Салат з кореневої селери
Селера – їстівне трав'яниста рослина з характерним пряним смаком і ароматом з сімейства Зонтичні, поширена агрикультура. Селера спочатку походить з Середземномор'я, здавна вживається у кулінарних та медичних цілях завдяки ряду цінних харчових і цілющих властивостей (використовуються всі частини рослини).
В даний час у городників і кулінарів особливо популярні три види селери: листовий, черешковий і кореневої, у останнього найбільш розвинене кореневище. Це коренеплоди кругло-овальної форми, вони практично постійно присутні на овочевих прилавках.
Корінь селери багатий ефірними маслами, вітамінами (А, групи В, З, Е), мікроелементи (з'єднання калію, натрію, селену, кальцію, фосфору, бору, заліза, магнію, марганцю, хлору, сірки, цинку).
Регулярне періодичне вживання кореня селери в їжу покращує загальний стан організму людини, оптимізує обмін речовин, благотворно впливає на роботу нервової, серцево-судинної і видільної систем, регулює артеріальний тиск, сприяє поліпшенню стану суглобів, запобігає розвиток вірусних респіраторних інфекцій та онкологічних захворювань.
Крім того, селера дуже ефективний для бажаючих стрункішати і збільшувати чоловічу силу.
Звичайно ж, краще вживати корінь селери в сирому вигляді, тому найбільш корисні страви з цим диво-продуктом – салати.
Розповімо, як і які салати можна приготувати з кореневого селери.
Селера за смаком цілком гармонійно поєднується з різними продуктами, та все ж краще, в більшості випадків, складати салат таким чином, щоб селера «кращим», тобто, щоб інші продукти не перебивали його смак.
Інгредієнти:
корінь селери – 1 шт.;
плід авокадо – 1 шт.;
часник – 1 зубчик;
зелень кінзи, петрушки і базиліка – по 2 гілочки;
пекучий перець червоний – зовсім небагато;
рослинна олія;
сік лимона.
Приготування
Очищений корінь селери натираємо на крупній тертці. Виймаємо м'якоть плоду авокадо і нарізаємо дрібними кубиками. Зелень і часник дрібно рубаємо. З'єднуємо всі в салатниці.
Складаємо заправку з рослинної олії і соку лимона (поєднання 3:1), злегка приправляємо її пекучим червоним перцем. Поливаємо салат заправкою і перемішуємо. Нехай постоїть перед подачею 10 хвилин, злегка подмаринуется. Подаємо такий салат до м'яса і риби.
Інгредієнти:
корінь селери – 1 шт.;
буряк – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 1 шт.;
лимон (можна замінити натуральним яблучним оцтом);
олія рослинна;
зелень.
Приготування
Натираємо очищену сиру або варену буряк на крупній тертці або нарізаємо дрібною соломкою. Щоб буряк не фарбувала інші інгредієнти, відразу стабілізуємо її стан, тобто поливаємо заправкою з масла і соку лимона (співвідношення 3:1). Ретельно перемішуємо. Нехай буряк стабілізується хоча б протягом 10 хвилин.
Очищені моркву і селеру також натираємо на тертці. Зелень і часник дрібно рубаємо. Додаємо ці інгредієнти в салатницю і перемішуємо.
Інгредієнти:
тунець консервований – 1 банка;
корінь селери невеликий – 1 шт.;
яйце куряче – 2 шт.;
молодий огірок – 1 шт.;
часник – 1 шт.;
салат зелений листя;
олія оливкова;
сік лимона.
Приготування
Тунця розімніть виделкою. Яйця варимо круто, очистити і дрібно рубаємо. Очищений корінь селери тремо на крупній тертці. Огірок нарізаємо дрібними овальними скибочками. З'єднуємо всі робочої мисці і перемішуємо.
Готуємо заправку з олії і соку лимона, приправляємо її продавлений часником.
Рвані руками листя зеленого салату викладаємо на страву. Зверху викладаємо салат. Поливаємо заправкою. Подаємо цей салат в якості самостійного блюда з білим або рожевим вином.
