Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Що приготувати з селери?

Що приготувати з селери?

20-06-2015, 21:55
869
Що приготувати з селери?
Селера – їстівне трав'яниста рослина з потовщеним коренем, поширена агрикультура. Всі частини цієї рослини володіють характерним ароматом. Воно дуже корисно для живлення, крім того, використовується і в медичних цілях (регулює роботу видільної системи, підвищує апетит і чоловічу силу). Коренеплоди і зелені черешки з листям містять масу різних корисних речовин. Коренева частина особливо чудова для раціону бажаючих схуднути, завдяки високому вмісту рослинної клітковини.
Розповімо, що можна приготувати з селери. Включення в раціон різних страв з цього чудового овочу, безсумнівно, значно додасть вам здоров'я.

Смузі з стеблового селери з яблуком та морквою


Інгредієнти:

  • селера – 3-5 зелених стебел;

  • яблуко зелене – 1шт.;

  • морква – 1 шт.


  • Приготування
    Разрежем яблуко на 4 частини і видалити насіння. Чистимо моркву. Кожен стебло селери разрежем на кілька частин. Подрібнити все в блендері. Можна додати в цю корисну густу суміш 50 мл молока або вершків. У спекотну погоду добре подати смузі з льодом.

    Салат з курки, з селерою, огірком, ананасом і авокадо


    Інгредієнти:

  • відварене куряче філе – 400 г;

  • селера – 05 коренеплоду + 3 стебла;

  • огірок – 2 шт.;

  • плід авокадо – 1 шт.;

  • ананас – 200 г;

  • олія оливкова;

  • лайм – 1 шт. (або 05 лимона);

  • перець червоний пекучий свіжий;

  • часник – 1 зубчик.


  • Приготування
    М'ясо наріжемо невеликими шматочками упоперек волокон. Кореневу частину селери натремо на крупній тертці, а стебла нарубим. М'якоть авокадо наріжемо дрібними кубиками, огірок – брусочками, ананас – трохи більші, ніж авокадо. Соус-заливку приготуємо з суміші оливкової олії з соком лайма, приправимо його продавлений часником і пекучим перцем. Змішаємо інгредієнти в салатниці і поллємо соусом.

    Дієтичний суп із селери з куркою


    Інгредієнти:

  • відварене куряче філе (шматочки) – 300 г;

  • курячий бульйон – не більше 100 мл;

  • селера – 8 стебел;

  • картопля зварена – 2 шт.;
  • Що приготувати з селери?

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • часник – 1 зубчик;

  • листочки базиліка.


  • Приготування
    Шматочки курячого м'яса, картоплю, подрібнені стебла селери і часник пюрируем в блендері. Додаємо трохи бульйону і оливкове масло. Розливаємо в супові чашки, прикрашаємо листочком. Можна додати в цей корисний крем-суп насіння кунжуту або терті горіхи (фундук). До супу подайте цільнозернові хлібці, ячмінну коржик або чабатту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з кореневої селери
    Салат з кореневої селери
    Кореневий селера - джерело вітамінів і корисних речовин. Але, погодьтеся, ми рідко бачимо на нашому столі. Насправді, з селери можна готувати чудові
    Салат з коренем селери
    Салат з коренем селери
    Салати з кореня селери по праву вважаються дієтичними стравами, так як у великих кількостях містять клітковину, рослинний білок, і мають низьку
    Рецепти салатів з селерою
    Рецепти салатів з селерою
    Свіжий селера здатний не тільки прикрасити смак готового блюда, але і сприяти схудненню, адже це єдиний овоч, на пережовування якого ми витрачаємо
    Салат з селерою і куркою
    Салат з селерою і куркою
    Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
    Салат із стебел селери
    Салат із стебел селери
    Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. Він має негативну калорійність, адже при його переробці організм більше енергії
    Як приготувати селера?
    Як приготувати селера?
    Селера благотворно впливає на всі системи організму людини, сприяє очищенню крові, нормалізує водно-сольовий обмін, піднімає імунітет і тонус. І