Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з стеблового селери

Суп з стеблового селери

7-07-2015, 09:14
409
Суп з стеблового селери
Селера – надзвичайно корисний овоч, можна навіть сказати, це цілюща рослина. І коренеплоди, і зелені стебла, використовувані в їжу, містять масу корисних речовин. Включення селери в будь-які страви надає їм особливий смак і характерний аромат. Періодичне вживання селери благотворно позначається на роботі всіх систем людського організму.
Розповімо, як можна приготувати суп з стеблового селери. Такі чудові страви для тих, хто дотримується здорового способу життя.

Рецепт пісного супу-пюре з стеблового селери


Інгредієнти:

  • стебла селери – 200 г;

  • картопля – 2 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • натуральний густий томатний сік ;

  • зелень (петрушка, кінза, кріп, розмарин, базилік);

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • лимон.


  • Приготування
    Відварена картопля, очищений, стебла селери, зелень і зубчик часнику пюрируем в блендері. Приправляємо соком лимона і маслом, розбавляємо томатним соком до бажаної густоти. Можна використовувати для цього розведену якісну томатну пасту.
    До складу цього супу можна включити коренеплід селери, солодкий перець, брокколі, цукіні, гарбуз, моркву і трохи бурякового соку. Всі овочі, крім картоплі варити необов'язково, якщо вам хочеться, щоб вони стали м'якшими, бланшируйте (тобто, запарте окропом на кілька хвилин). Такий суп, що називається, вітамінна бомба, подавайте його з сухими мультизерновыми дієтичними хлібцями.

    Суп з стеблового селери з куркою


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 300 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • мелені спеції для бульйону;

  • стебла селери – 200 г;

  • брокколі – 200 г;

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • рис – 2 ст. ложки;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо короткими смужками
    Суп з стеблового селери
    і варимо з цибулиною, і спеціями. Бульйон повинен бути прозорим, тому готуємо на малому вогні, не забуваючи знімати шум. Через 20 хвилин цибулину викидаємо і закладаємо в каструлю промитий рис, а також нарізані невеликими скибочками картоплю і моркву. Розібрану на качанчики брокколі, крупнорубані стебла селери закладаємо через 20 хвилин. Можна додати 2 ст. ложки томатної пасти. Доводимо суп до кипіння, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою. Залишаємо трохи настоятися. Розливаємо суп в порційний посуд, присипаємо зеленню і приправляємо часником.
    Подавайте суп з бездріжджовим грубим хлібом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сік із селери
    Сік із селери
    Якщо ви хочете збагатити свій організм вітамінами, зміцнити імунітет і просто заповнити запас життєвих сил, спробуйте сік селери. Відомо, що сік
    Суп з селерою і куркою
    Суп з селерою і куркою
    Ароматний суп з курки люблять практично всі. З ніжного курячого м'яса виходить прозорий і смачний бульйон, який можна доповнити соковитим селерою,
    Салат з кореневої селери
    Салат з кореневої селери
    Кореневий селера - джерело вітамінів і корисних речовин. Але, погодьтеся, ми рідко бачимо на нашому столі. Насправді, з селери можна готувати чудові
    Страви з стеблового селери
    Страви з стеблового селери
    Стебло селери отримав всесвітнє визнання завдяки своїм здібностям до очищення організму від шлаків і токсинів, нормалізації обміну речовин і
    Що приготувати з селери?
    Що приготувати з селери?
    Багато хто з селерою не зв'язуватися, купуючи більш звичні овочі, а дарма, адже він дуже корисний і вартий того, щоб стати одним з регулярно
    Суп з селери - рецепт
    Суп з селери - рецепт
    Супи треба їсти всім, оскільки вони особливо корисні для нашого організму. Пропонуємо вам чергові рецепти смачних перших страв, на цей раз з селерою.