Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з ріпи

Страви з ріпи

9-08-2016, 20:30
895
Страви з ріпи
Ріпа дуже рідко використовується господинями в кулінарії, а зовсім даремно. Адже в ній міститься багато мінералів, вітаміну С та ефірних олій. Давайте разом дізнаємося рецепти того, що ж смачного можна приготувати з ріпи.
Рецепт супу з ріпою
Інгредієнти:

  • ріпа – 155 г;

  • червоний перець солодкий – 55 г;

  • морква – 75 г;

  • цибулина – 65 г;

  • корінь петрушки і селери – 1 шт.;

  • овочевий або м'ясний бульйон – 315 мл;

  • спеції;

  • вершки – 205 мл;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. У каструлі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо до прозорості цибульку з морквою. Потім кидаємо корінь петрушки, селери, болгарський перець і цибулю. Приправляємо спеціями, підрум'янюємо кілька хвилин, а потім заливаємо бульйоном і варимо суп 15 хвилин до готовності. Далі пюрируем вміст каструлі блендером, повертаємо знову на вогонь, вливаємо вершки і прогріваємо до гарячого стану.
    Рецепт салату з ріпи
    Інгредієнти:

  • ріпа – 650 г;

  • спеції;

  • цибулина – 55 г;

  • свіжа зелень – за бажанням;

  • майонез пісний або рослинне масло – для заправки.


  • Приготування
    Ріпу промиваємо, очищаємо і крупно натираємо на тертці. Оброблений цибулю шаткуємо кубиками і змішуємо овочі в мисці. Приправляємо спеціями, прикрашаємо свіжою зеленню і заправляємо олією або майонезом.
    Рецепт смачного салату з ріпою
    Інгредієнти:

  • ріпа – 355 г;

  • сир – 125 г;

  • яйце відбірне – 4 шт.;

  • часник – 10 г;

  • майонез оливковий – 225 мл;

  • свіжий кріп – за бажанням;

  • спеції.


  • Приготування
    Ріпу промиваємо, чистимо і шаткуємо смужками. Оброблений часник видавлюємо через прес, а сир шаткуємо на дрібній тертці. Курячі яйця відварюємо, чистимо і дрібно рубаємо ножем. З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці, заправляємо оливковою майонезом і перемішуємо, прикрасивши страву свіжим кропом.
    Рецепт салату з картоплею в мультиварці
    Інгредієнти:

  • ріпа – 315 г;

  • картопля – 135 г;

  • масло рослинне – 15 мл;

  • зелень – за бажанням;

  • спеції.


  • Приготування
    Ріпу і картоплю промиваємо, звільняємо від шкірки і нарізаємо скибочками. Складаємо всі овочі в миску, поливаємо олією, додаємо спеції і перемішуємо руками. На дно мультиварки наливаємо воду, зверху ставимо кошик пароварку і відправляємо туди підготовлені овочі. Закриваємо прилад кришкою, активуємо режим «Варка на пару» і готуємо страву 30 хвилин. Перед подачею, поливаємо страва маслом і посипаємо рубаною зеленню.
    Рецепт запеченої ріпи
    Інгредієнти:

  • ріпа – 6 шт.;

  • масло вершкове – 45 г;

  • борошно – 35 г;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • молоко – 755 мл;

  • кубик бульйонний – 05 шт.;

  • сир – 85 м;

  • спеції.


  • Приготування
    Ріпу промиваємо, чистимо і шаткуємо скибочками. У великій каструлі кип'ятимо воду, викладаємо туди овоч і варимо 10 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, вводимо олію, кидаємо борошно і готуємо 2 хвилини. Далі повільно вливаємо молоко і, постійно помішуючи, суміш уварюють ще 5 хвилин. Підсолюємо соус за смаком, додаємо розкришений бульйонний кубик і гарненько перемішуємо. М'які шматочки ріпи викладаємо рівним шаром у форму, заливаємо молочною сумішшю і посипаємо тертим сиром. Запікаємо страву 15 хвилин при температурі 200 градусів.
    Рецепт пюре з ріпи
    Інгредієнти:

  • ріпа – 670 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • вершки або молоко – 205 мл;

  • сухарі панірувальні – 45 г;

  • яйце відбірне – 2 шт.;

  • сметана нежирна – 95 мл;

  • спеції.
  • Страви з ріпи


    Приготування
    Очищаємо ріпу, покласти в глибоку каструлю і заливаємо повністю водою. Підсолюємо за смаком і уварюємо до м'якості. Далі розминаємо вміст посуду товкачиком, додаємо вершкове масло, вливаємо тепле молоко, розбиваємо яйця і додаємо панірувальні сухарі. Все перемішуємо і викладаємо отриману овочеве пюре в керамічну форму. Розрівнюємо поверхню, промазуємо її сметаною і випікаємо страву в духовці 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати суп-пюре?
    Як приготувати суп-пюре?
    Суп-пюре - це чудова ідея урізноманітнити звичний обід! До того ж рецептів існує неймовірне безліч, і кожен зможе визначити для себе ідеальний
    Запіканка з картопляного пюре
    Запіканка з картопляного пюре
    Існує безліч варіантів, як впоратися з залишками вчорашнього картопляного пюре. Сьогодні розповімо, як зробити смачну запіканку із самих доступних
    Тушковані овочі - рецепт
    Тушковані овочі - рецепт
    У літній сезон найбільш поширеною стравою є по-різному приготовані овочі, адже в цей період немає бажання перевантажувати організм важкою їжею.
    Страви з стеблового селери
    Страви з стеблового селери
    Стебло селери отримав всесвітнє визнання завдяки своїм здібностям до очищення організму від шлаків і токсинів, нормалізації обміну речовин і
    Салат з білої редьки
    Салат з білої редьки
    Салат з білої редьки приготувати просто, потрібно всього лише кілька звичайних інгредієнтів. Яких? Будь - залежно від того,який рецепт салати ви
    Квас з ріпи
    Квас з ріпи
    Квас - це традиційний освіжаючий напій російської кухні. Він має кисло-солодкий смак і хлібний присмак. Готують його не тільки на основі хліба і