Аромат і смак соковитих стебел селери любимо далеко не всім, але якщо ви дбаєте про своє здоров'я і бадьорому самопочуття, то спробуйте втілити кілька рецептів соків із селери з різними добавками, які допоможуть згладити різкий присмак овоча і зробити корисне - смачним.
Сік із селери і огірка
Інгредієнти: листя салату романо - 5 шт.; листя капусти кале - 5 шт.; великий огірок; жменя листя петрушки; стебла селери - 3 шт.; зелений виноград - 85 р. Приготування Грубо нарізаємо листя романо і кале, а разом з ними огірок, селеру і петрушку. Пропускаємо овочі та зелень через соковижималку разом зі стиглими ягодами винограду. Отриманий сік зберіганню не підлягає і рекомендується до вживання відразу ж після приготування.
Сік груші і яблука з селерою
Інгредієнти: листя салату - 1 ст.; солодке яблуко - 50 г; солодка груша - 50 г; стебла селери - 4 шт.; великий лимон - 1 шт. Приготування Перед тим, як зробити сік із селери, яблука з грушами очистіть від серцевини, а лимон – від білої шкірки і цедри. Пропустіть підготовлені інгредієнти разом з салатом і селерою через соковижималку. Сік можна зберігати в герметичному контейнері не більш 3 днів після приготування.
Сік із селери з морквою
Інгредієнти: пучок стебел селери; морква - 220 г; солодкий перець - 250 г; томати - 160 г; гострий перець - за смаком; сік лимона - 35 мл Приготування Очистіть овочі від шкірки, якщо в цьому є необхідність, в іншому випадку ретельно вимийте їх і наріжте великими довільними шматками. Очистіть солодкий перець від насіння і пропустіть його через соковижималку разом з підготовленими овочами. Змішайте готовий сік з лимонним фрешем.
Свіжовичавлений сік із селери з овочами можна доповнити дрібкою солі, а можна використовувати в якості бази для коктейлів з міцним алкоголем.
Сік селери – рецепт
Інгредієнти: морква - 650 г; яблука - 450 г; селера (стебла) - 85 м; корінь імбиру - шматочок 2-3 см; лимонний фреш - 15 мл Приготування Промивши морква, крупно наріжте її, і яблука з селерою. Пропустіть плоди через соковижималку разом з коренем імбиру, а в готовий напій влийте лимонний фреш, він не дасть соку потемніти. Якщо у вас немає соковижималки, то замінити її можна звичайним блендером: збийте інгредієнти на високій швидкості, перекладіть пюре на марлевий відріз і відіжміть що є сили.