якщо в цьому є необхідність. Подають страву з сухарями, зеленню, додатковою порцією вершків або просто так.