Сік із селери
Аромат і смак соковитих стебел селери любимо далеко не всім, але якщо ви дбаєте про своє здоров'я і бадьорому самопочуття, то спробуйте втілити кілька рецептів соків із селери з різними добавками, які допоможуть згладити різкий присмак овоча і зробити корисне - смачним.
Інгредієнти:
листя салату романо - 5 шт.;
листя капусти кале - 5 шт.;
великий огірок;
жменя листя петрушки;
стебла селери - 3 шт.;
зелений виноград - 85 р.
Приготування
Грубо нарізаємо листя романо і кале, а разом з ними огірок, селеру і петрушку. Пропускаємо овочі та зелень через соковижималку разом зі стиглими ягодами винограду. Отриманий сік зберіганню не підлягає і рекомендується до вживання відразу ж після приготування.
Інгредієнти:
листя салату - 1 ст.;
солодке яблуко - 50 г;
солодка груша - 50 г;
стебла селери - 4 шт.;
великий лимон - 1 шт.
Приготування
Перед тим, як зробити сік із селери, яблука з грушами очистіть від серцевини, а лимон – від білої шкірки і цедри. Пропустіть підготовлені інгредієнти разом з салатом і селерою через соковижималку. Сік можна зберігати в герметичному контейнері не більш 3 днів після приготування.
Інгредієнти:
пучок стебел селери;
морква - 220 г;
солодкий перець - 250 г;
томати - 160 г;
гострий перець - за смаком;
сік лимона - 35 мл
Приготування
Очистіть овочі від шкірки, якщо в цьому є необхідність, в іншому випадку ретельно вимийте їх і наріжте великими довільними шматками. Очистіть солодкий перець від насіння і пропустіть його через соковижималку разом з підготовленими овочами. Змішайте готовий сік з лимонним фрешем.
Свіжовичавлений сік із селери з овочами можна доповнити дрібкою солі, а можна використовувати в якості бази для коктейлів з міцним алкоголем.
Інгредієнти:
морква - 650 г;
яблука - 450 г;
селера (стебла) - 85 м;
корінь імбиру - шматочок 2-3 см;
лимонний фреш - 15 мл
Приготування
Промивши морква, крупно наріжте її, і яблука з селерою. Пропустіть плоди через соковижималку разом з коренем імбиру, а в готовий напій влийте лимонний фреш, він не дасть соку потемніти. Якщо у вас немає соковижималки, то замінити її можна звичайним блендером: збийте інгредієнти на високій швидкості, перекладіть пюре на марлевий відріз і відіжміть що є сили.
Сік із селери і огірка
Інгредієнти:
Приготування
Грубо нарізаємо листя романо і кале, а разом з ними огірок, селеру і петрушку. Пропускаємо овочі та зелень через соковижималку разом зі стиглими ягодами винограду. Отриманий сік зберіганню не підлягає і рекомендується до вживання відразу ж після приготування.
Сік груші і яблука з селерою
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити сік із селери, яблука з грушами очистіть від серцевини, а лимон – від білої шкірки і цедри. Пропустіть підготовлені інгредієнти разом з салатом і селерою через соковижималку. Сік можна зберігати в герметичному контейнері не більш 3 днів після приготування.
Сік із селери з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть овочі від шкірки, якщо в цьому є необхідність, в іншому випадку ретельно вимийте їх і наріжте великими довільними шматками. Очистіть солодкий перець від насіння і пропустіть його через соковижималку разом з підготовленими овочами. Змішайте готовий сік з лимонним фрешем.
Свіжовичавлений сік із селери з овочами можна доповнити дрібкою солі, а можна використовувати в якості бази для коктейлів з міцним алкоголем.
Сік селери – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промивши морква, крупно наріжте її, і яблука з селерою. Пропустіть плоди через соковижималку разом з коренем імбиру, а в готовий напій влийте лимонний фреш, він не дасть соку потемніти. Якщо у вас немає соковижималки, то замінити її можна звичайним блендером: збийте інгредієнти на високій швидкості, перекладіть пюре на марлевий відріз і відіжміть що є сили.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смузі із селери
Овочеві смузі користуються великою популярністю серед любителів здорового харчування. Існує досить багато рецептів смузі із селери з різними
Салат з кореневої селери
Кореневий селера - джерело вітамінів і корисних речовин. Але, погодьтеся, ми рідко бачимо на нашому столі. Насправді, з селери можна готувати чудові
Салат з коренем селери
Салати з кореня селери по праву вважаються дієтичними стравами, так як у великих кількостях містять клітковину, рослинний білок, і мають низьку
Салат із селери з яблуком
Селера корисне і дивне рослина, що містить багато вітамінів і мінералів. Він входить до складу різних дієт, так як добре виводить шлаки і токсини з
Салат із стебел селери
Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. Він має негативну калорійність, адже при його переробці організм більше енергії
Овочеві смузі
Овочеве смузі - це смачний і корисний напій, який додасть вам сил на початку трудового дня. А зробити його нескладно, достатньо мати під рукою