Страви з стеблового селери
Стебло селери відомий всім своїми дієтичними властивостями і допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Він нормалізує обмін речовин, очищає організм від шлаків і спалює зайвий жир. А страви з селери стеблового, володіють незвичайним ароматом і приємним смаком.
Давайте розглянемо з вами, що можна приготувати з стебловим селерою.
Інгредієнти:
свіжий огірок – 1 шт.;
волоські горіхи 025 м;
морська сіль – щіпка;
черешки селери;
сметана – 4 ст. ложки;
свіжі печериці – 150 г;
куряче філе – 200 р.
Приготування
Отже, черешки селери ножем нарізаємо на шматочки. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, а потім м'ясо остуджуємо і розбираємо руками на тонкі волокна. На середньому вогні розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи оливкового масла і викладаємо порізані кубиками свіжі шампіньйони. Обсмажуємо їх до золотисто-коричневої скоринки, помішуючи. Тепер очищаємо волоські горіхи, подрібнюють їх, а огірки шаткуємо соломкою. Всі інгредієнти з'єднуємо в глибокій мисці, заправляємо салат з стеблового селери з огірком сметаною, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо.
Інгредієнти:
корінь селери – 05 шт.;
стебла селери – 3 шт.;
картопля – 4 шт.;
цибулина – 1 шт.;
бульйон – 1 л;
вершки – 50 мл;
масло вершкове – 50 г;
спеції.
Приготування
У каструлі розтоплюємо масло і пасеруємо в ньому порізані скибочками картоплю, селеру і цибулю. Потім вливаємо бульйон, додаємо спеції і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і чекаємо 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Після цього вливаємо вершки, прогріваємо і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
свіжі помідори – 500 г;
олія оливкова – 50 мл;
апельсин – 4 шт.;
часник – 2 зубчики;
стебла селери – 6 шт.;
свіжа петрушка – 20 г;
цибулина червона – 1 шт.;
спеції.
Приготування
Цибулину і часник чистимо і дрібненько шаткуємо. Стебла селери нарізаємо невеликими кубиками, попередньо звільнивши їх від жорсткої шкірки. Апельсини очистити від цедри і обробляємо на шматочки. Помідори нарізаємо скибочками, а петрушку дрібно рубаємо ножем. Всі овочі і зелень кладемо в миску, заливаємо оливковою олією, приправляємо спеціями і акуратно перемішуємо. Даємо салату настоятися 10 хвилин і подаємо.
Інгредієнти:
стебло селери – 4 шт.;
цибулина – 1 шт.;
масло вершкове – 2 ст. ложки;
морква – 1 шт.;
овочевий бульйон – 1 л;
лавровий лист – 2 шт.;
сухий чебрець – 1 ч. ложка;
вершки густі – 05 ст.;
сир твердий – 150 г;
мускатний горіх – щіпка;
спеції.
Приготування
Овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і чистимо. Подрібнюємо цибулину, стебла селери нарізаємо тоненько, а моркву натираємо на середню терку. Вершкове масло розтоплюємо на маленькому вогні, кидаємо цибулька і пасеруємо його 3 хвилинки, заважаючи. Потім кладемо селеру і моркву. Підсолюємо овочі і обсмажуємо близько 5 хвилин. Після цього заливаємо все гарячим бульйоном, кладемо сухий чебрець і лавровий листок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 30 хвилин, до м'якості овочів. Далі, вміст каструлі перелити в блендер і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Повертаємо пюре в каструльку, вливаємо вершки і прогріваємо близько 5 хвилин. У самому кінці додаємо невеликими порціями тертий сир і тушкуємо, помішуючи, до його повного розплавлення. Приправляємо блюдо меленим мускатним горіхом і спеціями. Розливаємо суп в глибокі тарілки, прикрашаємо листочками селери і подаємо.
Давайте розглянемо з вами, що можна приготувати з стебловим селерою.
Салат з стеблового селери з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Отже, черешки селери ножем нарізаємо на шматочки. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, а потім м'ясо остуджуємо і розбираємо руками на тонкі волокна. На середньому вогні розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи оливкового масла і викладаємо порізані кубиками свіжі шампіньйони. Обсмажуємо їх до золотисто-коричневої скоринки, помішуючи. Тепер очищаємо волоські горіхи, подрібнюють їх, а огірки шаткуємо соломкою. Всі інгредієнти з'єднуємо в глибокій мисці, заправляємо салат з стеблового селери з огірком сметаною, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо.
Суп з стеблового селери
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі розтоплюємо масло і пасеруємо в ньому порізані скибочками картоплю, селеру і цибулю. Потім вливаємо бульйон, додаємо спеції і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і чекаємо 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Після цього вливаємо вершки, прогріваємо і подаємо на стіл.
Салат з стеблового селери з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину і часник чистимо і дрібненько шаткуємо. Стебла селери нарізаємо невеликими кубиками, попередньо звільнивши їх від жорсткої шкірки. Апельсини очистити від цедри і обробляємо на шматочки. Помідори нарізаємо скибочками, а петрушку дрібно рубаємо ножем. Всі овочі і зелень кладемо в миску, заливаємо оливковою олією, приправляємо спеціями і акуратно перемішуємо. Даємо салату настоятися 10 хвилин і подаємо.
Суп-пюре з стеблового селери
Інгредієнти:
Приготування
Овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і чистимо. Подрібнюємо цибулину, стебла селери нарізаємо тоненько, а моркву натираємо на середню терку. Вершкове масло розтоплюємо на маленькому вогні, кидаємо цибулька і пасеруємо його 3 хвилинки, заважаючи. Потім кладемо селеру і моркву. Підсолюємо овочі і обсмажуємо близько 5 хвилин. Після цього заливаємо все гарячим бульйоном, кладемо сухий чебрець і лавровий листок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 30 хвилин, до м'якості овочів. Далі, вміст каструлі перелити в блендер і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Повертаємо пюре в каструльку, вливаємо вершки і прогріваємо близько 5 хвилин. У самому кінці додаємо невеликими порціями тертий сир і тушкуємо, помішуючи, до його повного розплавлення. Приправляємо блюдо меленим мускатним горіхом і спеціями. Розливаємо суп в глибокі тарілки, прикрашаємо листочками селери і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з стеблового селери
Цей рецепт супу з стебел селери сподобається всім любителям здорової їжі, а також всім тим, кому набридли звичайні супи. Дуже смачно і в гарячому, і
Салат з кореневої селери
Кореневий селера - джерело вітамінів і корисних речовин. Але, погодьтеся, ми рідко бачимо на нашому столі. Насправді, з селери можна готувати чудові
Салат з селери і курячої грудки
Легкий салат із селери з куркою — це смачне, освіжаюче блюдо, багате вітамінами. Така закуска підійде як для повсякденного вечері, так і для
Салат з коренем селери
Салати з кореня селери по праву вважаються дієтичними стравами, так як у великих кількостях містять клітковину, рослинний білок, і мають низьку
Що приготувати з селери?
Багато хто з селерою не зв'язуватися, купуючи більш звичні овочі, а дарма, адже він дуже корисний і вартий того, щоб стати одним з регулярно
Суп з селери - рецепт
Супи треба їсти всім, оскільки вони особливо корисні для нашого організму. Пропонуємо вам чергові рецепти смачних перших страв, на цей раз з селерою.