Селера – надзвичайно корисний овоч, можна навіть сказати, це цілюща рослина. І коренеплоди, і зелені стебла, використовувані в їжу, містять масу корисних речовин. Включення селери в будь-які страви надає їм особливий смак і характерний аромат. Періодичне вживання селери благотворно позначається на роботі всіх систем людського організму.
Розповімо, як можна приготувати суп з стеблового селери. Такі чудові страви для тих, хто дотримується здорового способу життя.
Рецепт пісного супу-пюре з стеблового селери
Інгредієнти: стебла селери – 200 г; картопля – 2 шт.; часник – 1 зубчик; натуральний густий томатний сік ; зелень (петрушка, кінза, кріп, розмарин, базилік); олія оливкова – 2 ст. ложки; лимон. Приготування Відварена картопля, очищений, стебла селери, зелень і зубчик часнику пюрируем в блендері. Приправляємо соком лимона і маслом, розбавляємо томатним соком до бажаної густоти. Можна використовувати для цього розведену якісну томатну пасту.
До складу цього супу можна включити коренеплід селери, солодкий перець, брокколі, цукіні, гарбуз, моркву і трохи бурякового соку. Всі овочі, крім картоплі варити необов'язково, якщо вам хочеться, щоб вони стали м'якшими, бланшируйте (тобто, запарте окропом на кілька хвилин). Такий суп, що називається, вітамінна бомба, подавайте його з сухими мультизерновыми дієтичними хлібцями.
Суп з стеблового селери з куркою
Інгредієнти: куряче філе – 300 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; мелені спеції для бульйону; стебла селери – 200 г; брокколі – 200 г; картопля – 2 шт.; морква – 1 шт.; рис – 2 ст. ложки; часник – 2 зубчики; зелень. Приготування Куряче філе нарізаємо короткими смужками
і варимо з цибулиною, і спеціями. Бульйон повинен бути прозорим, тому готуємо на малому вогні, не забуваючи знімати шум. Через 20 хвилин цибулину викидаємо і закладаємо в каструлю промитий рис, а також нарізані невеликими скибочками картоплю і моркву. Розібрану на качанчики брокколі, крупнорубані стебла селери закладаємо через 20 хвилин. Можна додати 2 ст. ложки томатної пасти. Доводимо суп до кипіння, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою. Залишаємо трохи настоятися. Розливаємо суп в порційний посуд, присипаємо зеленню і приправляємо часником.
Подавайте суп з бездріжджовим грубим хлібом.