» » Страви з стеблового селери

Страви з стеблового селери

Страви з стеблового селери
Стебло селери відомий всім своїми дієтичними властивостями і допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Він нормалізує обмін речовин, очищає організм від шлаків і спалює зайвий жир. А страви з селери стеблового, володіють незвичайним ароматом і приємним смаком.
Давайте розглянемо з вами, що можна приготувати з стебловим селерою.

Салат з стеблового селери з куркою


Інгредієнти:

  • свіжий огірок – 1 шт.;

  • волоські горіхи 025 м;

  • морська сіль – щіпка;

  • черешки селери;

  • сметана – 4 ст. ложки;

  • свіжі печериці – 150 г;

  • куряче філе – 200 р.


  • Приготування
    Отже, черешки селери ножем нарізаємо на шматочки. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, а потім м'ясо остуджуємо і розбираємо руками на тонкі волокна. На середньому вогні розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи оливкового масла і викладаємо порізані кубиками свіжі шампіньйони. Обсмажуємо їх до золотисто-коричневої скоринки, помішуючи. Тепер очищаємо волоські горіхи, подрібнюють їх, а огірки шаткуємо соломкою. Всі інгредієнти з'єднуємо в глибокій мисці, заправляємо салат з стеблового селери з огірком сметаною, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо.

    Суп з стеблового селери


    Інгредієнти:

  • корінь селери – 05 шт.;

  • стебла селери – 3 шт.;

  • картопля – 4 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • бульйон – 1 л;

  • вершки – 50 мл;

  • масло вершкове – 50 г;

  • спеції.


  • Приготування
    У каструлі розтоплюємо масло і пасеруємо в ньому порізані скибочками картоплю, селеру і цибулю. Потім вливаємо бульйон, додаємо спеції і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і чекаємо 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Після цього вливаємо вершки, прогріваємо і подаємо на стіл.

    Салат з стеблового селери з помідорами


    Інгредієнти:

  • свіжі помідори – 500 г;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • апельсин – 4 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • стебла селери – 6 шт.;

  • свіжа петрушка – 20 г;

  • цибулина червона – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Цибулину і часник чистимо і дрібненько шаткуємо. Стебла селери нарізаємо невеликими кубиками, попередньо звільнивши їх від жорсткої шкірки. Апельсини очистити від цедри і обробляємо на шматочки. Помідори нарізаємо скибочками, а петрушку дрібно рубаємо ножем. Всі овочі і зелень кладемо в миску, заливаємо оливковою олією, приправляємо спеціями і акуратно перемішуємо. Даємо салату настоятися 10 хвилин і подаємо.

    Суп-пюре з стеблового селери


    Інгредієнти:

  • стебло селери – 4 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • морква – 1 шт.;

  • овочевий бульйон – 1 л;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сухий чебрець – 1 ч. ложка;

  • вершки густі – 05 ст.;

  • сир твердий – 150 г;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і чистимо. Подрібнюємо цибулину, стебла селери нарізаємо тоненько, а
    Страви з стеблового селери
    моркву натираємо на середню терку. Вершкове масло розтоплюємо на маленькому вогні, кидаємо цибулька і пасеруємо його 3 хвилинки, заважаючи. Потім кладемо селеру і моркву. Підсолюємо овочі і обсмажуємо близько 5 хвилин. Після цього заливаємо все гарячим бульйоном, кладемо сухий чебрець і лавровий листок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 30 хвилин, до м'якості овочів. Далі, вміст каструлі перелити в блендер і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Повертаємо пюре в каструльку, вливаємо вершки і прогріваємо близько 5 хвилин. У самому кінці додаємо невеликими порціями тертий сир і тушкуємо, помішуючи, до його повного розплавлення. Приправляємо блюдо меленим мускатним горіхом і спеціями. Розливаємо суп в глибокі тарілки, прикрашаємо листочками селери і подаємо.
    Додав: admin | 20-06-2015, 21:55
    Переглядів: 328