В даний час у городників і кулінарів особливо популярні три види селери: листовий, черешковий і кореневої, у останнього найбільш розвинене кореневище. Це коренеплоди кругло-овальної форми, вони практично постійно присутні на овочевих прилавках.
Про користь вживання в їжу кореня селери
Корінь селери багатий ефірними маслами, вітамінами (А, групи В, З, Е), мікроелементи (з'єднання калію, натрію, селену, кальцію, фосфору, бору, заліза, магнію, марганцю, хлору, сірки, цинку).
Регулярне періодичне вживання кореня селери в їжу покращує загальний стан організму людини, оптимізує обмін речовин, благотворно впливає на роботу нервової, серцево-судинної і видільної систем, регулює артеріальний тиск, сприяє поліпшенню стану суглобів, запобігає розвиток вірусних респіраторних інфекцій та онкологічних захворювань.
Крім того, селера дуже ефективний для бажаючих стрункішати і збільшувати чоловічу силу.
Звичайно ж, краще вживати корінь селери в сирому вигляді, тому найбільш корисні страви з цим диво-продуктом – салати.
Розповімо, як і які салати можна приготувати з кореневого селери.
Селера за смаком цілком гармонійно поєднується з різними продуктами, та все ж краще, в більшості випадків, складати салат таким чином, щоб селера «кращим», тобто, щоб інші продукти не перебивали його смак.
Салат з кореневого селери і авокадо
Інгредієнти:
Приготування
Очищений корінь селери натираємо на крупній тертці. Виймаємо м'якоть плоду авокадо і нарізаємо дрібними кубиками. Зелень і часник дрібно рубаємо. З'єднуємо всі в салатниці.
Складаємо заправку з рослинної олії і соку лимона (поєднання 3:1), злегка приправляємо її пекучим червоним перцем. Поливаємо салат заправкою і перемішуємо. Нехай постоїть перед подачею 10 хвилин, злегка подмаринуется. Подаємо такий салат до м'яса і риби.
Салат з кореня селери, буряка і моркви
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо очищену сиру або варену буряк на крупній тертці або нарізаємо дрібною соломкою. Щоб буряк не фарбувала інші інгредієнти, відразу стабілізуємо її стан, тобто поливаємо заправкою з масла і соку лимона (співвідношення 3:1). Ретельно перемішуємо. Нехай буряк стабілізується хоча б протягом 10 хвилин.
Очищені моркву і селеру також натираємо на тертці. Зелень і часник дрібно рубаємо. Додаємо ці інгредієнти в салатницю і перемішуємо.
Смачний салат з тунця з коренем селери
Інгредієнти:
Приготування
Тунця розімніть виделкою. Яйця варимо круто, очистити і дрібно рубаємо. Очищений корінь селери тремо на крупній тертці. Огірок нарізаємо дрібними овальними скибочками. З'єднуємо всі робочої мисці і перемішуємо.
Готуємо заправку з олії і соку лимона, приправляємо її продавлений часником.
Рвані руками листя зеленого салату викладаємо на страву. Зверху викладаємо салат. Поливаємо заправкою. Подаємо цей салат в якості самостійного блюда з білим або рожевим вином.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з коренем селери
Салати з кореня селери по праву вважаються дієтичними стравами, так як у великих кількостях містять клітковину, рослинний білок, і мають низьку
Що приготувати з селери?
Багато хто з селерою не зв'язуватися, купуючи більш звичні овочі, а дарма, адже він дуже корисний і вартий того, щоб стати одним з регулярно
Салат із селери з яблуком
Селера корисне і дивне рослина, що містить багато вітамінів і мінералів. Він входить до складу різних дієт, так як добре виводить шлаки і токсини з
Салат із стебел селери
Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. Він має негативну калорійність, адже при його переробці організм більше енергії
Як приготувати селера?
Селера благотворно впливає на всі системи організму людини, сприяє очищенню крові, нормалізує водно-сольовий обмін, піднімає імунітет і тонус. І
Селера по-корейськи
Селера - корисна рослина, що володіє негативною калорійністю. Вживаючи цей продукт, ми витрачаємо більше калорій на його перетравлення, ніж одержуємо