Стебло селери відомий всім своїми дієтичними властивостями і допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Він нормалізує обмін речовин, очищає організм від шлаків і спалює зайвий жир. А страви з селери стеблового, володіють незвичайним ароматом і приємним смаком.
Давайте розглянемо з вами, що можна приготувати з стебловим селерою.
Салат з стеблового селери з куркою
Інгредієнти: свіжий огірок – 1 шт.; волоські горіхи 025 м; морська сіль – щіпка; черешки селери; сметана – 4 ст. ложки; свіжі печериці – 150 г; куряче філе – 200 р. Приготування Отже, черешки селери ножем нарізаємо на шматочки. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, а потім м'ясо остуджуємо і розбираємо руками на тонкі волокна. На середньому вогні розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи оливкового масла і викладаємо порізані кубиками свіжі шампіньйони. Обсмажуємо їх до золотисто-коричневої скоринки, помішуючи. Тепер очищаємо волоські горіхи, подрібнюють їх, а огірки шаткуємо соломкою. Всі інгредієнти з'єднуємо в глибокій мисці, заправляємо салат з стеблового селери з огірком сметаною, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо.
Суп з стеблового селери
Інгредієнти: корінь селери – 05 шт.; стебла селери – 3 шт.; картопля – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; бульйон – 1 л; вершки – 50 мл; масло вершкове – 50 г; спеції. Приготування У каструлі розтоплюємо масло і пасеруємо в ньому порізані скибочками картоплю, селеру і цибулю. Потім вливаємо бульйон, додаємо спеції і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і чекаємо 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Після цього вливаємо вершки, прогріваємо і подаємо на стіл.
Салат з стеблового селери з помідорами
Інгредієнти: свіжі помідори – 500 г; олія оливкова – 50 мл; апельсин – 4 шт.; часник – 2 зубчики; стебла селери – 6 шт.; свіжа петрушка – 20 г; цибулина червона – 1 шт.; спеції. Приготування Цибулину і часник чистимо і дрібненько шаткуємо. Стебла селери нарізаємо невеликими кубиками, попередньо звільнивши їх від жорсткої шкірки. Апельсини очистити від цедри і обробляємо на шматочки. Помідори нарізаємо скибочками, а петрушку дрібно рубаємо ножем. Всі овочі і зелень кладемо в миску, заливаємо оливковою олією, приправляємо спеціями і акуратно перемішуємо. Даємо салату настоятися 10 хвилин і подаємо.
Суп-пюре з стеблового селери
Інгредієнти: стебло селери – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 2 ст. ложки; морква – 1 шт.; овочевий бульйон – 1 л; лавровий лист – 2 шт.; сухий чебрець – 1 ч. ложка; вершки густі – 05 ст.; сир твердий – 150 г; мускатний горіх – щіпка; спеції. Приготування Овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і чистимо. Подрібнюємо цибулину, стебла селери нарізаємо тоненько, а
моркву натираємо на середню терку. Вершкове масло розтоплюємо на маленькому вогні, кидаємо цибулька і пасеруємо його 3 хвилинки, заважаючи. Потім кладемо селеру і моркву. Підсолюємо овочі і обсмажуємо близько 5 хвилин. Після цього заливаємо все гарячим бульйоном, кладемо сухий чебрець і лавровий листок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо протягом 30 хвилин, до м'якості овочів. Далі, вміст каструлі перелити в блендер і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Повертаємо пюре в каструльку, вливаємо вершки і прогріваємо близько 5 хвилин. У самому кінці додаємо невеликими порціями тертий сир і тушкуємо, помішуючи, до його повного розплавлення. Приправляємо блюдо меленим мускатним горіхом і спеціями. Розливаємо суп в глибокі тарілки, прикрашаємо листочками селери і подаємо.