Що приготувати з селери?
Селера – їстівне трав'яниста рослина з потовщеним коренем, поширена агрикультура. Всі частини цієї рослини володіють характерним ароматом. Воно дуже корисно для живлення, крім того, використовується і в медичних цілях (регулює роботу видільної системи, підвищує апетит і чоловічу силу). Коренеплоди і зелені черешки з листям містять масу різних корисних речовин. Коренева частина особливо чудова для раціону бажаючих схуднути, завдяки високому вмісту рослинної клітковини.
Розповімо, що можна приготувати з селери. Включення в раціон різних страв з цього чудового овочу, безсумнівно, значно додасть вам здоров'я.
Інгредієнти:
селера – 3-5 зелених стебел;
яблуко зелене – 1шт.;
морква – 1 шт.
Приготування
Разрежем яблуко на 4 частини і видалити насіння. Чистимо моркву. Кожен стебло селери разрежем на кілька частин. Подрібнити все в блендері. Можна додати в цю корисну густу суміш 50 мл молока або вершків. У спекотну погоду добре подати смузі з льодом.
Інгредієнти:
відварене куряче філе – 400 г;
селера – 05 коренеплоду + 3 стебла;
огірок – 2 шт.;
плід авокадо – 1 шт.;
ананас – 200 г;
олія оливкова;
лайм – 1 шт. (або 05 лимона);
перець червоний пекучий свіжий;
часник – 1 зубчик.
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими шматочками упоперек волокон. Кореневу частину селери натремо на крупній тертці, а стебла нарубим. М'якоть авокадо наріжемо дрібними кубиками, огірок – брусочками, ананас – трохи більші, ніж авокадо. Соус-заливку приготуємо з суміші оливкової олії з соком лайма, приправимо його продавлений часником і пекучим перцем. Змішаємо інгредієнти в салатниці і поллємо соусом.
Інгредієнти:
відварене куряче філе (шматочки) – 300 г;
курячий бульйон – не більше 100 мл;
селера – 8 стебел;
картопля зварена – 2 шт.;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
часник – 1 зубчик;
листочки базиліка.
Приготування
Шматочки курячого м'яса, картоплю, подрібнені стебла селери і часник пюрируем в блендері. Додаємо трохи бульйону і оливкове масло. Розливаємо в супові чашки, прикрашаємо листочком. Можна додати в цей корисний крем-суп насіння кунжуту або терті горіхи (фундук). До супу подайте цільнозернові хлібці, ячмінну коржик або чабатту.
Розповімо, що можна приготувати з селери. Включення в раціон різних страв з цього чудового овочу, безсумнівно, значно додасть вам здоров'я.
Смузі з стеблового селери з яблуком та морквою
Інгредієнти:
Приготування
Разрежем яблуко на 4 частини і видалити насіння. Чистимо моркву. Кожен стебло селери разрежем на кілька частин. Подрібнити все в блендері. Можна додати в цю корисну густу суміш 50 мл молока або вершків. У спекотну погоду добре подати смузі з льодом.
Салат з курки, з селерою, огірком, ананасом і авокадо
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими шматочками упоперек волокон. Кореневу частину селери натремо на крупній тертці, а стебла нарубим. М'якоть авокадо наріжемо дрібними кубиками, огірок – брусочками, ананас – трохи більші, ніж авокадо. Соус-заливку приготуємо з суміші оливкової олії з соком лайма, приправимо його продавлений часником і пекучим перцем. Змішаємо інгредієнти в салатниці і поллємо соусом.
Дієтичний суп із селери з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки курячого м'яса, картоплю, подрібнені стебла селери і часник пюрируем в блендері. Додаємо трохи бульйону і оливкове масло. Розливаємо в супові чашки, прикрашаємо листочком. Можна додати в цей корисний крем-суп насіння кунжуту або терті горіхи (фундук). До супу подайте цільнозернові хлібці, ячмінну коржик або чабатту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кореневої селери
Кореневий селера - джерело вітамінів і корисних речовин. Але, погодьтеся, ми рідко бачимо на нашому столі. Насправді, з селери можна готувати чудові
Салат з коренем селери
Салати з кореня селери по праву вважаються дієтичними стравами, так як у великих кількостях містять клітковину, рослинний білок, і мають низьку
Рецепти салатів з селерою
Свіжий селера здатний не тільки прикрасити смак готового блюда, але і сприяти схудненню, адже це єдиний овоч, на пережовування якого ми витрачаємо
Салат з селерою і куркою
Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
Салат із стебел селери
Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. Він має негативну калорійність, адже при його переробці організм більше енергії
Як приготувати селера?
Селера благотворно впливає на всі системи організму людини, сприяє очищенню крові, нормалізує водно-сольовий обмін, піднімає імунітет і тонус. І