Селера – їстівне трав'яниста рослина з потовщеним коренем, поширена агрикультура. Всі частини цієї рослини володіють характерним ароматом. Воно дуже корисно для живлення, крім того, використовується і в медичних цілях (регулює роботу видільної системи, підвищує апетит і чоловічу силу). Коренеплоди і зелені черешки з листям містять масу різних корисних речовин. Коренева частина особливо чудова для раціону бажаючих схуднути, завдяки високому вмісту рослинної клітковини.
Розповімо, що можна приготувати з селери. Включення в раціон різних страв з цього чудового овочу, безсумнівно, значно додасть вам здоров'я.
Смузі з стеблового селери з яблуком та морквою
Інгредієнти: селера – 3-5 зелених стебел; яблуко зелене – 1шт.; морква – 1 шт. Приготування Разрежем яблуко на 4 частини і видалити насіння. Чистимо моркву. Кожен стебло селери разрежем на кілька частин. Подрібнити все в блендері. Можна додати в цю корисну густу суміш 50 мл молока або вершків. У спекотну погоду добре подати смузі з льодом.
Салат з курки, з селерою, огірком, ананасом і авокадо
Інгредієнти: відварене куряче філе – 400 г; селера – 05 коренеплоду + 3 стебла; огірок – 2 шт.; плід авокадо – 1 шт.; ананас – 200 г; олія оливкова; лайм – 1 шт. (або 05 лимона); перець червоний пекучий свіжий; часник – 1 зубчик. Приготування М'ясо наріжемо невеликими шматочками упоперек волокон. Кореневу частину селери натремо на крупній тертці, а стебла нарубим. М'якоть авокадо наріжемо дрібними кубиками, огірок – брусочками, ананас – трохи більші, ніж авокадо. Соус-заливку приготуємо з суміші оливкової олії з соком лайма, приправимо його продавлений часником і пекучим перцем. Змішаємо інгредієнти в салатниці і поллємо соусом.
Дієтичний суп із селери з куркою
Інгредієнти: відварене куряче філе (шматочки) – 300 г; курячий бульйон – не більше 100 мл; селера – 8 стебел; картопля зварена – 2 шт.; олія оливкова – 2 ст. ложки; часник – 1 зубчик; листочки базиліка. Приготування Шматочки курячого м'яса, картоплю, подрібнені стебла селери і часник пюрируем в блендері. Додаємо трохи бульйону і оливкове масло. Розливаємо в супові чашки, прикрашаємо листочком. Можна додати в цей корисний крем-суп насіння кунжуту або терті горіхи (фундук). До супу подайте цільнозернові хлібці, ячмінну коржик або чабатту.